Vegetarisch

"Zeven nieuwe vegan soepen met lagere impact op het milieu"

Tholen - BioToday introduceert 7 soepen. "Het gaat om geconcentreerde soepen die perfect passen in een drukke, maar ook gezonde levensstijl. De soep hoeft alleen verwarmd te worden met wat extra water. Elke pot bevat 400 milliliter geconcentreerde soep, waaraan men nog 200 milliliter water moet…

Vegan camembert in Amsterdam

In het programma Binnenstebuiten ontmoet culinair expert Alain Caron in zijn hometown Amsterdam kaasmakers Steven Rifkin en Tina da Rosa. Ze maken geen gewone kaas, maar hebben zich gewaagd aan het maken van plantaardige camembert. Steven: 'We weten allemaal de effecten van zuivel op het klimaat. Ik ben niet lactose-intolerant…

Maria Dawson (Clearspring) "Na talloze consumentenverzoeken"

Nieuwe Japanse bio-Miso's

Clearspring, gespecialiseerd in Japanse en biologische Fine Foods, heeft twee authentieke nieuwe biologische Japanse Miso's toegevoegd aan het assortiment: een zoutarme variant (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised Reduced Salt Miso) en een witte Miso (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised White Miso). De Unpasteurised…

Wessanen neemt Danival over van Hain Celestial

Wessanen en Hain Celestial hebben een overeenkomst getekend en gesloten voor de aankoop van Danival. Danival, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een toonaangevend…

Dirk Schnellen:

"De meeste producten die een rol spelen zijn nog te duur om impact te hebben"

Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit? En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? Dirk Schnellen ontwikkelt voedingsproducten met impact…

Haal Italië naar de winkel

Het assortiment van Alce Nero is flink uitgebreid bij Sanastore. "Toch genieten van die heerlijke pasta bolognese, pesto genovese of typische Italiaanse snacks als tarallini's? Of de dag beginnen op z'n Italiaans met koffie en frollini? Met de biologische producten van Alce Nero haal je een stukje Italië naar Nederland", aldus…

Vernieuwde Tartin'O gepresenteerd

Tholen - La vie est belle heeft recent de vernieuwde Tartin'O gepresenteerd. "Het gaat hierbij om de verbeterde versie van onze populaire Tartin'O spread. In het kort verbeterden we de voedingswaarden, verhoogden we de inhoud in een nu rond potje en kozen we voor een recycleerbare verpakking", vertelt…

Tofina: eerste zelfontwikkelde bio-sojaras van Taifun

"Uitbreiding van de teelt van tofu-sojabonen in Duitsland mogelijk"

Na tien jaar veredelingswerk in samenwerking met de universiteit Hohenheim heeft Taifun-Tofu GmbH de toelating voor haar eerste zelf ontwikkelde sojaras gekregen. 'Tofina'…

Variatie voor de barbecue: La Mamma, Mumbai Magic en Pusta Pleaser

abinda heeft drie nieuwe biologische veggie burgers ontwikkeld. “Deze zijn momenteel enkel nog in België te verkrijgen. Het zijn producten 'like no others'. Ze zijn lekker van smaak. En helemaal tof aan deze burgers is dat je ze ook op de barbecue kunt bakken, daarvoor zijn ze stevig genoeg", vertelt…

Consumentenbond

De bal ligt nu bij Blokhuis volgens Consumentenbond

"Consumenten willen minder suiker en zout in voedingsmiddelen"

Consumenten willen dat fabrikanten minder suiker en zout aan producten toevoegen. Dit blijkt uit panelonderzoek van de Consumentenbond onder 782 respondenten. De Consumentenbond roept staatssecretaris Blokhuis (VWS) daarom op om ambitieuzere plannen op te stellen voor productverbetering.91% van de…

Nieuw: Twee zomerse fruitspreads met kruiden

Deze zomer voegt Fiordifrutta twee fruitspreads aan het assortiment toe: Aardbeien en wilde aardbeien met munt en Abrikozen en perziken met basilicum. In totaal zijn er nu 23 verschillende smaken Fiordifrutta in Nederland verkrijgbaar. Aardbeien en wilde aardbeien met muntDe zoetheid van aardbei en de…

Na oesterzwambitterbal nu ook kroketten

Tholen - Na de biologische oesterzwambitterbal is bij Royal Spelt nu ook de biologische oesterzwamkroket verkrijgbaar. De snacks zijn gemaakt met plukverse biologische oesterzwammen, afkomstig van De Middelwaard. "Dit is een mooi en duurzaam bedrijf. Aan de grondstofstromen gaat niets verloren. Daarom…

Twee nieuwe tofu's van De Hobbit: Curry en Hazelnoot

"Kan gewoon niet misgaan, want de smaak zit er al in"

Tholen - De Hobbit heeft twee nieuwe biologische tofu's ontwikkeld: Tofu Curry en Tofu Hazelnoot. "We horen consumenten vaak zeggen dat ze het lastig vinden om tofu lekker op smaak te brengen. Met deze producten kan het gewoon niet mis gaan, want de smaak zit er al in", vertelt Edith Gomes namens de in…

Z-Company zet in op groei

"We zien dat de belangstelling voor biologisch internationaal groeit"

Tholen - Een nieuw te bouwen pand, een vernieuwde productielijn en de opening van een kantoor in Denemarken. De groei zit er behoorlijk in bij Z-Company, groothandel van zaden, oliën en plantaardige proteïnes. “Hennepproducten vormen sinds 2013 onze corebusiness en we denken daarmee nog verder te kunnen…

Ekomenu introduceert biologische Légumaises

Belgische Ekomenu chef Frank Fol heeft een serie biologische Légumaises ontwikkeld: groentesauzen zonder conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. Het is een smaakmaker voor mensen die een supersnelle…

Instant Miso-soepen met opvallende nieuwe smaken

Het Britse merk Clearspring heeft drie nieuwe opvallende smaken toegevoegd aan het Instant Miso Soups-assortiment: Ginger & Turmeric, Creamy Sesame and Hot & Spicy. Deze nieuwe instant-soeprecepten zijn ontwikkeld als aanvulling op de umami-rijke smaak van miso. Alle drie de soepen zijn biologisch,…

Odin voegt biologische vleesvervangers Upside toe aan assortiment

Gertjan, Dirk en Erik, de drie oprichters van Upside Plantbased zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Odin. "We zijn enorm blij met het vertrouwen van Odin om samen met ons Upside verder te gaan bouwen in de biologische markt", aldus Dirk Schnellen. Sinds de lancering in februari 2020 neemt de…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven