
Mario Dolomiti en zijn dochter Marisa
Aan de ontwikkeling van het ijs ging een heel proces vooraf. "We zijn gaan uitproberen en proeven totdat het op een gegeven moment goed was. Het ijs was toen precies hoe het moest zijn." Mariette is ervan overtuigd dat bio-ijs lekkerder smaakt dan regulier ijs. "Goed is ook om te zien dat de sector zich ontwikkeld.” Mario ziet dit ook: “Gezond zijn wordt belangrijker."

"Belangrijk is dat iedere smaak die wij aan het assortiment toevoegen, afzonderlijk Skal-gecertificeerd wordt. We hebben ook elke keer andere smaken. Deze afwisseling maakt het heel leuk." Heel bijzonder is het donkergrijze, bijna zwarte ijs. Dit wordt gemaakt van zwarte sesamzaadjes. "Dan krijg je wel wat verbaasde blikken. Maar als je het eenmaal uitgelegd heb gaan ze het proeven. Dan krijg je leuke reacties. De knop moet gewoon om."

De producten die gebruikt worden in het ijs komen uit zeer veel verschillende landen. India, Zwitserland en Italië. De rietsuiker en vanillestokjes komen bijvoorbeeld uit Brazilië en de hazelnoten uit Duitsland. "We hebben ook sorbetijs, ei-vrij-ijs en suikervrij-ijs. Hierdoor hebben we multi-cultiklanten." De melk komt van een biologische boerderij in Berkel en Rodenrijs. Het ijsmaken is een hele kunst. "Aardbeien moet je bijvoorbeeld eerst invriezen. Dan raak je het kristal kwijt. IJs is niet zomaar ijs."

De cursusruimte naast het ijssalon
"Naast ijs maken we ook bruidsijstaarten. Deze zijn ook allemaal bio." Vierkant, rond, hartvormig, het kan allemaal. "Klanten mogen zelf de smaak uitkiezen en dan maken wij hiervan een mooie taart." Mario maakt zo'n vier à vijf taarten per week. "Hier is hij wel een weekje mee bezig. Je moet hem na iedere toevoeging weer in de diepvries zetten." De reacties van klanten is voor hen echt een bekroning op het werk.

Mario komt ook met zijn ijscar op locatie en het ijssalon organiseert daarnaast workshops. Dolomiti is een erkend leerbedrijf. Voor de workshops is een speciale ruimte ingericht. "We leren deelnemers hoe ijs echt hoort te smaken. Pasgeleden hebben we bijvoorbeeld leerlingen van de Laurentius school op bezoek gehad. Het is heel belangrijk dat mensen kennis maken met hoe ijs echt hoort te smaken." Een workshop duurt zo'n 2,5 tot 3 uur. "Ze leren eigen ijs en taart maken en daarna wordt er nog gedebatteerd."

Contact:
Dolomiti IJssalon
Melis Stokelaan 13-15
2533 CM Den Haag
070 3677067
info@ijssalondolomiti.nl
www.dolomitiijssalon.com