Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Project moet 1500 hectare opleveren"

Commandeur steunt provincie Noord-Holland bij areaaluitbreiding

Tholen - Commandeur Ekovlees, bio-slagerij in De Goorn, is een samenwerking aangegaan met de provincie Noord-Holland. De provincie heeft zichzelf tot doel gesteld dat in 2011 zeven procent van het landbouwareaal biologisch is. Commandeur draagt hier een steentje aan bij.

"Dit project moet uiteindelijk 1500 hectare bio-landbouwgrond opleveren. Op dit areaal zal de focus liggen op vleesproductie. Wij willen hiermee de provincie helpen bij het behalen van het target", legt Albert Roozendaal van Commandeur uit.De zoektocht naar mogelijk omschakelaars is in volle gang. "Geïnteresseerden krijgen steun bij de afzet en ontvangen omschakelingssubsidie van de provincie. Voor de afzet hebben we een samenwerking ondertekend met lokale supermarktorganisaties. Udea helpt eveneens bij de realisatie hiervan. Consumenten krijgen hierdoor de kans om vlees uit hun eigen leefomgeving te kopen. En dat naast de deur."Het idee kwam vanuit Commandeur, zij hebben voor de uitvoering ervan samenwerking gezocht met de provincie. Bij het project zijn naast Hans, Sander en Albert van Commandeur ook Kees Water van Ekopart betrokken. Evenals Maria van Boxtel van de provincie. Commandeur is sinds zij in 1998 zijn gestart fors gegroeid. "Inmiddels leveren we van kop tot staart. Dit alles in eigen beheer. We verwerken nu zo'n 30 tot 40 runderen per week."
 
Voor meer informatie

Albert Roozendaal, info@commandeurekovlees.nl