Vegetarisch

Jaarlijkse Vegamonitor:

Steeds minder mensen zien zichzelf als vleeseter

Steeds minder mensen zien zichzelf puur als vleeseter. 55% van de Nederlanders typeert zich zo, dat was het jaar ervoor nog 59%. Dit is een significante daling. Bijna 34% van…

Publieksprijs (en tweede bij jury) voor Oerbouillon

'Bioproduct van 2021': Sterk Rogge Bier van Gulpener

Tholen - Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij is gisteren uitgeroepen tot 'Bioproduct van 2021'. Rond 17:30 uur werd de winnaar van de Bioproductverkiezing bekendgemaakt. Op de tweede positie eindigde Oerbouillon en de derde plaats is voor Opvolgmelk 3 van The Pure Goat Company. Oerbouillon…

Partnersteun vierde editie Nationale Week Zonder Vlees onverminderd groot

Dinsdag 19 januari zijn officieel alle 61 partners van de Nationale Week Zonder Vlees bekend gemaakt. De steun voor de Week Zonder Vlees is ook dit jaar onverminderd groot. De…

"Deze biologische lecithine is volledig traceerbaar"

In samenwerking met Pure & Organic en The Adams Group introduceert Sigma Oil Seeds biologische lecithine. Deze biologische lecithine is vloeibaar en worden uit biologisch raapzaad, zonnebloemzaad en soja zaden verkregen", vertelt Pim Vader van Sigma Oil Seeds. "The Adams Group produceert deze lecithine…

BUMI zet eerste stappen in Duitsland

"Druk met voorbereidingen rebranding"

Tholen - Ondanks de coronasituatie is BUMI het nieuwe jaar goed van start gegaan. "We kunnen melding maken van een aantal nieuwe distributiekanalen in Nederland, België en Duitsland. Ook zijn we druk met de voorbereidingen voor een rebranding. Deze gaan we de komende maanden doorvoeren", vertelt Florian…

Vegan Fresco

Opening Vegan Fresco op 29 januari

Vegan supermarkt haalt bijna 130.000 euro op via crowdfunding

Een vegan & plant based supermarkt in Amsterdam. Met de opening van Vegan Fresco op 29 januari komt de droom van James Fresco uit. Zeker nu de startup via crowdfunding bijna 130.000 euro heeft opgehaald. Ruim 160 investeerders zien wel heil in het plan. Hun investering wordt gebruikt om naast de fysieke…

Britse supermarkten moedigen klanten aan om in januari eens een veganistisch eetpatroon te proberen

Veganuary 2021 breekt record met 500.000 aanmeldingen

Januari is nog maar net begonnen maar het aantal deelnemers aan Veganuary is nu al het grootst sinds het initiatief in 2014 van start ging. Al meer dan 500.000 mensen hebben…

Naturally Tasty geeft speciale aandacht aan slechtziende mensen en blinden

Braille op verpakking verse bio-soep

Naturally Tasty brengt als eerste in de Nederlandse markt een nieuwe 100% verse biologische soep met een verpakking waarin de naam van de soep in brailleschrift is geschreven, speciaal geïntegreerd voor consumenten met ernstige visueel beperkingen en voor blinden. Braille op de nieuwe verpakkingen komt…

Uitbreiding Clearspring-assortiment bij Odin

"Er valt nog een hoop te ontdekken"

Tholen - De samenwerking tussen Odin en de Britse producent Clearspring is onlangs geïntensiveerd. Allard ten Dam, die zich bij Odin op grondstoffen en assortiment concentreert, hoopt dat consumenten binnen afzienbare tijd weer op de winkelvloer verrast kunnen worden met proeverijen. Volgens hem lenen de…

Professionaliseringsslag bij TerraSana voltooid, plannen voor uitbreiding

"Onze notenpasta's verdienen een aparte productielijn"

