China gaat voor biologisch na nieuw voedselschandaal

Na weer een voedselschandaal in China, is de biologische voedselverkoop sterk gestegen, dit keer bleek dat maaltijden gekookt waren op olie dat uit het riool opgedregd was ('afvalwater-olie'). Inmiddels consumeren de Chinezen tweemaal zoveel biologisch voedsel dan de gezondheidsbewuste Japanners.

Op de markt gaat inmiddels zo'n 1 miljard pond rond, dit is de afgelopen vijf jaar verviervoudigd. Ter vergelijking: de Britse biologische markt is ongeveer 2 miljard pond waard.

In april werd een man op klaarlichte dag betrapt in een riool in Zhengzhou, hij gaf toe dat hij de olie die hij hieruit haalde op straat wilde verkopen voor 300 yuan per vat. De regering heeft beloofd actie te ondernemen tegen de praktijken.

Xie Lili, 25, runt een biologische webshop. In de nasleep van het olieschandaal merkte ze een 'enorme toename' van de vraag naar biologische bang te maken, zei ze dat ze gezien had "een enorme toename" van de vraag naar biologische oliën en specerijen. "Mensen werden bang om thuis te koken", voegt ze toe.

Maar we zitten niet alleen voordelen aan biologisch voedsel. Het kan nog wel een decennium duren voordat biologisch voedsel tot de mainstream zal behoren. "Het is erg duur, en vooral voor rijke mensen bedoeld", zegt Wang Tao die bij een grote perzikenteeltbedrijf in Nanhui werkzaam is als kwaliteitscontroleur. "Ook zijn Chinezen geneigd om voedsel op het uiterlijk te beoordelen, maar biologisch voedsel ziet er niet altijd goed uit."

 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.