Deense ombudsman dringt aan op regelgeving bio-cosmetica

De Deense consumenten-ombudsman pleit voor een nieuwe regelgeving met betrekking tot de biologische cosmetica. Hij is van mening dat de huidige regelgeving misleidend kan zijn. Het is momenteel volkomen legaal voor producenten om hun producten biologisch te noemen terwijl slechts enkele ingrediënten biologisch zijn. Een voorbeeld hiervan is een biologische babyshampoo waarvan slechts 7 procent van de ingrediënten biologisch is.

Het zijn vaak de particuliere bedrijven en organisaties in Denemarken die gaan over de biologische certificatie van producten, Elk van hen kan zelf bepalen hoe groot het aandeel moet zijn om een product als biologisch te bestempelen.

De ombudsman stelt voor dat biologische producten gemaakt moeten zijn van 100 procent biologische grondstoffen. Ook moeten de producten voldoen aan de erkende Europese certificeringsregelgeving. Met behulp van het bedrijfsleven en belangenorganisatie wordt gewerkt aan de uitwerking van richtlijnen voor de sector.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.