Koeiensafari bij Brabantse boer Van den Akker

Zachtjes zoeven zes golfkarretjes over de Vering in het natuurgebied De Mortelen.E ven later hobbelen de accubakjes door een weiland. Midden in de wei komen ze tot stilstand. Bruine en zwarte koeien snuffelen aan de karren. Halte 1 van de koeiensafari van biologische boer Ad van den Akker is bereikt. Met een langgerekt 'Boeeh' verwelkomen de Aberdeen Anguskoeien de deputatie van de Bond van Ouderen uit de Beerzen.

Het was enkele jaren geleden zomaar een idee van Ad van den Akker. Laat mensen zien wat het inhoudt om biologische boer te zijn op gronden van Brabants Landschap. Toon ze de grazers, ga met ze de weilanden in, die zo anders zijn dan de gemiddelde wei in Brabant. Geen schrikdraad hier, geen door kunstmest gevoede strakke mat, maar natuurlijke weitjes, met allerlei soorten grassen, kruiden en planten. De koeiensafari is ook een tochtje naar de tijd van voor de ruilverkaveling. Nostalgie.

Bron: ED.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.