Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar bio-zuivelbedrijf wil minister worden

Conventioneel versus biologisch in verkiezingsstrijd Iowa

De verkiezing voor minister van Landbouw van Iowa trekt inmiddels nationale aandacht in Amerika. Twee zeer verschillende kandidaten zijn bezig met een nek aan nek-race.



De zittende kandidaat Bill Northey wordt gesteund door Sygenta, Monasanto en Walmart. Hij is uitgedaagd door Francis Thicke, eigenaar van een gras-gebaseerd biologisch zuivelbedrijf. "Voor de voedsel-beweging is deze verkiezing cruciaal", vertelt Michael Pollan. "Wanneer het Thicke lukt, zal dit een belangrijke boodschap op nationaal niveau geven. Zelfs Iowa staat te popelen voor een hervorming."



De ideologische verschillen zijn goed te zien. Northey is ook nog een full-time commerciƫle landbouwer, hij verbouwt mais en sojabonen. Thicke staat op de publiciteitsfoto's in een natuurlijke wei en tussen ouderwetse hooibalen. De laatste focust op ecologie en duurzaamheid, terwijl Northey boerderijen ziet als economische producenten.



Bekijk hier de standpunten van Francis Thicke: www.thickeforagriculture.com