Onder meer toxine-gehalte in lichaam komt aan bod
Australische wetenschappers gaan onderzoek doen onder bio-consumenten
'The Organic Consumption Survey' is de eerste fase van een groter proces. Er wordt onderzocht of mensen die biologisch voedsel eten andere niveaus van toxines in hun lichaam hebben dan mensen die niet-biologische voedingsmiddelen eten. "De informatie uit de online enquĂȘte was cruciaal om ervoor te zorgen dat de studie relevant is voor de Australische biologische consumenten", aldus promovendus Liza Oates.
"We weten dat het voor veel mensen niet realistisch is om 100 procent biologisch te eten. Wel is het belangrijk om te weten te komen hoeveel mensen die biologische idealen ondersteunen in feite consumeren." Ook willen de onderzoekers een algemeen beeld krijgen van de Australische biologische consumenten, zodat we ervoor kunnen zorgen dat de mensen in de studie representatief zijn voor de bredere groep."
Mensen die deelnemen aan de peiling, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de driedaagse 'Organic Food Intake Survey'. Hier moet het percentage van biologische levensmiddelen die zij consumeren uit duidelijk worden. Later dit jaar zal de laatste fase van het onderzoek plaatsvinden, omtrent het toxine-gehalte. "Uit onderzoek blijkt dat het eten van biologisch voedsel een positief effect heeft op het gehalte residuen van beschermingsmiddelen in het lichaam van kinderen. Er is echter weinig informatie over de gevolgen voor volwassenen", aldus Oates. "Onze studie heeft als doel om een sterke basis van wetenschappelijke gegevens te verstrekken en Australische consumenten te helpen beslissen of biologisch voedsel waar voor haar geld biedt."