Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ideale omstandigheden in Mani

Bläuel is biologische pionier in Griekenland

De kwaliteit van de olijfolie uit het Griekse Mani is vooral te danken aan de combinatie van lokale factoren en het micro-klimaat. De hoge zonintensiteit gecombineerd met een paar uur regen, gecombineerd met de rotsachtige berggrond en de nabijheid van de zee. Dit maakt de olijfolie van Bläuel tot olie van de hoogste kwaliteit. Daar wordt de edele olijf goed verzorgd. Elders is de olie-opbrengst per boom ongeveer tien liter, Bläuel's Koroneïki-olijfbomen leveren slechts één tot drie liter olijfolie op.



De Oostenrijker Fritz Bläuel begon al 25 jaar geleden aan zijn duurzame project. Het is hiermee het oudste en grootste project van dit type in Griekenland. Het bedrijf focust vooral op de kwaliteit. En dankzij de expertise en onvermoeibare werklust van de eigen gekwalificeerde agrarische ingenieurs, voldoet Bläuel niet alleen aan de specificaties van de Griekse Bio-Hellas, maar ook aan de normen van Naturland (Duitsland) en het Zwitserse BioSuisse.



Bläuel produceert met behulp van 300.000 olijfbomen. Vooral de Koneiki-olijfboom is erg bijzonder. Deze variëteit heeft zich door de eeuwen heen aangepast aan de bijzondere klimatologische omstandigheden.


Ook energiebesparing is een belangrijk aandachtspunt voor het bedrijf. En er is onlangs een nieuwe opslagfaciliteit geopend. Bläuel's ondersteunt daarnaast de lokale economie van Mani, het biedt de nodige werkgelegenheid in een regio die het vooral moet hebben van seizoensgebonden werk.