Tholen – Dit bewogen jaar heeft TerraSana in Leimuiden ook veel positiefs opgeleverd. Het bedrijf heeft op meerdere fronten een professionaliseringsslag kunnen maken. Boudewijn van der Kroft, sinds 1 november 2019 directeur van TerraSana, vertelde tijdens de Biobeurs meer over zijn plannen. Een deel…

Er kan gestemd worden

Genomineerden bio-product van het jaar bekend

Zoals ieder jaar vindt ook in 2021 de Bio-productverkiezing plaats. Voor levensmiddelenproducenten een mooie kans om een nieuw product in de spotlights te zetten. De winnaar…

FZ Organic Food kan vooruit met extra magazijnruimte

"We willen de biospeciaalzaken helpen om onderscheidend te zijn"

Tholen - We naderen het einde van een turbulent jaar waarin het COVID-19-virus een grote impact had. Ook bij FZ Organic Food in Wolvega waren de gevolgen merkbaar. Roelof Hulst: "Na het uitbreken van de pandemie hebben we een sterke groei gezien in de vraag naar onze producten. Aan de andere kant was en…

Bio mijn natuur

Michel Corthouts, Maya Seitan:

"Seitan maken is een ambacht, net als brood bakken"

Het Hasseltse Maya Seitan maakt zijn bio en vegan seitan volgens het ‘slow food’-principe. Dat gebeurt met de puurste ingrediënten, zonder toegevoegde smaakstoffen en met respect voor oude tradities. Michel: "Seitan maken is een ambacht, net als brood bakken." Michel Corthouts en Lete Heytens produceren…

UNEP

Nieuw UNEP Emissions Gap Report uitgebracht

"Lokaal en biologisch voedsel goede optie voor verlaging levensstijlemissies"

Het United Nations Environment Programme (UNEP) brengt vandaag het 'Emissions Gap Report 2020' uit. In het hoofdstuk over verlaging van levensstijlemissies komt biologisch aan bod. Hierin staat dat het consumeren van biologisch en lokaal voedsel een goede optie is voor emissiereductie (pagina 69 en 70):…

In het teken van 'goede voornemens'

De Overstapweken komen eraan

Het lijkt nog ver weg, maar voordat we het weten, gaan we (iets minder knallend) het nieuwe jaar in. En… is het weer tijd voor de Overstapweken. Dit keer staat alles in het teken van 'goede…

Bietje erbij!

Tholen - Love Beets 'Bietje erbij' is vanaf nu verkrijgbaar. "Veel consumenten weten niet goed hoe ze rode biet moeten bereiden. Of ze beginnen er niet aan omdat ze het teveel werk vinden. Met ons concept willen we mensen inspireren en het eten van biologische rode bietjes leuk, lekker en makkelijk maken", vertelt Greta Schrenk…

"Met gemak al je eiwitten en groenten in één zak"

Nieuwe high protein maaltijdsoepen in het schap

Het nieuwe merk Notchie brengt gezonde maaltijdsoepen op de markt. Klaar binnen no-time, rijk aan eiwitten en vitamines en ook nog eens lang houdbaar.  Groenten wint vaak niet de populariteitsprijs. Spruiten zijn niet lekker en niemand houdt van bloemkool, toch? Gelukkig weten steeds meer mensen dat groenten…

Onderzoek naar vegan melk van tarwezemel

De vraag naar plantaardige alternatieven voor dierlijke eiwitten neemt steeds verder toe. Royal Koopmans gaat samen met het Carbohydrate Competence Centre (CCC) onderzoeken op welke manier tarwezemelen gebruikt kunnen worden om plantaardige vlees- en melkproducten te produceren. EiwittransitieHet…

Wetenschapsagenda steunt onderzoek naar diervrij melkeiwit

Vijf breed samengestelde onderzoeksteams met Wageningse wetenschappers gaan aan de slag met interdisciplinaire onderzoekprojecten om wetenschappelijke en maatschappelijke…

