Vegetarisch

"95% proevers op Horecava reageerde enthousiast"

Nieuw: Hummus Jalapeño

Tholen - Nieuw van Florentin is de Hummus Jalapeño. Kikkererwten en tahini vormen de basis voor deze hummus. En de jalapeñopepers die er in verwerkt worden, zijn afkomstig uit Griekenland. Daar worden ze met de hand geoogst. Florentin heeft de nieuwe hummusvariant de afgelopen maanden al op verschillende plekken laten proeven.…

Zonnepanelen, elektrische fiets en vegetarisch eten populairst

Welke duurzaamheidsmaatregelen zijn het populairst onder Nederlanders?

Zonnepanelen, elektrische fietsen en vegetarisch eten zijn de populairste duurzaamheidsmaatregelen onder Nederlanders als je kijkt naar hun Google zoekgedrag. Dit blijkt uit onderzoek van online marketing platform SEMrush. Het bedrijf deed onderzoek naar de zoektermen die Nederlanders gebruikten de…

Erik Does: "Eind 2020 alles onder één dak"

Fotoreportage - Nieuwbouw Udea in volle gang

Tholen - De nieuwbouw van Udea is in volle gang. Algemeen directeur Erik Does maakte onlangs tijd vrij voor een rondleiding door het nieuwe pand dat gebouwd wordt op Foodpark Veghel, op een steenworp afstand van het huidige pand aan de Doornhoek. In het pand komt een ruimtebesparend en volledig…

Nieuw: Plantaardige baconreepjes, traditioneel gerookt

Nieuw bij ProLaTerre zijn de Plantaardige Bacon Reepjes. Ze zijn biologisch, 100% plantaardig en mild gerookt op beukenhout. Rijk van smaak en hartig, maar tegelijk ook licht en zoutarm: deze reepjes zijn niet alleen veelzijdig op je tong, maar ook op je bord. Geef die salade extra crunch, maak je…

Edith Gomes (De Hobbit): "Stuiptrekking van de vleesindustrie"

Verbazing over mogelijk EU-verbod op benamingen als ‘vegaburger’

Tholen - Als het aan de landbouwcommissie van het Europees Parlement ligt, zijn productnamen als 'groenteburger', 'vegaschnitzel' en 'alternatief voor melk' binnenkort verboden. De landbouwcommissie stemde maandag 1 april tijdens onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, in met…

Meeste vraag naar de speltvariant

"MatzeCrackers niet alleen met Pasen populair"

Tholen — "Biologische MatzeCrackers zullen tijdens Pasen weer op veel ontbijttafels in Nederland terug te vinden zijn. De Matzes zijn in de loop van de jaren echt een traditie geworden met Pasen", vertelt directeur Pieter Heijs. Hij geeft aan dat de broodvervangers ook gedurende de rest van het jaar…

"Merken nu hoe groot de achterban is"

LOFF maakt mogelijk al begin april doorstart

Tholen - Vorige week werd bekend dat bio-restaurant LOFF in Breda gaat sluiten. Eigenaresse Marion Pluimes vertelde dat LOFF onvoldoende gasten mocht verwelkomen om het hoofd…

Flexitariërs zorgen voor groei in de bio-eiersector

Volgens de Britse Soil Association zorgen bio-eieren nu voor 8% van de eiersector. De trend naar flexitarisch helpt hierbij. Volgens een rapport van de Soil Association over…

'De Gezonde Bourgondiër' winnaar 6e editie 'Lekker Vega Kookboek'

'De Gezonde Bourgondiër' is 'Lekker Vega Kookboek' van 2018. Het kookboek van auteur Jacinta Bokma kreeg in de finaleronde meer publieksstemmen dan 'No Milky Way 2' en 'De Groene Keuken'. De laatste stemronde werd net vóór de Nationale Week Zonder Vlees gepland. Het kookboek kreeg de meeste van de ruim…

Isabel Boerdam (Week Zonder Vlees):

"We streven ernaar het meest impactvolle minder vlees initiatief van Nederland te zijn"

Met 57.600 ingeschreven deelnemers eindigde afgelopen zaterdag de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Met dit aantal verdubbelt de actieweek bijna de impact ten opzichte van vorig jaar. Isabel Boerdam, initiatiefnemer: "Op basis van de resultaten van vorig jaar weten we dat bijna de helft…

Pia Richter, Bio Planète:

"Voor Fair for Life-certificaat werken we heel nauw samen met de boeren"

Tholen - Meerdere oliën van de Franse producent Bio Planète dragen inmiddels het Fair for Life-certificaat. "Daarvoor werken we heel nauw samen met de boeren", vertelt Pia Richter. Tijdens de BIOFACH in Neurenberg konden geïnteresseerden bij Bio Planète terecht voor meer informatie hierover. Pia geeft…

Nationale Week Zonder Vlees van start met ruim 50.000 deelnemers

Op maandag 11 maart ging de Nationale Week Zonder Vlees van start met ruim 50.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om de hele week geen vlees te eten. Vele supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zich bij het initiatief aangesloten. De Nationale…

"Waardering voor veelzijdig aanbod en kleinschalige opzet"

Puur! Horeca Event brengt horecaondernemers en leveranciers samen

Tholen - Het eerste Puur! Horeca Event is gisteren in Utrecht gehouden. Werkspoor Café De Leckere fungeerde als ontmoetingsplaats voor horecaondernemers en een groep leveranciers met veelal biologische producten. "Het was een erg leuke dag. Ik heb veel enthousiaste bezoekers gesproken. Zij waren niet…

Item De Peuleschil in KRO-NCRV programma BinnensteBuiten

"Meteen na de uitzending kwamen er bestellingen binnen"

Tholen - In het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten zat afgelopen vrijdag 8 maart een item over biologische kiemerij De Peuleschil. "Het is altijd spannend om zo'n item dan daadwerkelijk op tv te zien, maar de reacties laten in ieder geval zien dat het heel leuk was. Meteen na de uitzending werden er ook…

"Yogi & Yousef in 2020 volledig plasticvrij"

Verse dadels nu in composteerbare verpakking

Tholen - Vanaf 2020 wil Yogi & Yousef hun verse Dalia Sukkary dadels in composteerbare verpakkingen aanbieden. Op de BIOFACH is hier al een begin mee gemaakt met de introductie van de nieuwe van bioplastic gemaakte doos met 15 verse dadels. De doos is geschikt om in de koeling te bewaren. "Dit is…

"Minder vlees is voor ons geen nieuw issue"

Vegetarische aanbiedingen met een twist

Tholen - Odin is dit jaar voor het eerst partner van de Nationale Week Zonder Vlees (11-17 maart). De groothandel speelt hier op in met speciale vegetarische aanbiedingen en actieposters. "We waarderen de positieve insteek van dit initiatief en gaan nu ervaren hoe het is om hier zelf aan mee te doen.…

"Willen met onze conceptstore een positieve verandering in gang zetten"

Odin winkel in Amsterdam wordt 100% vegetarisch

Op 11 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, wordt de Odin winkel aan de Ceintuurbaan 220 in Amsterdam een vegetarische conceptstore. Met deze conceptstore wil Odin samen met klanten ervaring opdoen in hoe we gezamenlijk aan een meer plantaardige toekomst kunnen werken. Het motto van de winkel…

Biologische fusilli linzen genomineerd voor Jaarprijs Goede Voeding 2019

Biologische fusilli linzen van Albert Heijn, zilvervlies Rijstnoedels van Fairtrade Original en Mini rode bietenburgers van SoFine zijn door een vakjury genomineerd voor de Jaarprijs Goede Voeding 2019. Vanaf nu kunnen bezoekers van de website Voeding Nu hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen…

Dr. Goodfood en De nationale week zonder vlees

Van 11 tot en met 17 maart a.s. vindt de tweede editie van de nationale week zonder vlees plaats. Het doel van de campagne – consumenten op een concrete manier aansporen om zorgzaam met onze planeet om te gaan – ligt in lijn met de duurzaamheidsbeleid van Eosta. Het initiatief van Isabel Boerdam, alias…

Alce Nero nu ook in Nederland

Authentieke bio-producten van Italiaanse oorsprong

Met trots werkt Connectivation samen met Alce Nero aan de beschikbaarheid van dit merk in Nederland en haar missie goede voeding te produceren met aandacht voor en behoud van onze aarde. "Samen ontwikkelden we een mooie display waar de producten goed tot hun recht komen en het verhaal zichtbaar is. Heb…

"Mooie is dat ze deze kokosolie helemaal zelf kunnen maken"

Kokos handpers geeft duizenden Solomon dorpelingen inkomen

Tholen – 'De meeste fairtrade kokosolie ter wereld'. Zo noemt Amanprana de nieuwste toevoeging in haar assortiment. Voor deze kokosolie werken ze samen met Niulife, een sociale onderneming zonder winstoogmerk die duizenden dorpelingen op de afgelegen Solomon eilanden een inkomen geeft. Dit dankzij een…

Isabel Boerdam (De hippe vegetariër):

"Vlees eten zou iets bijzonders moeten zijn"

Van 11 tot en met 17 maart worden alle Nederlanders uitgedaagd een week lang vegetarisch te eten want dat is beter voor het milieu, de dieren en voor je gezondheid, stelt Boerdam. Vorig jaar organiseerde ze de Week Zonder Vlees voor het eerst. Liet heel Nederland toen het vlees achterwege? "Nee, zover…

Redesign Falafel Vega Mix

Een nieuw uiterlijk met een vertrouwt innerlijk. Hiermee hoopt Joannusmolen Nederlanders te inspireren om meer plantaardig te eten. Vanavond een keer geen vlees op tafel? Joannusmolen biedt een lekker, makkelijk en plantaardig alternatief: de Falafel Vega Mix. Joannusmolen wil met het redesign van deze klassieker laten zien dat…

Fotoreportage Nederlandse exposanten

Volgende BIOFACH: 12-15 februari 2020

De volgende editie van de BIOFACH in Neurenberg zal van 12 tot en met 15 februari gehouden worden in de NürnbergMesse. Zo'n 95% van de bezoekers van dit jaar heeft aangegeven volgend jaar weer van de partij te zijn. Op de BIOFACH stonden vorige week meer dan 120 Nederlandse exposanten. Ook trok de beurs…

Fotoreportage Biojournaal toont Nederlandse inbreng BIOFACH

Van 13 tot en met 16 februari vormde de Duitse stad Neurenberg weer het middelpunt van de wereldwijde biologische sector. Ook vanuit Nederland neemt de belangstelling nog elk jaar toe. Voor het negende jaar op rij heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten.…

Recordaantal van 2.989 internationale exposanten

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Er stonden dit jaar maar liefst 2.989 exposanten op de BIOFACH. En samen met de VIVANESS kwam dit aantal zelfs op 3.273. Hiermee hebben de beurzen hun eigen record wederom verbroken. De exposanten kwamen uit 98 verschillende landen. De landen Botswana en de Comoren maakten hun debuut op de BIOFACH,…

Bekijk de fotoreportage met Nederlandse exposanten

51.500 bezoekers voor BIOFACH en VIVANESS

De BIOFACH en VIVANESS hebben gezamenlijk meer dan 51.500 bezoekers getrokken. De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland (ongeveer de helft van de bezoekers) en de top 5 bestaat verder uit Italië, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Het congres bevestigde zijn rol als het grootste internationale kennis- en…

Eerste vegan studentenvereniging opgericht

De eerste veganistische studentenvereniging in Nederland is een feit. Met financiële steun van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is de Vegan Student Association…

Fotoreportage Nederlanders op BIOFACH 2019

Tholen - De 30ste editie van de BIOFACH zit er op. Net als voorgaande jaren heeft de redactie van Biojournaal een rondgang gemaakt langs alle Nederlandse exposanten. Daarvan is een uitgebreide fotoreportage gemaakt. Het overgrote deel van de Nederlanders was weer te vinden in Hal 5, maar Nederland was in…

Vernieuwde vegetarische paté

De trend om minder vlees te eten blijft doorgroeien en de consument is op zoek naar meer variatie voor op brood. Tartex biedt een range hartige spreads voor op brood om eindeloos mee te variëren. Ideaal voor de vegetariër en flexitariër. Vanaf nu ligt er een vernieuwde range in de winkel. Terug in de vertrouwde conserven (BPA…

Boohoo.com neemt stap richting duurzaamheid met gerecyclede T-shirts

Veel modemerken hebben een slechte naam wat betreft duurzaamheid. De mode-industrie is één van de slechte industrieën voor het milieu en nu we als maatschappij steeds vaker voor iedere gelegenheid een nieuwe outfit willen, heeft het milieu hieronder te lijden. Om de negatieve invloeden op het milieu van…

"Cleanlabel maaltijdkit voor vier creatieve gerechten"

GRUT& en Qrop - nieuw van De Halm

Tholen - De 2019-editie van de BIOFACH wordt voor De Halm extra speciaal. Er worden namelijk twee nieuwe concepten uitgerold. Het eerste concept, Qrop, is een internationaal granola merk. "De verpakking heeft een unieke uitstraling en is nog niet eerder vertoond. De smaken zijn zeer bijzonder en de…

Fermentino: biologische, plantaardige 'kaasvervanger'

Tholen – Steeds meer consumenten gaan plantaardig eten en eten daardoor minder vlees. Euro Company speelt daarop in door de productie van een plantaardige vervanger van kaas. “Wij maken een alternatief op basis van biologische cashewnoten, water en zout”, vertelt Gert-Jan de Groot. “Het product is…

Barry's en de Superbar nieuw bij Bonvita

Tholen - Bonvita presenteert op de Biofach verschillende nieuwe producten. Nieuw zijn onder meer lactose- en glutenvrije crackers onder de naam Barry's. "Dit zijn driehoekjes op basis van rijst en zaden. Ze bevatten geen suiker en gluten, maar blijven toch knapperig. Ze zijn heel voedzaam en lekker. Er…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven