Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De biologische landbouw blijft groeien

Grens 20.000 Franse bio-producenten komt dichterbij

Mogelijk bereikt het aantal bioproducenten in Frankrijk voor het einde van dit jaar de magische grens van twintigduizend. Aan het einde van 2009 waren er iets minder dan zeventienduizend bioproducenten actief. Dit betekende al een stijging van 23,4 procent ten opzichte van het volgende jaar.

Ook boer Eric Gobard uit Seine-et-Marnais is inmiddels afgestapt van het gebruik van meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Dertig procent van de tweehonderd hectare is inmiddels biologisch. "We hebben een 25 tot 40 procent lagere opbrengst, maar er wordt twee keer zo veel voor de producten betaald." De milieuvoordelen die bio volgens hem met zich meebrengen, zijn voor hem een belangrijke motivatie.


Eric Gobard in het weiland met zijn koeien

De groei van de sector gaat echter niet zonder problemen. Het liefst willen de Fransen dat het 'Agriculture Biologique'-label veralgemeend wordt. Er moet volgens ingewijden nog veel gebeuren om ervoor te zorgen dat 'biologisch' aantrekkelijk blijft, dat de winstgevendheid gegarandeerd kan worden. Hierbij is het wel belangrijk dat bio zijn specificiteit behoudt.