Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biobased sealen van PLA materialen nu eindelijk mogelijk

Na maanden van testen met verschillende materialen is het Bio Futura gelukt om, in samenwerking met de machines van Het Packhuys, PLA verpakkingen succesvol te kunnen sealen met een biobased en 100% composteerbaar folie.

Wouter Moekotte, eigenaar van Bio Futura: "Wij kregen geregeld de vraag of onze PLA delicontainers machinaal gesealed konden worden. Dit bleek in de praktijk echter lastig omdat het geschikte materiaal nog niet op de markt was. Na overleg met onze leveranciers hebben wij besloten deze vraag op te pakken en zelf op onderzoek uit te gaan. En gelukkig niet zonder resultaat, een groot deel van onze PLA producten kunnen nu machinaal gesealed worden. Sterker nog, de eerste varianten liggen al in de supermarkt."De verpakking wordt luchtdicht afgesloten, is voedselveilig, volledig biobased en klaar voor de schappen van de duurzame retailer. Wouter: "Ideaal voor producten zoals olijven en noten. Het biedt ook praktische voordelen tijdens het transport, verhandeling en houdbaarheid van het product. Een primeur als het gaat om biobased sealen met PLA materiaal. De seal bestaat uit meerdere biobased laminaten en heeft een uitstekende barrière."

De Smaakspecialist is één van de klanten die als eerste gebruikt maakt van gesealde PLA verpakkingen. Hun doelstelling is om in 2018 helemaal over te zijn op biobased verpakkingen. De producten die zij nu lanceren op de markt worden waar mogelijk verpakt in gesealde PLA verpakkingen. Voorbeelden hiervan zijn de BioToday Smoothiemixen en RAW Organic Food Gekiemde Havervlokken en Havervlokkenmix.

De sealmachine is door de fabrikant zo ontwikkeld om met PLA te werken. Na een aantal runs werd duidelijk dat het goed mogelijk was om biobased te sealen. De eerste machines zijn dan ook al verkocht. "Vanuit mijn klantenkring groeit de vraag naar duurzaamheid, in Bio Futura vonden wij een geschikte partner om invulling te geven aan deze vraag. Het is belangrijk om dit soort vragen serieus te nemen als je verder wilt", aldus Pierre Hagenaars, eigenaar van Het Packhuys. "Machinaal sealen met biobased film is nu een feit, het is wachten totdat dit op grote schaal toegepast wordt, wij zijn er in ieder geval klaar voor."

Voor meer informatie:

Bio Futura BV
Van Nelleweg 1,
Koffie 1 - Unit 19
3044 BC Rotterdam
010 7370797
[email protected]
www.biofutura.nl 
Publicatiedatum: