Omzet biologische wijnen in Franse supermarkten met 60 procent toegenomen

Het gaat goed in Frankrijk met biologische wijnen. Tussen april 2009 en april 2010 steeg de omzet van vins bio in het supermarktkanaal met 60 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar tevoren.
 
Dit cijfer is des te opvallender in vergelijking met het groeicijfer voor de verkoop van alle wijn in Franse supermarkten, dat slechts 3 procent bedroeg. Biologische wijnen (beter: wijnen van biologisch geteelde druiven) maken echter maar 0,9 procent uit van de totale wijnomzet in diezelfde supermarkten.

Hoewel dit type verkooppunt bij biologische wijn qua belang voor de omzet voorlopig nog voorrang moet geven aan de directe verkoop vanaf het wijngoed, blijkt uit de sterke groeicijfers wel dat biologische wijn geen marginaal verschijnsel meer is en door inkopers serieus genomen wordt.
 
Er zijn nog meer aanwijzingen dat biologische wijnbouw nu eindelijk serieus wortel aan het schieten is in Frankrijk. Tussen 2008 en 2009 steeg het aantal biologisch werkende wijnbedrijven met 31,4 procent en de oppervlakte van biologisch beheerde wijngaarden, inclusief die in overgangsfase, met 38,9 procent. Vooral de hoeveelheid wijngaarden in overgangsfase groeide explosief, met 72,9 procent. Biologisch beheerde wijngaarden vormen ondertussen 4,6 procent van de totale Franse aanplant.

Bron: Bythegrape.com, 15-07-10
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven