Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu bij De Zaai-Ster: Torfolk Gård, ambachtelijke Zweedse bio-jam

De Zaai-Ster presenteert een aantal nieuwe smaken premium quality jams en vruchtensiropen in haar assortiment. Ze zijn afkomstig van de Zweedse producent Torfolk Gård. De gecertificeerde wilde bessen en de biologische rietsuiker worden volgens een traditioneel recept bereid tot een ambachtelijk product van hoge kwaliteit. Voor de winkelier zijn de nieuwe smaken vossenbessenjam, gele bergbraambessenjam en koninginnejam een originele aanvulling op de bestaande reeks in de schappen. Consumenten halen met Torfolk Gård een authentiek product in huis, dat traditioneel wordt geproduceerd en een hoge kwaliteit garandeert.

Nieuwe smaken

De vossenbessenjam doet met zijn kenmerkende frisrode kleur en zoetzure smaak denken aan cranberries. Hij behoort tot de meest verkochte producten in Zweedse winkels. Ook de typisch Zweedse gele bergbraambessenjam is een bijzonder product met een karakteristieke smaak. Dit zeldzame besje groeit in de bossen van Noord-Zweden en wordt met de hand geplukt. De koninginnejam is een verrassende combinatie van frambozen en bosbessen. De tricitrusjam zal zeer zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van lichtbitter. De verfrissende vruchtensiropen zijn verkrijgbaar in de smaken rabarber, vlierbloesem en aardbeien.


Bijzondere eigenschappen

De jams hebben een hoog fruitgehalte en een goede zoet-zuur balans, waardoor ze erg aangenaam zijn om te eten. De gecertificeerde wilde bessen hebben meer smaak en een hoger gehalte aan antioxidanten. Doordat de jam slechts kort wordt verhit blijft de voedingswaarde behouden en krijgt het product zijn unieke smaak en mondgevoel. Alle jams en siropen zijn biologisch gecertificeerd volgens de Europese richtlijn door het Zweedse KRAV. Torfolk Gård werkt samen met een coöperatie van biologische rietsuikerproducenten in Brazilië en koopt het wilde frambozen in Bosnië in, een project dat hierdoor een steentje bijdraagt aan de naoorlogse wederopbouw van dat gebied.

De volgende biologische jams en vruchtensiropen zijn opgenomen in het assortiment van De Zaai-Ster:

Gele bergbraambessenjam - Typisch Zweedse bes met karakteristieke smaak
Vossenbessenjam - Zoetzure smaak en frisrode kleur.
Frambozenjam - Gemaakt van wilde frambozen uit Bosnië.
Koninginnejam - Koninklijke combinatie van bosbessen en frambozen.
Tricitrusjam - Sinaasappel, citroen en grapefruit. Lichtbitter.
Pannenkoekenjam - Verrassende combinatie van appel, aardbei, braam.
Rabarbersiroop - Lekker fris en dorstlessend.
Vlierbloesemsiroop - Zachte en klassieke vlierbloesemsmaak.
Aardbeiensiroop - Mooi rood met een heerlijke zomerse smaak.

Voor meer informatie omtrent beschikbaarheid en bestellingen neem contact op met [email protected] of ga naar www.beterbio.nl of www.cilou.nl. En meer informatie over de producten is te vinden op www.torfolk.nl. Mercadero is de handelsagent voor Torfolk Gård.
Publicatiedatum: