Vegetarisch

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Biologische trend breidt uit naar diervoeding

Huisdieren krijgen steeds vaker natuurlijke voeding te eten ofwel voeding waar geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Binnen het segment is er een…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Eerste vegan studentenvereniging opgericht

De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is een feit. Met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is de Vegan Student Association…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Vernieuwde vegetarische paté

De trend om minder vlees te eten blijft doorgroeien en de consument is op zoek naar meer variatie voor op brood. Tartex biedt een range hartige spreads voor op brood om eindeloos mee te variëren. Ideaal voor de vegetariër en flexitariër. Vanaf nu ligt er een vernieuwde range in de winkel. Terug in de vertrouwde conserven (BPA vrij) en met aangepaste receptuur. Goed smeerbaar…

Boohoo.com neemt stap richting duurzaamheid met gerecyclede T-shirts

Veel modemerken hebben een slechte naam wat betreft duurzaamheid.  De mode-industrie is één van de slechte industrieën voor het milieu en nu we als maatschappij steeds vaker voor iedere gelegenheid een nieuwe outfit willen, heeft het milieu hieronder te lijden. Om de negatieve invloeden op het milieu van de steeds groter wordende kledingverkoop…

"Cleanlabel maaltijdkit voor vier creatieve gerechten"

GRUT& en Qrop - nieuw van De Halm

Tholen - De 2019-editie van de BIOFACH wordt voor De Halm extra speciaal. Er worden namelijk twee nieuwe concepten uitgerold. Het eerste concept, Qrop, is een internationaal granola merk. "De verpakking heeft een unieke uitstraling en is nog niet eerder vertoond. De smaken zijn zeer bijzonder en de…

Fermentino: biologische, plantaardige 'kaasvervanger'

Tholen – Steeds meer consumenten gaan plantaardig eten en eten daardoor minder vlees. Euro Company speelt daarop in door de productie van een plantaardige vervanger van kaas. “Wij maken een alternatief op basis van biologische cashewnoten, water en zout”, vertelt Gert-Jan de Groot. “Het product is…

Barry's en de Superbar nieuw bij Bonvita

Tholen - Bonvita presenteert op de Biofach verschillende nieuwe producten. Nieuw zijn onder meer lactose- en glutenvrije crackers onder de naam Barry's. "Dit zijn driehoekjes op basis van rijst en zaden. Ze bevatten geen suiker en gluten, maar blijven toch knapperig. Ze zijn heel voedzaam en lekker. Er…

Zwarte komijnolie trekt de aandacht tijdens Bio-beurs

Zwarte komijnolie heeft in de afgelopen jaren steeds meer aan betekenis gewonnen en dat niet zonder reden: deze bijzondere olie wordt verschillende positieve eigenschappen toegeschreven. Nu hebben ook de Nederlanders de smaak te pakken – want tijdens de Bio Beurs heeft het Franse bedrijf Bio Planète deze…

Nieuw: Plaa, de vegetarische vissaus

De nieuwe vegetarische Thaise vissaus van ONOFF SPICES komt naar Europa. "De vegetarische en biologische vissaus, Plaa genoemd, is ontwikkeld in Thailand en voldoet qua smaak en kwaliteit aan de hoge eisen die in Thailand aan vissaus worden gesteld. Plaa is gemaakt van gefermenteerde soja. Om de saus een…

Michel Ramselaar, BD-Totaal:

"Vega/vegan-markt nog niet klaar voor horeca- en cateringvolumes"

Tholen – De vraag naar biologisch in de foodservice groeit jaar op jaar. BD-Totaal Organic Foodservice in Houten is daarin meegegroeid. "We groeien naar tevredenheid. We bieden inmiddels een groot pakket aan bio-producten voor de horeca. Zo zijn de meeste basisproducten voor in de keuken in…

Fotoreportage Bio-beurs 2019

Tholen - Na een bewogen jaar met de nodige overnames, presenteerden verschillende bedrijven zich voor het eerst samen op de Bio-beurs. Odin De Nieuwe Band stond bij de ingang, Udea en Natudis stonden bij elkaar en hetzelfde gold voor Reudink en Van Gorp. Bij al deze stands konden bezoekers terecht om hun vragen te stellen over…

Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is de voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining. Twee Rotterdamse ondernemers slaan de handen ineen om festivalbezoekers…

Alle 69 partners van de Nationale Week Zonder Vlees bekend

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat van 11-17 maart de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats zal vinden in Nederland. Vandaag zijn officieel alle 69…

Jackfruit: een 100% plantaardige vleesvervanger van fruit met de bite van vlees

Eerste jackfruit in blik van Fairtrade Original in Nederlandse supermarkten

Jackfruit van Fairtrade Original is vanaf vandaag verkrijgbaar in 881 winkels van Albert Heijn en online. Met de allereerste jackfruit in blik in de Nederlandse supermarkt heeft Fairtrade Original een primeur te pakken. Jackfruit wordt door de opkomst van plantaardig eten steeds populairder als…

Prijsuitreiking 'Biologisch product van 2019': 24 januari om 15:00 uur

Met de Bio-verkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium voor productinnovatie in de biologische sector. De keuze voor het 'Biologisch product van 2019' wordt gemaakt door een jury. Op de Bio-beurs worden de nieuwe producten en productinnovaties gepresenteerd in een eregalerij. Prijsuitreiking Op 24…

Jimini's: eetbare insecten in drie categorieën

"Eetbare insecten zijn een gezonde en duurzame bron van voedingsstoffen. Ze bevatten alle essentiële aminozuren, omega-3 en omega-6 vetzuren en zitten boordevol vitamine B12 en ijzer", vertelt José Scholtes-Cretier van Planet PR. "Daarnaast hebben ze veel minder water, ruimte en voedsel nodig dan rund,…

Ter Marsch & Co introduceert 100% plantaardige burger

Ter Marsch & Co viert vijfjarig bestaan met een nieuwe burger, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met ‘Moving Mountains’. Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. Al eerder werd er een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het…

Ekoplaza grote sponsor

Crowdfunding voor onderzoek naar lupineteelt geslaagd

Momenteel experimenteren enkele Nederlandse producenten met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine als basis voor de productie van vleesvervangers. Door lupine te gebruiken in plaats van geïmporteerde soja wordt de ecologische voetafdruk van vegetarische burgers aanzienlijk verminderd! Helaas is de…

Hobbit presenteert:

Broodbeleg en fietstassen op de Bio-Beurs

Tholen – Op de Bio-Beurs in Zwolle zal de Hobbit uit Maldegem (België) ook weer aanwezig zijn. Het bedrijf produceert vleesvervangers op basis van tempeh, tofu en seitan. Maar daar zal niet de focus op liggen tijdens de Bio-Beurs. Edith Gomes vertelt: “Op de beurs leggen wij de focus op broodbeleg. Dit…

Tweede editie Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 11-17 maart 2019

Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Vorig jaar maart vond de eerste editie plaats. Samen met 56 partners uit de…

“De missie van De Vegetarische Slager blijft intact”

Tholen – Dinsdag 19 december kondigde Unilever de overname van de Vegetarische Slager aan. Dit zorgde voor heel wat ophef op social media. Er kwamen reacties als “wat jammer, Vegetarische Slager. Ik vond juist jouw eigenheid, idealisme en Don Quichot-karakter zo aansprekend. Heb Unilever vooralsnog nooit…

Wakker Dier:

"Supermarkten omarmen flexitariër met Kerst"

De flexitariër wordt goed bediend deze feestdagen. Dat stelt Wakker Dier op basis van een analyse van alle recepten uit de kerstmagazines van 10 supermarktketens met elkaar…

“Volgende stap om uit te groeien tot de grootste slager ter wereld’’

Unilever neemt De Vegetarische Slager over

Unilever neemt De Vegetarische Slager over. Voor Unilever past de acquisitie naadloos in de strategie om het portfolio uit te breiden met plantaardige voedingsmiddelen die gezonder zijn en een lagere impact op het milieu hebben. Daarnaast speelt Unilever met de acquisitie in op de groeiende…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven