Varkensgeknor te horen bij vleesschap supermarkten

Vanaf vandaag zal twee weken lang bij het vleesschap van 200 supermarkten in Nederland varkensgeknor te horen zijn. Dit is onderdeel van de nieuwe actie van Wakker Dier tegen de kiloknaller. In de 200 supermarkten wordt met een filmpje op een TV-scherm boven het vleesschap gewezen op 'GRATIS 1 portie varkensgeluk… bij de aankoop van biologisch vlees'. Het filmpje toont genietende zeugen in modderbaden op biologische varkensboerderijen met enthousiast geknor op de achtergrond. Consumenten worden zo aangespoord de kiloknaller te laten staan en te kiezen voor diervriendelijker vlees.

Alleen biologische zeugen hebben toegang tot een verfrissend modderbad. Twaalf miljoen varkens in Nederland komen zelfs nooit buiten. Onlangs bleek uit onderzoek van Wageningen Universiteit en Research (WUR) dat modderbaden belangrijk zijn voor het varkensgeluk. Terwijl burgers in groten getale in onderzoek aangeven best iets meer voor diervriendelijker vlees te willen betalen, kiezen ze staand voor het vleesschap toch vaak voor de kiloknaller. Wakker Dier wil juist op dat moment de consument nogmaals aanspreken op zijn of haar hart voor dieren. De hele dag door wordt twee weken lang elke 5 minuten het filmpje gedraaid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.