VS: Stonyfield Farm komt met graangebaseerde yoghurtverpakking

Een boerderij in Stonyfield is gemotiveerd om als allereerste een op graan gebaseerde yoghurtverpakking te produceren. Verantwoorde verpakkingen worden steeds populairder. Met deze trend wil 'Stonyfield Farm' dus ook meegaan.Stonyfield Farm is een Amerikaanse fabrikant van natuurlijke en biologische
zuivelproducten, zoals melk, ijs en soja-gebaseerde yoghurt. Binnenkort gaat het bedrijf haar voor 93 procent op polymelkzuur gebaseerde yoghurtverpakking lanceren. De verpakking is gemaakt van gefermenteerd maiszetmeel. Hiermee wordt de ecologische voetafdruk met 48 procent verminderd. Helaas is de verpakking nog niet composteerbaar of recyclebaar omdat hiervoor nog niet voldoende faciliteiten zijn.

Het bedrijf zet zich overigens ook in tegen genetisch gemodificeerde maiszaden. Dit door boeren in Nebraska wat financiële prikkels te bieden wanneer zij genvrije zaden gebruiken. Op dit moment is 63 procent van de Amerikaanse mais genetisch gemodificeerd.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.