Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kansen in graan en vlees

'China een veelbelovende markt voor Australië'

Voor sommige Australische bio-producenten liggen grote kansen om te profiteren van 's werelds snelst groeiende biologische markt: China. De voorzitter van de 'Organic Federation of Australia', Andre Leu, is net terug van een reis naar China. Hij zegt dat de binnenlandse Chinese markt nu een waarde vertegenwoordigd van een miljard dollar per jaar, dit biedt enorme exportkansen voor Australiƫ.

"Denk bijvoorbeeld aan vlees, wij zijn goed in de productie hiervan, en dat is een product dat in China juist niet veel geproduceerd wordt", zegt Leu. "Ook graan biedt kansen, China is op zoek naar landen waarvandaan zij graan kunnen importeren, hier liggen dus kansen." Wel importeert Australiƫ op dit moment nog veel graan. Het is volgens Leuk dus belangrijk om meer onderzoek te doen naar hoe het land het beste kan profiteren van de groeiende belangstelling in China voor biologisch graan. "Helaas zijn er twee grote problemen met graan: het een is voldoende fosfor in het gewas krijgen en het ander is het beheer van onkruid. Er is nu nog geen onderzoek gaande omtrent niet-chemische oplossingen voor deze problemen, toch is dit hard nodig."

Volgens Leu groeit de biologische markt van China zo sterk dankzij haar steeds groeiende middenklasse, ook het eenkindbeleid draagt volgens hem bij aan de groei. "China is hierin niet uniek, over de hele wereld zie je dat wanneer mensen ouders worden, zij steeds meer aandacht besteden aan hetgeen dat zij hun kinderen voeden. Om die reden besluiten veel nieuwe ouders om hun kinderen biologisch voedsel te geven." In Europa is het volgens hem zelfs vrijwel onmogelijk om niet-biologische babyvoeding te krijgen.