Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het snijden blijft het leukst"

Ruud de Ruijter geeft biotwist aan Keurslagerschap

Tholen - Alles is bio wat hier ligt. "Hierdoor raken mensen niet in de war", vertelt Ruud de Ruijter van de gelijknamige Biologische Keurslagerij. Inmiddels is hij al vier jaar biologische Keurslager. Hiermee is hij uniek. "We verwerken alles vers. Ik ben geen slager die kant- en klare producten wil verkopen." De slagerij is gevestigd in de Aert van der Goesstraat in Den Haag.



Ruud hoeft zelf niet na te denken over de reclame-uitingen in de winkel. "Dit is het handige aan het feit dat ik Keurslager ben. Dit wordt allemaal van bovenaf geregeld, de flatscreen met informatie, de aanbieding van de week. Als het wiel er al is, waarom zou je deze dan opnieuw uitvinden?" Hij doet ook mee aan de wekelijkse special. "We zetten het recept dan om in biologisch. Waar nodig passen we dan iets aan. Niet alle producten zijn immers ook in bio-vorm te verkrijgen."



"Het snijden blijft het leukst. Ik zou het erg jammer vinden om hier niet meer aan toe te komen. Daarom is het belangrijk om te delegeren. Je kunt het jezelf ook onnodig moeilijk maken, maar daar ben ik geen voorstander voor." In de slagerij wordt ook kaas verkocht. "Dit is een uit de hand gelopen hobby. In de loop van de jaren is dit assortiment gegroeid. Ik verkoop nu onder meer brandnetel-knoflookgeitenkaas en kaas speciaal voor mensen met een koemelkallergie."



Ruud is trots op de worstmakerij. "Wij maken authentieke rookworst. De worst hangt nog ouderwets in een rookkast." Belangrijk is ook dat hij vooral met Nederlandse producten werkt. "Kwaliteit staat daarbij voorop. Als het ook nog eens regionaal kan, is dit leuk. Dit is echter geen vereiste."



Bij Ruud de Ruijter is een zo breed mogelijk assortiment te vinden, het is inmiddels meer een speciaalzaak. "De pakbak is hier een goed voorbeeld van. Hierin liggen producten die de mensen zelf kunnen pakken en voelen. Voelen is voor menigeen doorslaggevend om iets te kopen. Ze willen het graag aanraken."

Het vlees moet voor zoveel mogelijk mensen verkrijgbaar zijn. "Daarom lever ik ook producten aan de avondwinkel, zo kan ik een langere verkooptijd garanderen. Het moet voor de consument eenvoudiger worden om bio-producten te verkrijgen." Hij denkt erover na om ook via de internetsite een bestelmogelijkheid te ontwikkelen. "Toch blijft het zo dat wanneer je echt iets wilt, je dit gewoon gaat halen."



Het is een moeilijk tijd geweest, dit merkte ook Ruud. "Dit was niet alleen in Den Haag zo, maar in heel Nederland. Ook van collega's hoor ik dat de omzet onder druk stond. Dit gaat nu wel weer langzaamaan de goede kant op. Laat de winter met lekkere huisgemaakte rookworst maar komen."



Contact:

Ruud de Ruijter
Biologische Keurslagerij Ruud de Ruijter
Aert van der Goesstraat 34
Den Haag
Tel: (070) 355 21 22
info@ruudderuijter.keurslager.nl
www.ruudderuijter.keurslager.nl