Vegetarisch

Nieuwe Smaakt-lijn: minder koolhydraten en volledig plantaardig

"Een koolhydraatarm alternatief voor elk moment van de dag"

Tholen - Smaakt introduceert een Less carb-lijn. Alle producten in deze lijn bevatten op z'n minst 30% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product. De negen producten zijn vanaf nu beschikbaar bij Albert Heijn. Het gaat om een Pasta, Proteïne Brood, Lijnzaadcrackers Maanzaad, Lijnzaadcracker…

Komt een vegan bij de biologische slager...

Tholen - Marion van Vught en John Kooijman van de Biologische Slagerij Hilversum ontwikkelen samen met Nienke Ross en Tobias Gorter van Van Die Vegans veganistische producten die in de slagerij worden verkocht. Marion van Vught vertelt hoe het idee is ontstaan: "In Hilversum ben ik betrokken geweest bij  de…

"Stapje verder in voorkomen van voedselverspilling"

Reststromen van wisselende kaassoorten in nieuwe bio-quiche

Tholen - Achter de Quiche au fromages van Van de Oorsprong zit een bijzonder verhaal. Op het etiket staat dat de quiche 'met drie wisselende kazen' gemaakt wordt. Hoe zit dat? "Voor deze quiche werken we samen met Bastiaansen Bio Kaas. Wij verwerken hun restpartijen in onze quiche. Door deze reststromen…

Carrefour Bio opent eerste winkel in Polen

Carrefour Bio opent zijn eerste winkel in Polen. Met dit verkooppunt van 150 m² in Warschau komt de teller op 35 winkels te staan. Carrefour blijft groeien tot 5 miljard euro…

So Vegan So Fine vanaf deze week ook te koop bij Albert Heijn

Vanaf deze week zijn de chocoladepasta's van So Vegan So Fine ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De vegan chocoladepasta's komen in 4 verschillende smaken te liggen bij de 100 grootste AH-winkels in Nederland. Yordy Bakker, accountmanager bij Brinkers Food B.V., is erg blij met dit nieuws, zo geeft hij…

Adam Stacina, Bio Planète: "Voor het derde jaar op rij gewonnen"

Olijfolie & Truffel wint goud in Łódź

Tholen - Bio Planète heeft voor de derde keer op rij een 'Golden Medal' in de wacht gesleept tijdens de Poolse bio-beurs Natura Food. Deze beurs werd van 18 tot en met 20 oktober gehouden in Łódź. Dit keer werd de Olijfolie & Truffel uitgeroepen tot het beste buitenlandse bio-product van het jaar. Dit in…

"Ontwikkeld voor no waste-winkels, verpleeghuizen en scholen"

Biologische vegan spreads nu ook in verpakking van 900 gram

Tholen - Vier van de biologische en vegan spreads van De Hobbit zijn nu ook verkrijgbaar in een verpakking van 900 gram. "We hebben vier gekozen voor producten die binnen ons gamma goed verkopen en qua smaak en kleur erg aantrekkelijk zijn. Het gaat om de amandel-prei, erwten-munt, paprika-basilicum en…

Biocyclische-Veganteelt nu ook op grote schaal in Oostenrijk en Hongarije

In september 2019 is een groep akkerbouwbedrijven aan beide zijden van de Oostenrijks-Hongaarse grens, tussen de wijngaarden van de Pannonische vlakte in Burgenland, het…

Bio-Planet richt spotlights op vegetarisch en vegan

Bio-Planet lanceert in november hun gratis Veggie & Vegan krant met heel wat alternatieven voor vlees, vis en dierlijke zuivel. Het veggie- en vegan aanbod is rijk aan smaken,…

Nieuwe vegan bio-koekjes: Maple Pecan en Brownie Almond

Met gepaste trots presenteert Farm Brothers: Vegan Cookies. Twee nieuwe koekjes, die niet alleen 100% biologisch maar ook helemaal vegan zijn. Zonder boter en eieren en vooral ook zonder andere rotzooi die niet in koek hoort. Nu in de winkel: Farm Brothers Maple Pecan en Brownie Almond. Het idee…

Nieuw keurmerk voor vega-aanbod Nederlandse restaurants

Vandaag is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA-Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant en gast, want nog…

Meer dan driekwart van veganisten kiest voor bio-winkel

Veganz, de veganistische supermarktketen van Europa, publiceerde onlangs een onderzoek over veganisme in Europa. Er werden 24.000 mensen in vijftien landen ondervraagd.…

ProVeg:

"Stop discriminatie plantaardige melk via BTW en etikettering in de EU"

ProVeg roept op een einde te maken aan het EU-verbod om plantaardige melk met de term ‘melk’ te etiketteren. Ook hekelt ProVeg de ongelijke btw-tarieven in sommige EU-landen op plantaardige melk in vergelijking met lagere tarieven voor koemelk. ‘Sojamelk’ en ‘amandelyoghurt’ zijn al tientallen jaren een begrip…

Twee varianten verkrijgbaar: Bio Breakfast en Bio Borrel

"Kerstpakketten vol producten waar we trots op zijn"

Tholen - Bij Odin zijn ze al druk bezig met het maken van kerstpakketten. Er zijn dit jaar twee pakketten verkrijgbaar; Bio Breakfast en Bio Borrel (alcoholvrij). De pakketten zijn vanaf nu te bestellen. "In onze kerstpakketten zitten speciaal geselecteerde producten, 100% biologisch en het liefst…

Vion investeert in plantaardige productie in Leeuwarden

Vion CEO Ronald Lotgerink heeft eerder dit jaar aangekondigd vleesvervangers te gaan introduceren als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij de marktvraag. Vion heeft het voornemen om een productielocatie voor plantaardige producten te openen in Leeuwarden. De vraag…

Slendier gaat samenwerking aan met Kolibri Logistiek

"Gehele supply chain bij één logistieke dienstverlener ondergebracht"

Managing director en eigenaresse Erica Hughes van Slendier heeft Kolibri Logistiek als logistieke partner gekozen voor opslag van de voorraad, assemblage, verpakking en verwerking van de orders. Zij waren op zoek naar een one-stop-shop voor hun gehele Supply Chain. René Gouw van Kolibri Logistiek: "Dit…

Rigoni di Asiago introduceert deze winter vier nieuwe confituren met citrus

Het verhaal van het Italiaanse familiebedrijf Rigoni di Asiago begint in de jaren twintig van de vorige eeuw bij Elisa, de grootmoeder van de Rigoni-familie, die van het houden van bijen haar beroep maakte. Nu, honderd jaar later, wordt haar succesvolle bedrijf gerund door de nieuwe Rigoni-generatie, die…

"Pa'lais smeer je als een roomkaasachtig beleg"

Nieuw: 100% vegan én bio spread

Ook in 2019 zet de vegan trend zich verder voort. Niet alleen openen er steeds meer vegan restaurants, consumenten gaan ook steeds vaker op zoek naar plantaardige alternatieven om hun boterhammen of broodjes mee te beleggen of gerechten mee te verfraaien.  Pa'lais is een gloednieuw innovatief én 100% Belgisch product: "Deze vegan…

Alternatief voor Griekse yoghurt op basis van bio-kokos nu verkrijgbaar

In de maand waarin Abbot Kinney's haar vijfjarig bestaan viert, introduceren zij een alternatief voor Griekse yoghurt: Coco Greek Style. Hiermee gaan ze terug naar de plek waar alles 500 jaar voor Christus begon: Griekenland. Veganisten en vegetariërs komen al eeuwenlang voor, maar volgens geruchten werd…

Nieuw op de Nederlandse markt:

Couscous gemaakt van 100% peulvruchten of boekweit

Een primeur van Your Organic Nature: couscous, maar dan voedzamer. Deze couscous-varianten worden namelijk gemaakt van peulvruchten of boekweit. Dus graanvrij en drie van de vier zijn bijzonder rijk aan eiwitten en vezels. Door de korte bereidingstijd (5 minuten) zet je binnen een mum van tijd een…

Franse internationale vakbeurs groeit duidelijk mee met de markt

Fotoreportage: Nederlanders op Natexpo 2019

Tholen - Na Duitsland is Frankrijk de op één na grootste consumentenmarkt voor biologische producten in Europa. De Franse internationale vakbeurs voor bio-producten, Natexpo, groeit mee met de markt. Dit was de afgelopen dagen (20-22 oktober) duidelijk te merken tijdens de beurs in Parijs. Biojournaal…

Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer.  Klik hier voor de…

Fotoreportage Anuga 2019

Tholen – Anuga, 's werelds grootste handelsbeurs voor eten en drinken, vierde dit jaar zijn honderdjarige bestaan. De gigantische beurs in Keulen wordt vrijwel door iedere foodspecialist bezocht. Ook dit jaar (5-9 oktober) waren er weer verschillende bio-bedrijven aanwezig op de beurs, zowel Nederlanders als Belgen.  Klik hier om…

Populair plantaardig gehakt binnenkort ook van biologische erwten

ProLaTerre introduceert biologisch en plantaardig gehakt op basis van erwten. Gehakt is gemakkelijk in gebruik en erg populair. Daarom wil ProLaTerre een extra variant bieden naast het al succesvolle Vegan Gehakt op basis van soja. Het nieuwe gehakt is rijk aan eiwitten, rijk aan vezels, laag in vet en…

Nieuwe online bio-groothandel voor Nederland en België

Tholen - Bij Amanvida Zakelijk zijn inmiddels producten van meer dan 40 verschillende merken verkrijgbaar. De online webshop voor Nederland en België bestaat al een paar jaar, maar Amanvida zakelijk zal vanaf nu ook als online groothandel naar buiten gaan treden. "Het geschikte moment daarvoor is…

"Dit concept zal ook in andere steden herhaald worden"

RAW RUNNERS geven extra 'kleur' aan Singelloop Breda

Zo'n 350 enthousiaste RAW RUNNERS kleurden gisteren (6 oktober) in hun herkenbare RAW shirt de Singelloop van Breda. De RAW Hotspot was met ruim 750 bezoekers een doorslaand succes en vormde de hele, regenachtige en koude, dag een relaxte uitvalsbasis met een team spirit en opgetogen vibe. Op deze…

Oostenrijks familiebedrijf teelt pompoenen voor Bio Planète

"Onze pompoenpitolie wordt steeds populairder"

Tholen - Het is pompoenentijd. Een pompoenproduct waar je misschien niet meteen aan denkt is pompoenpitolie, één van de vele biologisch gecertificeerde oliën uit het aanbod van Bio Planète. "Onze pompoenpitolie wordt steeds populairder. De verkoop stijgt elk jaar met 25%. De olie kan op veel…

Vier Dierendag met een hondentaart die lief is voor álle dieren

Dierendag is reden voor een feestje met de hond en wat is er nou leuker dan de viervoeter op die dag te laten genieten van een feestelijke lekkernij? Gedacht kan worden aan brokken, een extra luxe vorm van zachtvoer of een rauw stuk vlees, maar EKO4Petz heeft iets veel leukers: de hondentaart. De hondentaart…

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek…

Hoe Melones de la Península de eerste Costa Ricaanse exporteur van bio-meloenen werd

Ruim 25 jaar geleden teelde Fernando Ajú in de Costa Ricaanse provincie Guanacaste rijst tijdens het regenseizoen en meloenen tijdens het droge seizoen. Zijn vrouw Jenny Calvo hield zich bezig met de logistiek en het vermarkten van de producten in en buiten Costa Rica en zo groeide het familiebedrijf…


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven