Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mogelijk ook in supermarkt

2B Fresh: Biologisch afbreekbare vuilniszak die fris ruikt

Sinds begin dit jaar timmert 2B Fresh aan de weg met afvalzakken die fris ruiken en de vervelende geurtjes van het afval neutaliseren. Daarnaast zijn de zakken versneld biologisch afbreekbaar. Het bedrijf wil nu ook de supermarkt in en heeft reeds verkennende gesprekken gevoerd.

Dat zei Sander Kender van 2B Fresh, onderdeel van The European Innovation Group (TEIgro), woensdagochtend op BNR Nieuwsradio. Vanaf vandaag zijn de zakken verkrijgbaar bij Blokker en als het aan Kender ligt, worden de frisruikende vuilniszakken ook opgenomen bij de supermarkt. "We hebben de zakken in de geuren limoen (groen) en lavendel (paars) op de Huishoudbeurs in februari gepresenteerd en de reacties van consumenten waren heel positief. Ook hebben we toen de campagne 'Ruik eens aan mijn zak' gelanceerd, ietwat pikant, maar het gaat wel om een lekker ruikende zak", aldus Kender.

De 2B Fresh zakken zijn wel wat duurder geprijsd dan reguliere vuilniszakken. "De consumentenadviesprijs bedraagt 2,99 euro, maar daarvoor krijg je wel een vuilniszak zonder nare luchtjes. Bij Blokker liggen de zakken overigens ter introductie voor 1,99 euro in het schap", aldus Kender. De zakken zijn verkrijgbaar in 60 liter (60x80cm) en 20 liter (48x61cm) en zijn voorzien van een trekband.

Bron: LevensmiddelenKrant, 23-06-10
Publicatiedatum: