'Varkenshouderijen moeten focussen op toegevoegde waarde'
In het document 'Varkenshouderij, streven naar een gezonde balans' staat onder meer dat internationale concurrentie dwingt tot focus op toegevoegde waarde. Voor de Nederlandse varkenshouderij wordt het steeds belangrijker om onderscheidend bezig te zijn met een herkenbaar product.
Het nastreven van een lage kostprijs blijft belangrijk, maar het creëren van toegevoegde waarde zal voor het behoud van de positie van Nederlands varkensvlees cruciaal blijken. Deze toegevoegde waarde zit onder meer in productiewijzen die succesvol zijn gebleken bij consumenten. Voorbeelden hiervan zijn de kolommen van Good Farming Star, Milieukeur en De Groene Weg.
Klik hier om het volledige document te lezen.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"