Vegetarisch

Emely de Vet, WUR hoogleraar Consumptie en Gezonde Leefstijl: Dreamstime

"Brede maatschappelijke veranderingen nodig om eiwitconsumptie te beïnvloeden"

De consumptieverschuiving naar meer plantaardige eiwitten is een belangrijk onderdeel van de eiwittransitie. "De verantwoordelijkheid daarvoor ligt niet alleen bij de…

Genomineerden Bio-productverkiezing zijn bekend

De genomineerden voor de Bio-productverkiezing van het jaar zijn bekend. Op de site zie je ruim 30 nieuwe biologische producten, waarvan men maximaal vijf producten een score…

Gezamenlijke innovatie JusBros en Rungis

"De oplossing voor chefs die plantaardig willen koken, maar niet altijd de tijd hebben om die zelf te bereiden"

Tholen - De opkomst van de plantaardige keuken, de toenemende druk op de keukens en een oplossing voor de gasten met allergenen; allemaal ingrediënten die hebben geleid tot de ontwikkeling van de Vegetable Jus van JusBros. Vincent van der Zalm en Richard Leidekker zijn twee chefs die hun strepen in de…

Dreamstime

"Gezondheid troefkaart in communicatiebeleid rond 'meer plantaardig, minder dierlijk' eten"

Vanuit Wageningen University & Research zijn recentelijk twee studies verschenen waarin consumenten met verschillende eetpatronen worden vergeleken. Meer in het bijzonder gaat…

Nieuwe perspectieven op de eiwittransitie: een rol voor de publieke sector

Om de publieke sector te helpen bij het oplossen van barrières in de eiwittransitie lanceert Wageningen University & Research (WUR) de campagne 'Eiwittransitie: van Pijnpunten…

Een ander dieet helpt bij voedselcrises zoals tijdens de oorlog in Oekraïne

Met een plantgericht dieet zou de veerkracht van onze voedselvoorziening verbeteren. Door in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk op zo'n dieet over te stappen zouden…

Irene Prinsen-Bruins: "Ik pleit ervoor dat de boer weer in staat wordt gesteld om te produceren naar gezondheid"

Twee diëtisten over plantaardige versus dierlijke eiwitten

Blogger, agro-diëtist en bio-boerin Irene Prinsen-Bruins van ERF-1 las op LinkedIn een bericht van een diëtist en voorstander van plantaardig. Die claimt dat in vlees, zuivel en ei niets unieks zit. Haar boodschap luidt: 'Skip zo veel mogelijk het dier en ga direct naar de bron: planten'. Maar is het wel…

Nationale week zonder vlees-campagne wordt vanaf 2023 ook buiten Nederland gevoerd

De Nationale week zonder vlees-campagne wordt vanaf 2023 ook buiten Nederland gevoerd. Dat is mogelijk dankzij het Europese subsidieprogramma 'Horizon Action Grant'. Het…

Van Gelder wil vegan en vega trend in AGF-sector houden

Grote belangstelling voor plantaardige Taste Experience

Tholen - Met de feestelijke decembermaand voor de deur kwamen ruim 500 belangstellenden uit de horecawereld af op de Vega & Vegan Taste Experience bij Van Gelder. De horecaleverancier lanceerde een groot aantal smaakvolle en breed inzetbare plantaardige opties voor chefs en cateraars om de groeiende…

Brad Vanstone, Willicroft: "Het zal niet bij alleen dit bio-product blijven"

Biologische plantaardige kaas Italian Aged nu landelijk verkrijgbaar

Tholen - De Italian Aged van Willicroft is sinds kort verkrijgbaar bij Udea. Halverwege oktober werd het product landelijk gelanceerd bij Ekoplaza. Het gaat om de eerste 100% biologische plantaardige kaas van Willicroft. Brad Vanstone, oprichter van Willicroft, vertelt: "Dit is momenteel het enige…

COWLESS – de boerderij van morgen is een bos

De boerderij van de toekomst is een bos, boeren zijn natuurbeschermers en je verse melk komt niet uit een koe maar van een boom. Omdenk jezelf naar een duurzamer model met COWLESS verse plantaardige melk. Nu in de winkel. Verse notenmelkCOWLESS maakt verse plantaardige notenmelk. De melk wordt nu nog gemaakt…

"Voor de fijnproevers is er zeker een smaakverschil"

Horizon introduceert zwarte tahin

Tholen - Zwarte tahin is het nieuwste product van Horizon Natuurvoeding. "De kleur en de verfijnde nootachtige smaak maken het verschil. De zwarte tahin is echt een product voor de fijnproevers. Dit product is nog niet zo bekend in het schap van de speciaalzaken. We zien dit dan ook als een mooie…

Holidu

Dit zijn de meest vegan-friendly steden van Nederland

Het klimaat staat meer dan ooit in de schijnwerpers, daarbij horen ook bewuste keuzes. Nog nooit was er zoveel keuze als het gaat om vega(n) food, als dit jaar. Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen, heeft de gegevens van Happy Cow onderzocht en kan nu vertellen welke steden in Nederland het…

Nederland maakt kennis met de 'Taste the World' oliën

Tholen - Bio Planète heeft onlangs de 'Taste the World'-serie in Nederland gelanceerd. "Deze serie oliën hebben we speciaal ontwikkeld voor liefhebbers van de snelle en veganistische keuken. Met deze smakelijke oliën willen we consumenten stimuleren om lekker te koken en hen tegelijkertijd inspiratie uit…

Transitie naar plantaardig voedsel vraagt om concrete maatregelen, concluderen politiek, bedrijfsleven en NGO op Plant the Future diner

Tijdens het tweede Plant The Future diner, op 13 oktober 2022 in Nieuwspoort, onderstreept Minister Adema zich te willen inzetten voor de kabinetsdoelstelling rond ons eetpatroon, namelijk een 50/50 verhouding plantaardige/dierlijke eiwitten. Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans,…

"Nieuwe gelegenheid om plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek"

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een gloednieuw food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie…

© Rimma Bondarenko | Dreamstime.com

"Overschakelen op meer plantaardig eten gaat ons niet gemakkelijk af"

Nederlanders staan ervoor open om zuivel, vlees en eieren te vervangen door plantaardige alternatieven, maar uit hun gedrag blijkt dit niet altijd. Ook in dit geval is willen dus niet automatisch doen, valt uit de Agrifoodmonitor 2022 op te maken. Uit de onderzochte gedragsfactoren motivatie, capaciteit…

“In andere Europese landen hebben we al succes hiermee”

Nieuwe vegan margarine: Megarine

Tholen - Vitaquell presenteerde tijdens Udea Open Air haar nieuwste product: Megarine. "Dit is een palmolievrij 100% plantaardig alternatief op margarine. We hebben dit product ontwikkeld in een praktisch staafformaat, vergelijkbaar met boter. Ideaal voor het portioneren bij het bakken en koken", vertelt Andrea Dehn, export…

Grote opkomst en betrokkenheid tijdens leveranciersdag

"Udea zal blijven knokken voor de positie van de bio-speciaalzaak"

Udea kijkt terug op een succesvolle leveranciersdag, die afgelopen woensdag 28 september gehouden is. "De opkomst, betrokkenheid en het enthousiasme tijdens de leveranciersdag van Udea was enorm. De normaal jaarlijkse bijeenkomst was vanwege corona in 2019 voor de laatste keer. Daarom was er genoeg om…


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven