Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard: Focus op bio-producten in 2010

Naast het huidige zomerseizoen staat bij de Duitse afzetorganisatie Landgard ook de verdere ontwikkeling van het biologische segment hoog op de agenda. "Een voorbeeld hiervan is de dochteronderneming van Landgard: Bio Westhof. Dit bedrijf heeft het afgelopen voorjaar een nieuw pakstation voor nieuwe biologische wortelen in gebruikt genomen. Er worden daar dagelijks 200.000 kleine verpakkingen met biologische producten geproduceerd. De Landgard legt ook prioriteit bij de toekomst van de biologische broccoliteelt voor de verse markt. Dit seizoen wordt al op 13 hectare geteeld", aldus woordvoerder Torsten Brandt in het magazine van Fruchthandel.

Een andere focus is om de afzet van biologische aardappelen verder te ontwikkelen. Ook staat de bouw van een nieuwe kas voor biologische tomaten en paprika van ongeveer 3,5 hectare aan de Noordzeekust in de planning.

Op het gebied van versgesneden producten wordt door dochteronderneming Bio-Käpplein gewerkt aan versterking van de verpakkingen en uitbreiding van de saladerecepten. Ook op het gebied van teelttechnieken wordt er geïnnoveerd. Zo wordt in velden met rucola en sla een dempmethode gebruikt waardoor het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen overbodig wordt.
09-07-10