TerraSkin is milieuvriendelijk verpakkingsalternatief gemaakt van steen

TerraSkin is een eco-alternatief voor papier. Volgens de producent, waarvan het hoofdkantoor in New York gevestigd is, wordt voor de productie van TerraSkin slechts de helft van de energie nodig die gebruikt worden voor de productie van op pulp gebaseerd papier. TerraSkin breekt binnen drie tot negen maanden af, wat overblijft is calciumcarbonaat en dit is niet schadelijk voor de aarde.

Het papier kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Eugenia Leavitt, kledingontwerpster uit Montreal, gebruikt bijvoorbeeld kaartjes van TerraSkin voor haar kleding dat gemaakt is van biologische vezels. Momenteel wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een verpakking voor biologisch brood, gemaakt van TerraSkin. De 'U.S. Food and Drug Administration heeft al toestemming gegeven om TerraSkin te gebruiken als verpakking voor voedingsmiddelen.

Kijk op deze website voor meer informatie.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.