Onderzoek naar optimaal welzijn biologische beren

Vleesvarkens met een optimaal welzijn en zonder ingrepen staan centraal in de biologische varkenshouderij. Het in 2010 gestarte project 'Houden van biologische beren' draagt hieraan bij. Een aantal bedrijven start met het houden van beren. Met gedragswaarnemingen en geurtesten proberen we de nadelen te minimaliseren.

De belangrijkste vragen in het project zijn: Hoeveel berengeur komt er voor in de biologische varkenshouderij? Zijn er maatregelen waarmee we ongewenst gedrag, zoals spronggedrag en agressief gedrag kunnen voorkomen? Kunnen we het optreden van berengeur voorspellen aan de hand van individuele gedragswaarnemingen? Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met het onderzoek naar gangbare beren. Juist in de biologische varkenshouderij is marktacceptatie in het buitenland cruciaal. Vandaar een integrale aanpak en brede samenwerking in de keten. Het onderzoek loopt in 2011 door.

Contactinformatie: Herman Vermeer, Wageningen UR Livestock Research

Bron: BioKennis, 19-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.