Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Marteijn van D-Grade Bio:

"Biologisch afbreekbare verpakkingen logische vervolgstap voor bio-teler"



Tholen - Vorig jaar introduceerde D-Grade Bio een range biologisch afbreekbare thermovorm potten, trays en packs, volledig vrij van oliebestanddelen en 100% hernieuwbaar. Producent en leverancier van D-Grade Bio is Desch Plantpak, producent van thermovorm potten, containers, transport- en kweektrays en vermeerderingstrays. "Onze producten moeten minstens voldoen aan de criteria van normaal plastic, maar zijn daarnaast bio-based, composteerbaar en sustainable", vertelt directeur Peter Marteijn.


Peter Marteijn

"Inmiddels neemt de vraag naar deze bio-afbreekbare verpakkingen toe", vertelde Marteijn tijdens de Horti Fair, waarin het bedrijf onder meer biologische kruiden in de bio-afbreekbare verpakkingen presenteerde. "Vorig jaar kregen we de vraag wat voor product het is, maar nu willen bedrijven er proeven mee doen. Een aantal bedrijven staan open voor testen, maar het is niet zo dat bedrijven meteen omschakelen. Maar deze kruidenpotten staan bijvoorbeeld al bij Carrefour en Delhaize in het schap."



"Koplopers binnen de branche werken met onze producten, maar het struikelblok blijft de bereidheid in de keten om er een beetje meer voor te betalen. Want er zit een meerprijs aan onze producten, al is dat afhankelijk van het volume en het type product. Zo kunnen we een basisproduct leveren, maar ook een klantspecifiek product ontwikkelen."



"Zeker voor biologische telers zouden onze producten toch een logische vervolgstap moeten zijn, want het levert in de keten een totaalconcept op. Het kan toch niet zo zijn dat je je niet interesseert voor een gedeelte van het biologische traject. Zo kun je je product toegevoegde waarde geven", besluit Peter. "En wij zijn al tien tot vijftien jaar met de ontwikkeling van onze producten bezig, van een hype is allerminst sprake."

Voor meer informatie:
Peter Marteijn
D-Grade Bio
Altenaweg 12
5145 PC Waalwijk
Tel: 0416-562412
www.d-grade.com