Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over

Dat het anders moet én anders kan is bij de Smaakspecialist al lang geen geheim meer. Daarom is de Smaakspecialist blij mee te delen dat het bedrijf verder uitbreidt en haar impact vergroot. Per 22 juni 2022 neemt de Smaakspecialist namelijk de activiteiten van Seamore over en voegt hiermee diverse…

Actieplan voor versnelde groei Nederlandse bio-markt gepresenteerd

Fotoreportage jubileumfeest BioNederland

Tholen - Paul Holmbeck schreef in opdracht van BioNederland een strategisch actieplan om de biologische markt te laten groeien. Na zijn presentatie overhandigde hij dit plan afgelopen vrijdag tijdens het jubileumfeest van BioNederland aan Bernard van der Horst van het ministerie van Landbouw, Natuur en…

Eiwitboeren bundelen krachten voor betere positie in de keten

Lupine, veldboon, soja, kikkererwten: het zijn voorbeelden van vlinderbloemige gewassen die bijzonder eiwitrijk zijn. Bovendien zijn ze stikstofbindend. Door ze op Nederlandse bodem te telen, leveren ze een belangrijke bijdrage aan de eiwittransitie én de verduurzaming van de landbouw. De wil bij de…

Florentin Hummus komt als beste uit de test

De biologische Florentin Hummus Classic van Florentin is door het AD is uitgeroepen tot beste hummus. Het AD deed een test met acht verschillende hummusmerken in Nederland en de Florentin Hummus Classic werd als hoogste beoordeeld. De leden van het panel spraken veel over de oorsprong van hummus en aangezien…

LinkedIn Ecotone

Ecotone opent nieuwste productlijn van plantaardige dranken

De nieuwste productielocatie van Ecotone, een fabriek in het Noord-Italiaanse Badia Polesine, is officieel geopend. Dat meldt het bedrijf via LinkedIn. Er is een nieuwe productielijn gerealiseerd waardoor de fabriek een van de grootste producenten van plantaardige dranken in Europa is geworden. Vorige…

Peulvruchtenchips en -flips in een nieuw jasje

Tholen - De nieuwe look van Trafo wordt langzaam maar zeker zichtbaar in het winkelschap. Eind vorig jaar kondigde Trafo aan dat ze 2022 in gingen met een nieuwe uitstraling. Er is gekozen voor een 'zachte instroom'. Nu is het bijvoorbeeld de beurt aan de luchtige snacks op basis van peulvruchten: de…

Oatly wil voedingsnormen veranderen door herziening EU-schoolregeling

Meerderheid in Nederland is vóór toevoegen plantaardig alternatief schoolmelk

De komende weken zijn belangrijk voor volgende generaties. De Europese Commissie staat open voor de herziening van de EU-regeling voor schoolfruit, -groente en -melk. Door deze regeling wordt aan scholen een subsidie verstrekt om dit soort producten aan te bieden aan kinderen vanuit het oogpunt hen te…

Roquette breidt uit met biologische getexturiseerde erwten- en favaproteïnen

De Franse leverancier Roquette heeft een nieuw assortiment van  biologische getextureerde eiwitten van erwten en veldbonen gelanceerd voor de Europese markt.  Dit nieuwe Nutralys bio-assortiment…

Abbot Kinney's lanceert een vegan barista drink op Wereldmelkdag

Vandaag op Wereldmelkdag wordt internationaal het bestaan van melk gevierd door de zuivelindustrie. Dit jaar wordt er extra aandacht gevraagd voor het verduurzamen van de sector, waarbij Dairy Net Zero goede stappen onderneemt om de CO2-uitstoot binnen de zuivelindustrie de komende 30 jaar te…

Clearspring voegt trio biologische tahini's toe aan aanbod

Het Japanse en biologische voedingsmiddelenmerk Clearspring heeft drie nieuwe biologische tahiniproducten aan haar assortiment toegevoegd; witte, 'whole' en zwarte sesam tahini. Tahini is een populaire mediterrane en Midden-Oosterse specerij die wordt gemaakt van sesamzaden. Clearspring's biologische…

Meatless overgenomen door Beneo

Op 18 mei 2022 heeft Beneo, een dochterbedrijf van het Duitse Südzucker, een koopovereenkomst gesloten om de Nederlandse onderneming Meatless B.V. voor 100 % over te nemen. Het huidige management van…

"De vraag van onze klanten naar biologische producten neemt toe"

Duitsland: Aldi Süd blijft nummer één retailer in biologische producten

In 2004 introduceerde Aldi Süd zijn eerste biologische product onder het bekende huismerk 'GUT bio': biologische eieren. Na 18 jaar zijn er nu meer dan 500 biologische producten verspreid over het jaar uit bijna alle productgebieden. Aldi Süd blijft daarmee de nummer één in de biologische retailers in…

Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek

Royal Spelt heeft medio mei 2022 de eerste volledig biologische bitterballen- en krokettenfabriek in Nederland geopend in Nieuwegein. Eigenaren Fabienne Muller en Michael Kapoen zijn deze fabriek gestart om de productie volledig in eigen hand te hebben. Controle over en beheersing van het volledige…

BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group

Het Bossche BOON Foodconcepts, bekend als aanbieder van plantaardige voeding op basis van peulvruchten, komt volledig in handen van Bring Green Food; een joint venture van Green Organics en Jamael Food Group. Deze combinatie onder leiding van Jan Groen en Ruben Bringsken heeft al een belang in BOON. Door…

Upside introduceert de Cevapcici en breidt uit naar België

Na de succesvolle start van Upside anderhalf jaar geleden in Nederland, breidt Upside nu uit naar België. Met de 4 varianten (Red Herbs, Roasted Veggies, Frik'n Longs en de Cevapcici) start Upside bij Biofresh in België. De laatste variant, Cevapcici, is nieuw. Deze is geïntroduceerd bij Ekoplaza en…

Nieuw: 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook

Tholen - Nieuw in het aanbod van Amanvida is 9x Gebrand bamboezout & zwarte knoflook. "Naast ons BambuSalz hebben we nu ook een nieuw combinatieproduct, waarbij het bamboezout gecombineerd wordt met gefermenteerde knoflook. We omschrijven het als een winnend duo om je lichaam te ondersteunen. Het product…

Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten

Tholen - Gisteren en eergisteren vond de BioXpo in Brussel plaats. Na de editie van 13-14 oktober 2019, kende deze editie noodgedwongen een extra lange aanloop. Begin 2020, net voor de coronacrisis, werd bekend dat de beurs een switch zou maken naar het voorjaar (28 en 29 maart 2021). Vervolgens werd de…

Vegan Bio Gyros: geen Griekse mythe

Naast het uitgebreide aanbod aan Easy Mixes voor vlees- vis- ei – en zuivelvervangers breidt Greenforce hun assortiment verder uit met hun nieuwste innovatie: Vegan Bio Gyros, eveneens in hun ondertussen welbekende poedervorm. Tweede bio-product in het assortimentHet is de eerste 100% biologische vleesvervanger…

Mattisson introduceert serie bio-ciders

"Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"

Tholen - Mattisson heeft een nieuwe serie biologische ciders ontwikkeld. De appelcider azijnen vallen op vanwege de smaken, maar met name de kokosazijn springt in het oog. Deze laatstgenoemde is gemaakt van vers kokossap dat gefermenteerd wordt tot azijn. "Met dit product in het aanbod kunnen…

Nu ook vegan krupuk van Yakso

Naast 'gewone krupuk', op basis van garnalen en tapioca, heeft Yakso vanaf nu ook een vegan krupuk. "Een heerlijk bijgerecht voor praktisch al je Indonesische gerechten of 'gewoon' als tussendoortje. De nieuwe krupuk wordt gemaakt van plantaardige ingrediënten, zoals tapoica, gember en een mooie mix van kruiden en groente.…

Ekomenu start samenwerking met LikeMeat

Al vijf jaar biedt Ekomenu Nederlanders biologische maaltijdboxen om gezonde gerechten te koken, afgestemd op individuele eetwensen. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om…

Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company

Zeewaar, de eerste Nederlandse en biologisch gecertificeerde zeewierboerderij en gevestigd op een unieke plek in Nationaal Park Oosterschelde, heeft een nieuwe eigenaar. Na jaren van leiderschap door de zeewier-pioniers Rebecca Wiering en Jennifer Breaton hebben het duo en de betrokken partners (o.a.…

"Ons eerste product dat in het VK gelanceerd is"

Nieuw: BUMI's seitan kebab

Tholen - BUMI introduceert een nieuw product: BUMI's seitan kebab. Het product zal gelanceerd worden bij Udea/Ekoplaza en Bio-Planet. Daar ligt het vanaf volgende week (week 17) in de schappen. "We zijn ontzettend blij met deze aanwinst omdat het consumenten op een toegankelijke manier kennis laat maken met seitan en het BUMI…

Hoe Johnny Dutch consumenten wil verleiden met vegan wereldgerechten

In heel wat huishoudens heerst nog het idee dat een maaltijd uit aardappelen, groenten en vlees moet bestaan, met de nadruk op dat laatste. Meteen ook de reden waarom zoveel vleesvervangers een kopie zijn van het origineel. Johnny Dutch wil een andere weg bewandelen en consumenten verleiden met de…

Nieuw van Allos: Veggie Paté vol en smeuïg & gekruid

Al jaren eten Nederlanders en Belgen minder vlees, en ook post-Corona blijkt de populariteit en interesse in vegan en vegetarische producten alleen maar toe te nemen. Alternatieven voor op brood of bij de borrel nemen een vlucht in de schappen, al blijft de smaak van vlees moeilijk te evenaren. Dat komt…

Prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers wordt steeds kleiner

Is plantaardig eten duur? Of ben je juist goedkoper uit met een diervrij menu? Hoe beïnvloeden de supermarkten de prijzen voor vlees en plantaardige producten? Pablo Moleman (Proveg) liet er onderzoek naar doen, hij onthult de resultaten in deze podcast. Pablo richtte in zijn studententijd samen met zijn…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven