Wil discussie op gang brengen

Soil Association: 'opnieuw nadenken over diervoeder'

De Britse Soil Association dringt aan op een debat over meer duurzame alternatieven voor diervoeder. Nu worden nog veel geïmporteerde eiwitten gebruikt. De doelstellingen van haar meest recente verslag 'Feeding the animals that feed us', is om de discussie op gang te brengen over de manier waarop vee in het Verenigd Koninkrijk wordt gevoed.

De organisatie is van mening dat boerderijdieren een belangrijke rol kunnen spelen in de aanpak van milieu-uitdagingen. Dit door koolstof op te slaan in graslandbodems, voedselafval te recyclen en gezond voedsel voor mensen te produceren.

Granen en geïmporteerde eiwitten als soja zijn een zeer inefficiënt gebruik van middelen. En de import van graan en soja uit de hele wereld maakt het Britse voedselsysteem volgens de Soil Association veel minder veerkrachtig. In plaats daarvan stelt de organisatie en systeem voor verhoogde begrazing door en het voeden met eigen geteelde producten.

De discussie vindt plaats op 27 oktober van 12:00 uur tot 15:00 uur. Voor meer informatie: aleech@soilassociation.org


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.