Wakker Dier serveert een diervriendelijke BBQ aan varkens

Stichting Wakker Dier organiseert op 22 juni, samen met de dames van 'Veggie in Pumps' de diervriendelijkste BBQ van 2010. De zwangere varkens op de biologische boerderij 't Schuttershof worden heerlijk verwend met een vegetarische barbecue, geserveerd door lieftallige dames in hoge hakken. Op het menu staan reuzenspiesen van geroosterde maïskolven, gepofte aardappel, appels en maïscakejes.

Het BBQ seizoen is weer begonnen en Wakker Dier wil met deze 'diervriendelijkste BBQ van Nederland' mensen laten nadenken over welk vlees zij straks op hun BBQ leggen. Op de website van Wakker Dier staan diervriendelijke BBQ-tips. De campagne wordt ondersteund met een radiospot.

Wakker Dier wil dat er een eerlijke prijs wordt betaald voor eerlijk vlees van dieren die een beter leven hebben gehad en raadt daarom biologisch vlees aan. Biologische varkens hebben meer ruimte, zien gegarandeerd buitenlucht en hebben stro in de hokken. Hun staarten en tandpuntjes worden niet afgeknipt. De moedervarkens hebben weidegang, staan niet vast tussen stangen als zij hun jongen zogen. Vlees mag alleen biologisch worden genoemd als het voldoet aan Europees vastgestelde normen. Het is herkenbaar aan het EKO-keurmerk.

Alle varkens naar buiten

Wakker Dier voert een meerjaren publiekscampagne om positieve aandacht te vestigen op de biologische varkenshouderij. Naast de 'diervriendelijkste BBQ' die in 2009 voor het eerst werd georganiseerd voor de 90 zeugen van Boerderij het Ezeltje, organiseert Wakker Dier ook de jaarlijkse 'Mooiste Modderpoel Verkiezing'. De BBQ van dit jaar vindt plaats op boerderij Schuttershof, www.boerderijschuttershof.nl, gerund door Herbert en Jacqueline Groeneveld. Het bedrijf telt een paar honderd varkens en biggen en is ook kandidaat voor de verkiezing Mooiste Modderpoel van 2010. De winnaar hiervan wordt in augustus bekend gemaakt.

22-06-10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.