Vegetarisch

Franse internationale vakbeurs groeit duidelijk mee met de markt

Fotoreportage: Nederlanders op Natexpo 2019

Tholen - Na Duitsland is Frankrijk de op één na grootste consumentenmarkt voor biologische producten in Europa. De Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, Natexpo, groeit mee met de markt. Dit was de afgelopen dagen (20-22 oktober) duidelijk te merken tijdens de beurs in Parijs. Biojournaal…

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

Fotoreportage Anuga 2019

Tholen – Anuga, 's werelds grootste handelsbeurs voor eten en drinken, vierde dit jaar zijn honderdjarige bestaan. De gigantische beurs in Keulen wordt vrijwel door iedere foodspecialist bezocht. Ook dit jaar (5-9 oktober) waren er weer verschillende bio-bedrijven aanwezig op de beurs, zowel Nederlanders als Belgen.  Klik hier om…

Populair plantaardig gehakt binnenkort ook van biologische erwten

ProLaTerre introduceert biologisch en plantaardig gehakt op basis van erwten. Gehakt is gemakkelijk in gebruik en erg populair. Daarom wil ProLaTerre een extra variant bieden naast het al succesvolle Vegan Gehakt op basis van soja. Het nieuwe gehakt is rijk aan eiwitten, rijk aan vezels, laag in vet en…

Nieuwe online bio-groothandel voor Nederland en België

Tholen - Bij Amanvida Zakelijk zijn inmiddels producten van meer dan 40 verschillende merken verkrijgbaar. De online webshop voor Nederland en België bestaat al een paar jaar, maar Amanvida zakelijk zal vanaf nu ook als online groothandel naar buiten gaan treden. "Het geschikte moment daarvoor is…

"Dit concept zal ook in andere steden herhaald worden"

RAW RUNNERS geven extra 'kleur' aan Singelloop Breda

Zo'n 350 enthousiaste RAW RUNNERS kleurden gisteren (6 oktober) in hun herkenbare RAW shirt de Singelloop van Breda. De RAW Hotspot was met ruim 750 bezoekers een doorslaand succes en vormde de hele, regenachtige en koude, dag een relaxte uitvalsbasis met een team spirit en opgetogen vibe. Op deze…

Oostenrijks familiebedrijf teelt pompoenen voor Bio Planète

"Onze pompoenpitolie wordt steeds populairder"

Tholen - Het is pompoenentijd. Een pompoenproduct waar je misschien niet meteen aan denkt is pompoenpitolie, één van de vele biologisch gecertificeerde oliën uit het aanbod van Bio Planète. "Onze pompoenpitolie wordt steeds populairder. De verkoop stijgt elk jaar met 25%. De olie kan op veel…

Vier Dierendag met een hondentaart die lief is voor álle dieren

Dierendag is reden voor een feestje met de hond en wat is er nou leuker dan de viervoeter op die dag te laten genieten van een feestelijke lekkernij? Gedacht kan worden aan brokken, een extra luxe vorm van zachtvoer of een rauw stuk vlees, maar EKO4Petz heeft iets veel leukers: de hondentaart. De hondentaart…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

Hoe Melones de la Península de eerste Costa Ricaanse exporteur van bio-meloenen werd

Ruim 25 jaar geleden teelde Fernando Ajú in de Costa Ricaanse provincie Guanacaste rijst tijdens het regenseizoen en meloenen tijdens het droge seizoen. Zijn vrouw Jenny Calvo hield zich bezig met de logistiek en het vermarkten van de producten in en buiten Costa Rica en zo groeide het familiebedrijf…

Fotoreportage elfde editie BioBorrel

Rogier Schulte: "Het is tijd voor een radicale verandering"

Tholen - De elfde editie van de BioBorrel was volgens veel aanwezigen een erg interessante. Vooral de presentatie van Rogier Schulte zorgde voor stof tot nadenken. "Het is tijd voor een radicale verandering in de landbouw", aldus de hoogleraar Farming Systems Ecology aan de Wageningen Universiteit. Hij…

Fotoreportage toont bio-aanbod Gastvrij Rotterdam

Tholen - De 7e editie van Gastvrij Rotterdam in Ahoy heeft de afgelopen drie dagen precies 16.303 vakbezoekers getrokken. Dit betekent een stijging van maar liefst 14,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Er stonden ruim 500 exposanten en Biojournaal maakte een rondgang over de beurs langs de…

Nieuw: biologische Falafelburgers van Mister Kitchen

De nieuwe biologische Falafelburgers van Mister Kitchen, masculinair driemanschap van receptmakers en avonturiers, zijn nu te koop bij de Albert Heijn. Naast deze nieuwe burgers hebben ze ook zeven smaken pindakaas, vier vegan V-Spreads en een drietal V-Burgers. Bron: LinkedIn

Vegan Foodlab:

Vanaf woensdag nieuwe vegan burger te koop

Vanaf woensdag 18 september is Nederland een vegan burger rijker. Dat bevestigt Biobite-oprichter Susanne De Raaij tegenover Vegan Business. De nieuwe burger van Biobite zal exclusief verkocht worden in de Amsterdamse vegan pop-up store Vegan Foodlab. "We zijn bezig met de ontwikkeling van een vegan…

CO2-voetafdruk inzichtelijk gemaakt op verpakking plantaardige zuiveldrank

Oatly, de Zweedse fabrikant van plantaardige zuiveldranken, is begonnen met het inzichtelijk maken van de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het maken van haar producten. Frontaal op de verpakking staat hoeveel kilo broeikasgassen de productie van een kilo van het product met zich meebrengt.…

"Meer dan 100 GreenAge-producten zijn nu te bestellen"

'Oude bekende' is nieuwkomer bij Udea

Tholen - Nadat GreenAge zelf vorig jaar verhuisde, is onlangs een groot deel van het assortiment van Harderwijk naar het nieuwe pand van Udea in Veghel verhuisd. Sascha de Lint: "We werkten altijd nauw samen met Natudis, met Udea hadden we nog geen ervaring. Daarom was het zeker even spannend voor ons…

Samenwerking tussen Biobite en LadyFruitcake

Vegan Foodlab opent morgen haar deuren in Amsterdam

Op woensdag 11 september opent de Vegan Foodlab en POP-UP shop aan de van Baerlestraat 45-h in Amsterdam-Zuid. De Vegan Foodlab is een samenwerking tussen Susanne de Raaij van Biobite en Sarah Barkmeijer van LadyFruitcake. Zest For Life deelt hun locatie met de Vegan Foodlab. Bezoekers kunnen langs gaan en…

Iets goeds doen, terwijl je snackt?

Tholen - Marco Mega, voedseltechnoloog, is in 2018 gestart met Food Space. Een start-up die in juni dit jaar op de markt kwam met twee verschillende snackrepen met banaan als basis: de Banabar Cacao & Hazelnut en Goji & Chia. "Het idee voor dit product is eigenlijk ontstaan omdat ik als voedseltechnoloog…

Berend van Zanten van Zeemansboter:

"Ook met deze pindakaas kun je ongetwijfeld groot worden"

Berend van Zanten, van Zeemansboter, is gedreven en gemotiveerd, dat is al snel duidelijk. Stilzitten doet hij niet. Waar hij zich het liefste mee bezighoudt? "Met het redden van de wereld." Hij lacht. "En een onderdeel daarvan is mijn bijdrage aan een eerlijke pindakaas business." Samen met Kai begon…

Nieuw: biologische vegan saus met plantaardige worst of gehakt

Pianta Pasta is nieuw op de markt. De vegan saus met plantaardige worst of gehakt voor de spaghetti, penne of tagliatelle. Erik van Gangelen en Dirk Schnellen, de bedenkers van Painta Pasta, geven in een persbericht aan dat plantaardige saus net zo lekker, minstens net zo gezond en een stuk beter voor de…

Nieuw: premium grade en cooking grade van TerraSana

"Alleen de allerbeste theeboeren wagen zich aan matcha"

Tholen - De populariteit van matcha, de felgroene thee in poedervorm uit Japan, heeft de laatste jaren ook in Europa een enorme vlucht genomen. Ook bij TerraSana is dit niet onopgemerkt gebleven. Zij bieden matcha premium grade (speciaal voor thee) en matcha cooking grade (om mee te koken en te bakken)…

Draagt 'hipsterkoffie' bij aan ontbossing van de Amazone?

Op de Twitter-pagina van NRC: "Wie sojamelk in de koffie drinkt, draagt bij aan ontbossing en de branden in Brazilië, hoor je steeds meer. Maar klopt dat wel? NRC zocht het uit: nee, het klopt niet. " Klik hier om het artikel te lezen Bron: Twitter    

Biocyclische-veganlandbouw: bio-teelt op een vegan manier

Zijn groenten en fruit echt vegan?Deze vraag lijkt op het eerste gezicht overbodig, omdat algemeen aanvaard wordt dat deze basisvoedingsproducten vegan zijn omdat ze geen…

Saskia Jansson, contentmarketeer:

"Ik heb vega-oesters in mijn tuin"

Op de Linkedin-pagina van Saskia Jansson, contentmarketeer: "Ik heb #vega #oesters in mijn tuin... En écht deze prachtig blauwbloeiende #zee-kleurige plant heeft blaadjes smakend naar zilte oesters. #MSC in het kwadraat. Dit wordt een topper in de #professionele #keuken en voor #amateurkoks. De…

van TON maakt bio-producten beter herkenbaar en wil assortiment uitbreiden

"Dezelfde recepturen in een nieuw jasje"

Tholen - De merknaam 'van TON' is een nieuwkomer in de branche. De producten zijn echter alom bekend. 'van TON' is namelijk terug te vinden op de potjes met sauzen die door TonS Mosterd en Heerlijkheden geproduceerd worden. In maart 2018 heeft oprichter Ton Schröer het stokje overgedragen aan Arthus de…

"Verplaatsing van magazijn van Natudis naar Veghel afgerond"

Goedgevulde verhuiswagens in Nederland en België

Tholen - Udea is druk doende met de verhuizing. "Het is eigenlijk een heel traject met sprintjes waardoor het uiteindelijk allemaal moet samen komen. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus is de diepvriesafdeling verhuisd naar het nieuwe pand aan de Kempkens. En de afgelopen week is de verplaatsing van een…

Veganistische studentenvereniging opgericht in Nijmegen

Nijmegen is een veganistische studentenvereniging rijker: Vegan Student Association Nijmegen. Voorzitter Elena Freudenberg, secretaris Rebecca van Eijden en penningmeester…

Verslag van bezoek IDorganics aan Beni Ghreb (Tunesië)

Biologische dadels deglet nour vanaf 1 september ook Fairtrade en Demeter

Afgelopen voorjaar zijn Raïza Schokker en Sandy Vree namens IDorganics afgereisd naar Hazoua, in het verre zuidwesten van Tunesië, tegen de grens met Algerije. Doel van de reis was het bedrijf Beni Ghreb, dat ligt op vele uren rijden van Tunis door een steeds meer verlaten woestijnlandschap. Midden in…

Jackfruit: Een vegan sensatie

Vijf jaar geleden werd jackfruit nog beschouwd als een lelijke en stinkende fruitsoort uit India, die alleen werd gegeten door mensen die niets beters hadden. Vorig jaar exporteerde de Indiase regio…

Charly's slaat noodgedwongen nieuwe weg in

"Hebben op dit moment geen bio-producent die met noten kan werken"

De veganistische handgemaakte Charly's kunnen op dit moment niet biologisch geproduceerd worden, dit meldt onderneemster Charlotte Zum Vörde Sive Vörding in een email waarin ze vertelt dat Charly's All is Fair noodgedwongen een nieuwe weg inslaat: "Wij hebben op dit moment geen producent die biologisch…

Vrij voedsel met een vegan sausje op Lowlands

Bezoekers van Lowlands in Biddinghuizen kunnen dit weekend (16-18 augustus) proeven van Vrij voedsel met een vegan sausje. Dat vegan sausje komt van Mr en Mrs Watson.  In 2012 vond de kick-off plaats van Vrij Voedsel bij Lowlands. Als eerste in Nederland bracht Vrij Voedsel allergeenvrij eten van pure ingrediënten.…

Nieuw: bijvrije honing

Tholen - Bijvrije honing: het klinkt tegenstrijdig, maar toch is het er. Het is één van de nieuwste producten in het aanbod van de Smaakspecialist. "Ook met dit product spelen we in op de plantaardige trend. We hebben onze bijvrije honing in april op de beurs in Londen laten proeven en het werd heel enthousiast ontvangen",…

"In de natuurvoeding zag je dit nog niet"

Biologische snackworteltjes - nieuw in het AGF-koelschap

De zomer is bijna voorbij, de scholen en kantoren openen weer. "Wij bieden samen met Udea de mogelijkheid voor een gezonde start. De snackwortel als verantwoorde snackkeuze: BioRey – Organic United introduceert biologische snackworteltjes. Al jaren vinden de meeste wortelen hun weg naar de consument als…

Poppe Braam nog volop aan het reizen voor DO-IT

"Overdracht kost veel tijd vanwege het persoonlijke contact met onze leveranciers"

Tholen - Poppe Braam is bijna dertig jaar na de oprichting van DO-IT nog volop actief binnen het bedrijf, maar geeft aan dat hij langzamerhand wel wat taken uit handen gaat geven. "Ik ben bezig met de overdracht, maar dat kost veel tijd. Het persoonlijke contact met onze leveranciers is immers essentieel…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven