Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Gesproken over Weidevogelzuivel'

Boeiende bijeenkomst weidevogelboeren in Nijkerk

Tholen - Afgelopen donderdag is een groep weidevogelboeren uit het hele land bij elkaar gekomen in Nijkerk. Dit was op initiatief van Vogelbescherming Nederland. Zij zijn dit jaar gestart met het project weidevogelboerderijen. De organisatie wil een landelijk netwerk van weidevogelboeren opzetten. Inmiddels hebben zich hier al tachtig mensen voor aangemeld.



"Dit zijn zowel biologische als gangbare boeren. Grote en kleine boeren. Ook op de bijeenkomst was deze variatie goed merkbaar. We hebben gesproken over kansen voor weidevogelzuivel. Dit bevindt zich nog in de oriƫnterende fase. Mogelijk kunnen we via zuivel extra geld gaan genereren voor de bescherming van weidevogels", vertelt projectleider Gerrit Gerritsen van Vogelbescherming Nederland.



"Gezien de diversiteit aan boeren leverde de bijeenkomst een boeiende discussie op over de kansen voor weidevogelzuivel", aldus Gerrit. Ook Thom de Groot, biologisch-dynamisch boer was aanwezig op de bijeenkomst. "De bio-boeren waren wel van mening dat hun melk niet gemengd mag worden met de melk van de gangbare collega's. Het is voor ons ook nieuw, dus zal er goed nagedacht moeten worden."