Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Huidige economische situatie dwingt hen hiertoe

Britse biologische boerderij gaat terug naar conventionele methoden

Richard Park van het Britse Sizergh Farm is teruggegaan naar de traditionele methoden. Op de boerderij staan 150 Holstein- en 'Swedish red cows'-koeien die meer dan 1,4 miljoen liter melk per jaar produceren. In 2002 besloten Richard Park en zijn familie om om te schakelen naar biologische landbouw, hun melk wordt verkocht door een coƶperatie. Helaas is nu besloten om weer op conventionele wijze te gaan werken.

Dit gaat niet altijd even gemakkelijk, onder meer omdat biologisch veevoer twee keer zoveel kost als normale voeding, daar komen ook de kosten voor de dierenarts en meststoffen bij. Daarom is de familie nu gedwongn om terug te gaan naar traditionele werkwijze. "We zijn erachter gekomen dat mensen niet altijd bereid zijn om dat beetje extra te betalen voor biologische producten, dus zijn we teruggegaan naar de traditionele landbouw", legt Park uit. "Wel zullen we sommige dingen die bij de biologische werkwijze horen, blijven doen. Zoals de invoering van klaver tussen het gras, waardoor stikstof bevriest."



De huidige prijzenoorlog is volgens hem niet de schuld van de supermarkten. "Uiteindelijk regelt de markt de prijzen, en mensen zijn gewoon niet bereid om 1,20 pond te betalen voor twee flessen biologische melk, wanneer je ook melk voor 0,90 pond kunt kopen.

Park zegt verder dat door de biologische landbouw sommige kosten zelfs verdubbeld werden. "We kwamen erachter dat de klanten meer waarde hechten aan het regionale aspect aan onze producten dan aan het biologische label. Ook dit heeft een rol gespeeld in het besluitl. Voor klanten zal geen verschil merkbaar zijn, hetzelfde geldt voor de koeien, maar het zal ons in staat stellen om te blijven groeien als bedrijf."

Wel zal 'Growing Well' blijven bestaan, onder deze naam verbouwt Sizergh Farm biologische groenten onder licentie van de Soil Associtation.