Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote kansen op markt

Ecocert India promoot biologische melkproductie

Ecocert India is helemaal klaar voor om het bewustzijn over gecertificeerde biologische melkproductie onder de boeren, melkproducenten en ondernemers te bevorderen. Vorig jaar werd hiervoor al een veelbesproken evenement in Ahmedabad georganiseerd, dit is op 4 oktober dunnetjes overgedaan met een conventie in Pune.

"Biologische melk is tot nu toe nog genegeerd door de agrarische gemeenschap", legt Dr. Selvam Daniel uit. Hij is directeur van Ecocert India. "En dit terwijl onder consumenten de vraag naar veilige melk juist continu toeneemt in een land als India. "Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat melk tot de top drie voorkeursgrondstoffen behoort van de meeste Indiase Burgers", zegt de heer Manojkumor van de 'International Competence Centre for Organic Agriculture'.

"We proberen de markt te stimuleren door aan de ene kant de producenten aan te spreken en daarnaast de consument voor te lichten. Beide partijen moeten geïnformeerd worden. De burgers moeten overtuigd zaken van het feit dat bio-melk de veilige melk is die ze zoeken en de boeren moeten zich ervan bewust worden dat dit een markt is met vele mogelijkheden.

Bij het evenement waren veel mensen getuigen van een interessante presentatie door dr. Deepa Bhajekar. Hij vertelde over schone melkproductie, de noodzaak ervan en over tests en middelen. De conventie werd bijgewoond door meer dan dertig boeren uit alle hoeken van de staat Maharashrta.