Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer vraag dan aanbod

Behoefte aan meer Zwitserse bio-vleesproducenten

Biologisch vlees is een hit onder de Zwitserse handelaren: grote retailers Coop en Migros verkopen er meer en meer van. Vraag en aanbod sluiten echter niet goed op elkaar aan.Momenteel produceren Zwitserse bedrijven niet genoeg biologisch vlees om aan de exploderende vraag te kunnen voldoen. "Als er meer dieren op de markt komen, kan onze omzet stijgen", zegt Nicolas Schmied, woordvoerder van Coop. De vraag naar 'Natura-Beeft' overtreft het aanbod bijvoorbeeld met ongeveer 10 procent.

Migros geeft aan dat ongeveer 5 procent van de rundvleesverkoop bestaat uit biologisch vlees. "Ook wij zouden meer kunnen verkopen wanneer de leveringen stijgen", vertelt woordvoerster Martina Bosshard.

Er zijn diverse campagnes gaande om meer boeren te motiveren om hun vorm van landbouw te veranderen. De organisatie 'Boeuf de pâturage bio' en het Instituut Biologische Landbouw organiseert de komende tijd een tiental evenementen in Zwitserland. Ze hopen 150 tot 200 landbouwers te overtuigen van het belang van omschakeling.

Urs Vogt, directeur van Vache Mère Suisse, verwacht overigens dat in 2011 honderd nieuwe bedrijven zullen omschakelen, dit zal de productie met 5 procent verhogen.