Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse retailers voor rechter gedaagd na 'mislabelen' bio-zuivel

Zuivelconsumenten hebben verschillende Amerikaanse retailers aangeklaagd. Zij beweren dat melk ten onrechte voorzien was van een biologisch label. Het Amerikaanse hof van beroep heeft bepaald dat Wal-Mart, Target en Cosco Wholesale nu voor de federale rechtbank moeten verschijnen. Het hof van beroep acht het niet als bewezen dat de zuivelproducten incorrect als biologisch gelabeld waren. Het gaat om het merk 'Aurora Organic Dairy'.

"Elke verdachte wordt verweten dat zij op een verkeerde wijze naar de herkomst van de producten hebben verwezen. Dit zijn misleidende handelspraktijken", aldus het hof van beroep. De consumenten willen een niet gespecificeerde schadevergoeding voor het feit dat melk die zij onder de noemer 'biologisch' hebben gekocht, niet authentiek biologisch was.

De woordvoerder van Target gaf aan geen commentaar te geven op lopende rechtszaken. "We zijn er van overtuigd dat de biologische producten die we aanbieden aan de verwachtingen van onze klanten voldoen." De woordvoerder van al-Mart zegt dat het bedrijf de uitspraak als een rechtvaardiging ziet. "We zijn blij dat de rechter heeft besloten dat de zuivelproducten correct ge√ętiketteerd zijn als biologisch." Het hof van beroep zegt dat Aurora's biologische melkcertificering 'niet wordt ingetrokken'.