VS: Biologische labels kunnen aanzetten tot overconsumptie

De bio-labels kunnen de percepties die mensen over eten hebben dermate beïnvloeden dat obesitas bevordert wordt. Dit blijkt uit een Amerikaanse studie. De studie toont aan dat mensen soms aannemen dat biologische voedselproducten minder calorieën bevatten, waardoor de bijvoorbeeld meer biologische koekjes eten dan wanneer zij gewone koekjes zouden eten. Ook bleek dat zij het minder noodzakelijk vonden om te bewegen na het eten van biologische toetjes.

De bevindingen zijn in lijn met eerdere onderzoeken die laten zien dat voedseletikketten tot misvattingen kunnen leiden. Ook zeggen de onderzoekers dat Amerikanen een sterke neiging hebben om het begrip biologisch met gezondheid te linken. "In de dagelijkse oordelen en beslissingen, kan biologische voeding worden opgevat als iets dat ze niet is", aldus onderzoeker Jonathan P. Schuldt op de Universiteit van Michigan. "Ze zouden kunnen worden gezien als gezond voedsel met minder calorieën, terwijl dit in feite niet altijd het geval is." Het is belangrijk dat de consumenten inzien dat de labels laten zien hoe het voedsel geproduceerd is, en dat het niet perse iets zegt over de hoeveelheid calorieën.

16-06-10

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.