Vegetarisch

Vloeibare kokosolie van BioToday

Nieuw: MCT olie

BioToday heeft MCT olie toegevoegd aan het assortiment. Het gebruik van MCT olie is een nieuwe trend. Normale kokosolie heeft een vaste structuur en wordt pas vloeibaar bij een temperatuur vanaf 30 tot 37°C. MCT olie is het deel van kokosolie dat vloeibaar blijft bij kamertemperatuur en is hierdoor makkelijk te gebruiken.…

Nieuwe Maïs Falafel bevat 47% Kabuli kikkererwten

Florentin lanceert met trots de nieuwe Maïs Falafel. De nieuwe Maïs Falafel bevat maar liefst 47% hoge kwaliteit Kabuli kikkererwten die vol van smaak zijn en rijk aan eiwitten en mineralen. De romige kikkererwten heeft Florentin aangevuld met 25% maïs, gegrilde paprika en een vleugje chilipeper. De…

Bio-zeewier nu in composteerbare verpakking

Your Well, the Seaweed Company, de grootste aanbieder van producten op basis van Europees zeewier en exclusief distributeur van het Spaanse Porto Muiños zeewier in de Benelux, introduceert  composteerbare verpakkingen voor de zeewieren van dit merk. De composteerbare folie wordt gemaakt van cellulose uit hout.…

Restaurantcriticus Michael Kempf: "Zo hoort pindakaas te zijn"

Nederlandse bio-pindakaas nummer 1 in Duitsland

Bij een uitgebreide test onder negen van de bekendste pindakaasmerken in Duitsland is TerraSana verkozen tot nummer 1. De test werd uitgevoerd door Michael Kempf, al 20 jaar restaurantcriticus en gepubliceerd in de Süddeutsche Zeitung. Michael had alleen maar lovende woorden voor de pindakaas van…

Bionext wil weten waar ze tegenaan lopen tijdens coronacrisis

Coronameldpunt voor biologische ondernemers

Steeds meer ondernemers beginnen de gevolgen te voelen van het coronacrisis die de wereld in zijn greep houdt. Zo ook voor de boeren, telers, producenten, verwerkers, handel…

Wordt voeding op basis van lucht nieuwste voedseltrend?

"Voedsel op basis van lucht zou weleens de nieuwste grote voedseltrend kunnen zijn", zegt Air Protein, een Amerikaans bedrijf dat zegt als eerste ter wereld een vegan vleesvervanger te hebben ontwikkeld met elementen die in de lucht kunnen worden gevonden. De vleesvervanger wordt gemaakt met hernieuwbare…

Verkoop biologische lupine tempeh verviervoudigd

Derde editie Nationale Week Zonder Vlees succesvol afgesloten

De derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (9 tot en met 15 maart) is vandaag succesvol beëindigd. Door het gehele land waren initiatieven te zien ter stimulering van het verminderen van de vleesconsumptie. De Week Zonder Vlees was trending topic op Twitter en kreeg veel aandacht in de media. Het…

Startsein gegeven voor Nationale Week Zonder Vlees

"Men kan simpelweg niet meer om de plantaardige alternatieven heen"

Tholen - Vandaag start de Nationale Week Zonder Vlees. "De vleesconsumptie in Nederland is een tikkende tijdbom, die als je kiest voor de alternatieven ontploft in een verrassend groentefeestje! Kortom: de vegetarische keuken omarmen is het gemakkelijkste en lekkerste wat je kunt doen voor je zelf en de…

'Vegan hardloopster' klaagt over vleeslucht van de buren

Een zelfverklaarde 'vegan hardloopster' uit de Berkeley (VS) heeft haar buren verzocht om de ramen dicht te doen wanneer ze vlees bereiden. Dit omdat de geur volgens haar…

Estyria ontvangt het Biocyclic Vegan keurmerk

In de biologische sector is Estyria Naturprodukte GmbH uit Oostenrijk al lang een gevestigde partij met een aantal sterke merken. Het handelsbedrijf beschikt over een breed assortiment droge producten voor de vakhandel zoals: peulvruchten, gedroogde paddenstoelen, geroosterde zaden en (oer-) granen.  Sterke…

Nieuw: Kant-en-klare vegan sauzen met jackfruit

De plantaardige trend zet onverminderd door en vindt ook steeds meer aftrek bij het grote publiek. Inmiddels is ruim 90% van het assortiment van de Smaakspecialist naast biologisch ook vegan. Om deze groeiende markt te blijven prikkelen en bedienen introduceert de Smaakspecialist onder het merk Smaakt…

"Plantaardig dankzij bouillon van Kombu zeewier"

Biologische variant Japanse Yuzu Ponzu nu beschikbaar

Tholen - Clearspring heeft een nieuwe smaakmaker aan zijn assortiment toegevoegd: Organic Yuzu Ponzu. De Yuzu Ponzu van Clearspring is gemaakt met echt Japans Yuzu-sap. Yuzu is een citrus dat al meer dan 1000 jaar in de Japanse keuken gebruikt wordt. Het heeft een complex smaakprofiel dat vaak wordt…

