Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FrieslandCampina concentreert biologische zuivel onder het merk Campina

Weerribben Zuivel neemt merk Zuiver Zuivel over

FrieslandCampina gaat de productie bij bedrijfsonderdelen van FrieslandCampina Cheese, FrieslandCampina Butter en Ecomel (biologische zuivel) herstructureren. Als gevolg van deze herstructurering vervallen er de komende twee jaar circa 140 arbeidsplaatsen. Tegelijkertijd wordt in totaal circa 30 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van productielocaties.

Concentratie van biologische zuivel in Maasdam onder het merk Campina

FrieslandCampina concentreert de productie van biologische zuivel, waaronder het merk 'Campina Boer en Land', in zijn vestiging in Maasdam en sluit medio 2016 de kleinschalige vestiging in Limmen. Door de sluiting komen de 26 vaste en de 4 tijdelijke arbeidsplaatsen te vervallen. In Nederland blijft FrieslandCampina zijn biologische producten onder het merk Campina verkopen. Weerribben Zuivel neemt het merk Zuiver Zuivel over. Onder de handelsnaam Ecomel blijft FrieslandCampina biologische boter en room aan voedselverwerkende bedrijven verkopen. Deze maatregelen ondersteunen de groeiplannen van FrieslandCampina in biologische zuivel en hebben geen gevolgen voor de 122 biologische en 11 biologisch-dynamische melkveehouders die lid zijn van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A.Sociaal plan

Als gevolg van de verplaatsing van productie ontstaan geen nieuwe arbeidsplaatsen in andere vestigingen van FrieslandCampina. De medewerkers en vakbonden zijn geïnformeerd en de medezeggenschapsorganen zijn om advies gevraagd. Voor werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is het Sociaal Plan van FrieslandCampina van toepassing. FrieslandCampina ondersteunt de betrokken medewerkers bij het vinden van een nieuwe baan binnen of buiten FrieslandCampina.
Publicatiedatum: