Steunt project Biologica

MaldaFonds adopteert 115 biologische kippen

Biologica kreeg deze week een prachtig bericht. Stichting Het MaldaFonds liet weten dat zij werkzaamheden van Biologica financieel wil ondersteunen. In overleg met het MaldaFonds is besloten dat de bijdrage zal worden besteed aan:

  • de adoptie van 115 biologische kippen (zie de campagnesite: www.adopteereenkip.nl)
  • verbetering van de buitenloop voor kippen bij een biologische pluimveehouderij.

Adopteer een Kip is een project gericht op consumenten, waarbij de deelnemers kennis maken met biologische landbouw en voeding. Een kip (en haar eieren!) leent zich daar bij uitstek voor. Door het adopteren van een kip, worden consumenten betrokken bij het leven van een biologische kip en stimuleren we de consumenten tot aankoop van diervriendelijk, gezond en milieuvriendelijk voedsel. Dit project heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat de afzet van biologische eieren de afgelopen jaren fors is gestegen.

Een deel van de donatie van het MaldaFonds zal worden gebruikt om de buitenuitloop van een biologische pluimveehouderij te verfraaien. Kippen zijn van nature bosvogels en zoeken buiten het hok graag beschutting onder struiken en in maïsvelden. De maïs zelf vormt natuurlijk een voedselbron voor de kippen.

Inspireert dit bericht u en overweegt u ook om het werk van Biologica te steunen? Neem dan contact op met Loes van Loenen bij Biologica (via het algemeen nummer 030-2339970) of kijk op deze website.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven