Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leer broodbakken tijdens Culinair Ambachts Weekend

Worsten draaien, krokante klassiekers bereiden, desserttaarten maken en puur brood beleven. In dit weekend van culinaire hoogstandjes, georganiseerd door delicious. en Mister Kitchen op 16 & 17 oktober, leer je in intensieve workshops, meer over bovenstaande ambachten. Het is een ultieme kans om je gastronomische kennis te verhogen!

Per dag kun je twee van de onderstaande workshops volgen:
  • kroketten: het geheim achter deze krokante klassieker
  • brood: alles over thuis zelf écht brood bakken
  • worst: mengen, proeven, draaien en bakken
  • desserttaarten: ontdek de patissier in jezelf

Menno, de man achter de bakkerij, leerde tien jaar terug in Frankrijk desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel. Het brood kreeg daar vaak wel 24 uur de tijd om te rijzen. Hierdoor kregen de, van nature in het meel aanwezige, aroma’s de kans om zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op de stenen vloer van de oven krijgt het brood een karakteristieke, dikke korst die niet alleen knapperig is, maar het brood ook beschermt tegen uitdrogen. En nu in Nederland, gebruikt hij nog steeds alleen het allerbeste Franse meel. Zo kan hij iedere dag Nederlands lekkerste en meest gezonde brood bakken dat alleen maar bestaat uit biologisch meel, zeezout en water. Desembrood zorgt ervoor dat mineralen als calcium, zink en magnesium beter door je lichaam worden opgenomen.

Info en reservering:

De workshops vinden op zaterdag 16 en zondag 17 oktober plaats in de Kookfabriek Amsterdam, van 9.00 uur tot 19.00 uur. Men kan voor 175 euro per dag twee ambachten leren. Dit is inclusief lunch, diner en drankjes. Reserveren kan door de twee ambachten die op die dag(en) wilt volgen, te mailen naar: [email protected]

Bron: Vrouwonline
Publicatiedatum: