Groeiende interesse kan toezicht bemoeilijken

Studie: stijgende vraag leidt tot lagere prijzen in de VS

De vraag naar biologische groenten en fruit in de supermarkten groeit. Dit leidt verrassend genoeg zelfs tot lagere prijzen. Onderzoekers, waaronder professor Timothy Richards van de Arizona State University, wijzen op het feit dat de retailers voor biologische appelen slechts een tiende van de winstmarge krijgen, vergeleken met niet-biologische appelen. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om biologisch te gaan werken, ondanks de extra kosten die daaraan verbonden zijn.

De belangrijkste zorg, volgens de studie, is dat een toename van biologische producenten (en dan met name de buitenlandse) de overheidstoezicht kan bemoeilijken. Dit kan de nodige gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Op dit moment wordt gewerkt aan de regelgeving omtrent biologisch. De onderzoekers wijzen er daarom op dat met het bovenstaande rekening moet worden gehouden bij de vaststelling van de regels.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.