Fonio-soep in de maak

De KleinsteSoepfabriek gaat aan de slag met fonio-soep. Eerder deze week hebben Solange Domaye en Jurrien Roossien de eerste lading Afrikaanse biologische fonio afgeleverd bij de producent in het Groningse Leek. Daar werd de fonio persoonlijk overhandigd aan eigenaar Michel Jansen. "We zijn nederig om aan te kondigen dat…

3 open calls - investeringsmogelijkheden tot €1.000.000

Nieuw innovatieplatform Brave New Food roept op tot oplossingen voor de voedingsindustrie

Ons huidige dieet is niet langer houdbaar. De transitie naar duurzamere en gezondere voeding om klimaatverandering en de druk op de gezondheidszorg te minimaliseren is gaande, maar moet veel sneller. Dat vindt Brave New Food. Het Europees georiënteerde innovatieplatform lanceert vandaag drie open calls…

© Belier | Dreamstime.com

Alternatieve eiwitten steeds meer geaccepteerd maar consumptie blijft achter

Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf ook steeds minder als een typische vleeseter. Toch stijgt de consumptie van alternatieve eiwitten - vis, peulvruchten, vleesvervangers, zeewier en insecten - niet.…

Geavanceerd en geautomatiseerd 'krattenmagazijn' is live en wordt geleidelijk verder in gebruik genomen

Sneller en minder foutgevoelig uitleveren door Udea

In het nieuwe distributiecentrum (DC) van Udea in Veghel is na lang implementeren en testen een belangrijke fase afgerond in de ontwikkeling van het geavanceerde en geautomatiseerde magazijn (ADAPTO). Dit 'krattenmagazijn' moet ervoor zorgen dat orders efficiënter afgehandeld worden. "Bovendien is het…

Antropia start met ultraverse biologische maaltijden: 159Kitchen

Antropia produceert sinds kort ultraverse biologische maaltijden. Na een periode van testen en voorbereiden komen 8 soorten biologische maaltijden onder de naam 159Kitchen op de markt. 159Kitchen is er voor iedereen die géén tijd heeft om te koken of uit eten te gaan, maar toch lekker en gezond wil eten…

"Gaan bio-snackaanbod met het merk Moonpop verder uitbouwen"

Popcorn op de borrelplank?

Tholen – D-drinks introduceerde in de zomer Moonpop biologische popcorn. Moonpop is het eerste eigen merk van de importeur en distributeur van natuurlijke en gezonde dranken en snacks. “Met popcorn zitten we bovenop de trend. Ook in het bio-kanaal is dit een groeiende categorie, maar het was nog te klein voor waar de markt nu…

Clearspring wint 7 Great Taste Awards 2020

Als bewijs van de smaak en kwaliteit van de producten en het harde werk en de toewijding van alle leveranciers, heeft Clearspring bekend gemaakt dat 7 van hun biologische producten dit jaar onderscheiden zijn met een Great Taste Award. De winnaars op een rijtje: Clearspring Organic Aged Balsamico Vinigar…

Neemt de missie 'voedsel voor biodiversiteit' op zich

Wessanen wordt Ecotone, hoofdkantoor naar Lyon

Wessanen is al 30 jaar een pionier op het gebied van biologisch en vegetarisch eten en staat vooral bekend om zijn assortiment van toonaangevende merken zoals Bjorg, Clipper,…

"Het meest arbeidsintensieve en moeilijkste product tot nu toe"

Eerste biologische Thaise instant noedelsoep nu verkrijgbaar

Organic Instant Thai Rice Noodles, de eerste biologische Thaise instant noedelsoep van ONOFF SPICES is nu verkrijgbaar. De spiksplinternieuwe energy booster uit Thailand is gemaakt met dunne bruine rijstnoedels en heeft de echte Thaise smaken Green Curry, Tom Yum, Yellow Curry en Tom Kha. Onno Stienen,…


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven