
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuwe biologische haverdrank vindt gretig aftrek in de horeca
- "Het stikstofprobleem moet niet alleen een probleem van de boeren zijn, maar van ons allemaal"
- 13 augustus: Velddag over Nederlandse sojabonen
- KoRo breidt haar activiteiten in Europa uit
- Arla-melkprijs voor augustus 2022 stijgt met 1 eurocent per kilogram
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Onder meer toxine-gehalte in lichaam komt aan bod
Australische wetenschappers gaan onderzoek doen onder bio-consumenten
De Australische RMIT University is op zoek naar liefhebbers van biologische voeding. De universiteit wil onderzoek doen naar het gedrag en de overtuigingen van de biologische consument.
'The Organic Consumption Survey' is de eerste fase van een groter proces. Er wordt onderzocht of mensen die biologisch voedsel eten andere niveaus van toxines in hun lichaam hebben dan mensen die niet-biologische voedingsmiddelen eten. "De informatie uit de online enquĂȘte was cruciaal om ervoor te zorgen dat de studie relevant is voor de Australische biologische consumenten", aldus promovendus Liza Oates.
"We weten dat het voor veel mensen niet realistisch is om 100 procent biologisch te eten. Wel is het belangrijk om te weten te komen hoeveel mensen die biologische idealen ondersteunen in feite consumeren." Ook willen de onderzoekers een algemeen beeld krijgen van de Australische biologische consumenten, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de mensen in de studie representatief zijn voor de bredere groep."
Mensen die deelnemen aan de peiling, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de driedaagse 'Organic Food Intake Survey'. Hier moet het percentage van biologische levensmiddelen die zij consumeren uit duidelijk worden. Later dit jaar zal de laatste fase van het onderzoek plaatsvinden, omtrent het toxine-gehalte. "Uit onderzoek blijkt dat het eten van biologisch voedsel een positief effect heeft op het gehalte residuen van beschermingsmiddelen in het lichaam van kinderen. Er is echter weinig informatie over de gevolgen voor volwassenen", aldus Oates. "Onze studie heeft als doel om een sterke basis van wetenschappelijke gegevens te verstrekken en Australische consumenten te helpen beslissen of biologisch voedsel waar voor haar geld biedt."
'The Organic Consumption Survey' is de eerste fase van een groter proces. Er wordt onderzocht of mensen die biologisch voedsel eten andere niveaus van toxines in hun lichaam hebben dan mensen die niet-biologische voedingsmiddelen eten. "De informatie uit de online enquĂȘte was cruciaal om ervoor te zorgen dat de studie relevant is voor de Australische biologische consumenten", aldus promovendus Liza Oates.
"We weten dat het voor veel mensen niet realistisch is om 100 procent biologisch te eten. Wel is het belangrijk om te weten te komen hoeveel mensen die biologische idealen ondersteunen in feite consumeren." Ook willen de onderzoekers een algemeen beeld krijgen van de Australische biologische consumenten, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de mensen in de studie representatief zijn voor de bredere groep."
Mensen die deelnemen aan de peiling, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de driedaagse 'Organic Food Intake Survey'. Hier moet het percentage van biologische levensmiddelen die zij consumeren uit duidelijk worden. Later dit jaar zal de laatste fase van het onderzoek plaatsvinden, omtrent het toxine-gehalte. "Uit onderzoek blijkt dat het eten van biologisch voedsel een positief effect heeft op het gehalte residuen van beschermingsmiddelen in het lichaam van kinderen. Er is echter weinig informatie over de gevolgen voor volwassenen", aldus Oates. "Onze studie heeft als doel om een sterke basis van wetenschappelijke gegevens te verstrekken en Australische consumenten te helpen beslissen of biologisch voedsel waar voor haar geld biedt."
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 Nieuw boek: Zintuigen ontdekkingsreis
- 2022-08-09 "Het stikstofprobleem moet niet alleen een probleem van de boeren zijn, maar van ons allemaal"
- 2022-08-08 België: groei van de biologische sector vertraagt in 2021
- 2022-08-08 Inflatie stijgt naar 10,3% in juli
- 2022-08-08 Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- 2022-07-22 Bureau voor ondernemerschap en exportbevordering wil export van biologische producten uit Oekraïne bevorderen
- 2022-07-20 28% van de Nederlandse werkenden staat open voor een carrière in de land- en tuinbouw
- 2022-07-19 Kabinet schakelt tandje bij voor meer mensen op de fiets
- 2022-07-19 Hoe belangrijk is de landbouw voor Nederlandse economie?
- 2022-07-19 "Hitteplan belangrijk voor veiligheid op de werkvloer"
- 2022-07-18 Dinsdag 19 juli code oranje wegens extreme hitte
- 2022-07-18 Ruim 24.000 vluchtelingen uit Oekraïne hebben werk gevonden in Nederland
- 2022-07-14 België: Bio blijft groeien
- 2022-07-13 Leerstoel biologische land- en tuinbouw moet sector in Frankrijk promoten en ontwikkelen
- 2022-07-13 Duitsland: Steeds meer landbouwbedrijven schakelen om
- 2022-07-11 "Werkgevers benutten nog niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt"
- 2022-07-08 LTO praat niet met Remkes
- 2022-07-08 Luxemburgse regering komt landbouwsector tegemoet met steunmaatregelen
- 2022-07-07 Op natuurlijke wijze de bodem laten herstellen
- 2022-07-07 "Het tonen van de 'echte' prijs kan consumenten helpen duurzamere keuzes te maken"