Energieleverancier adopteerde perceel bij Biologica

Massale opkomst bij Eneco Appelplukdag

Naar schatting duizend Eneco-klanten hebben gisteren, op de laatste dag van de Week van de Smaak, bij een fruitteler in Lisserbroek gratis zelf vijf kilo appels geplukt. Het was een cadeautje van het energiebedrijf aan klanten die zijn overgestapt op Windstroom en Ecogas. De energieleverancier `adopteerde' begin dit jaar een perceel met 500 biologische appelbomen bij stichting Biologica. De bomen staan op landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.Tijdens de feestelijke Eneco Appelplukdag opende wethouder John Nederstigt van de gemeente Haarlemmermeer ook het Eneco wandelpad, een bewegwijzerde wandeling van een kwartier die speciaal is aangelegd om een bijzondere hoogstamboomgaard op het landgoed toegankelijk te maken.

De Olmenhorst zelf sprak van een gezellige drukte in een ontspannen sfeer. Opvallend was dat veel Eneco-klanten al 's ochtends langskwamen. Doorgaans komen bezoekers op zondag in de middag.


Hans Valk, directeur retail Eneco, John Nederstigt, wethouder Haarlemmermeer en Koen van der Drift, directeur Biologica bij het startpunt van het Eneco-wandelpad

Veel Eneco-klanten waren nooit eerder op de Olmenhorst en waren enthousiast over de sfeer op het omvangrijke complex. "Ik word hier heel hebberig van", klonk het regelmatig in de ruim gesorteerde landgoedwinkel. Maar het ging de bezoekers natuurlijk ook om de appels. "Mag ik nog een appel, mam?", hoorde je kinderen tegen hun ouders zeggen, alsof het om snoepjes ging.

Eneco streeft ernaar een volledig duurzaam energiebedrijf te worden. In 2030 wil het bedrijf alle energie die de twee miljoen klanten kopen duurzaam opwekken. Het belonen van klanten met een bezoek aan de Appelplukdag past helemaal binnen de duurzame strategie.

Bron: Biologica

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven