'Varkenshouderijen moeten focussen op toegevoegde waarde'

De varkenshouderij staat aan de vooravond van twee ingrijpende wijzigingen. In 2013 worden nieuwe eisen gesteld aan de sector op het gebied van milieu en welzijn. In 2015 loopt het huidige systeem van dierrechten af. Daarom heeft ABN Amro gekeken naar de stand van zaken in de sector.
 
In het document 'Varkenshouderij, streven naar een gezonde balans' staat onder meer dat internationale concurrentie dwingt tot focus op toegevoegde waarde. Voor de Nederlandse varkenshouderij wordt het steeds belangrijker om onderscheidend bezig te zijn met een herkenbaar product.

Het nastreven van een lage kostprijs blijft belangrijk, maar het creëren van toegevoegde waarde zal voor het behoud van de positie van Nederlands varkensvlees cruciaal blijken. Deze toegevoegde waarde zit onder meer in productiewijzen die succesvol zijn gebleken bij consumenten. Voorbeelden hiervan zijn de kolommen van Good Farming Star, Milieukeur en De Groene Weg.Klik hier om het volledige document te lezen.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.