ZOA-Vluchtelingenzorg verkoop biologische appelen voor Myanmar

ZOA-Vluchtelingenzorg is in samenwerking met Mighty Good Fruit (MGF) gestart met een nieuwe actie 'appeltjes voor de dorst'. Met deze actie worden 15.000 mensen in Myanmar (Birma) geholpen aan drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Het is de bedoeling dat meer dan vijftig campings en vakantieparken in Nederland zakken biologische appels verkopen aan hun gasten tijdens de zomerperiode. Een zak kost 2,50 euro en één euro hiervan is bestemd voor de vluchtelingen in Myanmar.

Initiatiefnemers van de appelactie zijn Ewout Suithoff (ZOA) en Esther Maan van het bedrijf Mighty Good Fruit (MGF) uit Zeewolde. Esther Maan: "Ons fruit is in het algemeen intenser van smaak omdat de appels op het juiste moment geplukt worden. Een te vroeg geplukte appel komt nooit op smaak. Ook zitten er geen schadelijke overblijfselen van bestrijdingsmiddelen in het vruchtvlees".

Myanmar

MGF is al enige tijd betrokken bij het werk van ZOA en wil graag een deel van zijn inkomsten besteden aan een goed doel. "Omdat ZOA niet alleen werkt in gebieden waar noodhulp nodig is maar juist ook waar wederopbouw centraal staat, voelen wij ons verwant met het werk van ZOA. Onze bedrijfsvisie is; ‘een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen'". De situatie in Myanmar is ook na de cycloon Nargis schrijnend. Met name in het zuiden verkeren nog steeds heel veel mensen in een uitzichtloze situatie. Er heerst droogte met alle bijkomende problemen van dien. Met de opbrengst van de actie ‘appeltjes voor de dorst' kan ZOA drinkwatersystemen aanleggen. Op deze manier wordt niet alleen de dorst van de campinggasten in Nederland gelest, maar ook die van de mensen in Myanmar.

Gratis kist

Deze zomer krijgen vijftig campings en vakantieparken in Nederland een gratis kist met appels als proef. De campings zijn in eerste instantie enthousiast over de actie. Esther Maan: "We gaan er vanuit dat een opbrengst van 5000 of 6000 euro voor ZOA zeker haalbaar moet zijn". Dit najaar start ZOA ook met de appelactie op scholen. ZOA organiseert jaarlijks in het najaar de kruidnotenactie en op deze manier kunnen scholen een extra product kiezen.

Meer informatie: www.zoa.nl

Bron: Uitdaginonline, 06-07-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.