Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch eierensector VS profiteert van gevolgen recall

In de VS zijn een half miljard eieren teruggeroepen omdat er vrees was voor een salmonellauitbraak. De 550 miljoen eieren zijn slechts 1 procent van de totale Amerikaanse productie, toch zijn de prijzen in de groothandel sindsdien met 40 procent gestegen en de verwachting is dat dit ook geldt voor de winkelprijzen.

De recall heeft wel gunstige gevolgen voor de biologische producenten. Twee van de belangrijkste producenten van biologische eieren, Organic Valley Cooperative en Eggland's Best, worden overspoeld met telefoontjes van verontruste consumenten die garanties willen hebben dat hun eieren veilig zijn. Zelfs kleine biologische boeren zeggen dat de consument geen genoeg kan krijgen van hun eieren.

Het publiek moet om zien te gaan met de grootste recall in de recente geschiedenis, dit maakt veiligheid tot een Unique Selling Point. Het groeipotentieel is momenteel enorm, aangezien de biologische eierenmarkt slechts een klein marktaandeel hebben op de Amerikaanse markt. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is het aantal gecertificeerde biologische legkippen gestegen van ongeveer 0,7 procent van het Amerikaanse totaal in 2005 tot 1,5 procent in 2008.

Ook conventioneel producerende bedrijven overwegen om biologische eieren in hun assortiment op te nemen.