Provincie Groningen trekt knip voor ontwikkeling vleesvervanger

De provincie Groningen investeert € 27.000 in de oprichting van een coöperatie voor natuurvlees. Ook gaat er een subsidie van € 15.000 naar de ontwikkeling van een verbeterde…

Ook biologische en veganistische referenties

Carrefour verdrievoudigt eigen vegetarische assortiment

Als onderdeel van het Act For Food-platform streeft Carrefour naar concrete acties om beter te eten en het beste voor iedereen toegankelijk te maken. De Donderdag Veggiedag-campagne in samenwerking met de non-profit organisatie EVA bestaat uit een wekelijkse afspraak zodat iedereen zijn eetpatroon kan…

Biologische bitterballenbakker gezocht

Waarde vinden in je producten vraagt soms om enige creativiteit. Die creativiteit vonden natuurboeren Winny en Arjen van Landgoed Velhorst in een wel heel verrassende vorm: de…

Evelien Coppens, Lilalou Biscuits, richt pijlen op Nederlandse markt

Vlaamse moeder ontwikkelt voedzame koekjes voor kinderen

Tholen - Ze zocht een voedzaam, verantwoord schoolkoekje voor haar kinderen. Evelien Coppens ging op zoektocht, maar kon niet vinden wat zij zocht. Daarom besloot ze zelf aan de slag te gaan. Lilalou: een granenkoekje vol vezels en vitaminen was het resultaat. Gemaakt voor en een beetje door kinderen. Nu…

10 jaar ONOFF SPICES

Hoe thuis in een pan roeren tot een bedrijf in bio-voeding kan leiden

Ze vieren stiekem een klein feestje. Niks geks, een paar extra pepers, hier en daar een slinger op kantoor. Het is 10 jaar geleden dat Onno Stienen, oprichter en eigenaar van ONOFF SPICES, in zijn keuken in Amsterdam zijn eerste Thaise curry's stond te maken. Het prilste begin van wat nu ONOFF SPICES is.…

"TerraSana gaat verder professionaliseren en automatiseren"

Dubbele vuurdoop tijdens Bio-beurs

Tholen - Een dubbele vuurdoop bij TerraSana op de Bio-beurs. Boudewijn van der Kroft mag zich sinds 1 november de nieuwe directeur van TerraSana noemen en Sebastiaan Krouwel is een maand later van start gegaan als sales manager. Allebei waren ze van de partij in Zwolle. Hoog tijd voor een nadere…

Niulife bij Online groothandel Amanvida.eu

Coconut aminos: het glutenvrije alternatief voor sojasaus

Steeds meer mensen eten glutenvrij. Dit gaat ver, want zelfs in sojasaus zitten gluten. Een glutenvrij alternatief hiervoor is coconut aminos. Deze saus ziet eruit als en smaakt naar sojasaus, maar wordt gemaakt van kokosbloesemnectar en een beetje zeezout. Niulife biedt een heel gamma coconut aminos…

Noord Editie op 24 en 25 juni 2020

Free From Food & Health Ingredients keert terug naar Amsterdam

Free From Food & Health Ingredients, Europa's grootste innovatieve platform voor de Free From, Organic, Vegan, Functional en Health Ingredients industrie keert terug naar Amsterdam voor haar 'Noord Editie'. Volgend jaar zal de 8e editie van de beurs worden gehouden in RAI Amsterdam op 24 en 25 juni 2020.…

63 partners steunen campagne

Alle partners derde editie Nationale Week Zonder Vlees bekend

Alle 63 partners van de Nationale Week Zonder Vlees zijn bekendgemaakt, waaronder de grote supermarkten, IKEA, KFC, Triodos Bank en Accor. De derde editie van de Nationale…

Hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces

Boek over De Vegetarische Slager verschijnt 5 maart

Op 5 maart verschijnt bij Xander Uitgevers 'De Vegetarische Slager', een boek dat geschreven is door Jeroen Siebelink en vertelt hoe Jaap Korteweg zijn voedselrevolutie ontketende: van idealistische droom naar wereldsucces.Hij heeft even overwogen het klein te houden. Als iets voor zichzelf, alsof het…

"Olijfolieschap is nog lang niet verzadigd"

Spaanse bio-olijfolie van UnOlivo in Nederland geïntroduceerd

Tholen - De Amsterdamse biologische start-up groothandel/distributeur BioCountry BV introduceert de biologische extra vergine olijfolie van UnOlivo via een aantal verkooppunten. De olijfolie is afkomstig van een kleinschalig en duurzame boerderij in Jaèn (Andalusië), Spanje. "De olie is een eerste koude…

De weg van biologische falafel

Karen van BE O versmarkt in Gent vroeg zich af welke weg de kruidige biologische falafelballetjes uit haar eigen biowinkel afleggen. Dat brengt haar niet naar een overdekte markt in Tel Aviv, want…

Nieuw van Kleinstesoepfabriek: Mexicaanse Bonensoep

"Soulfoud die je nog nergens anders in het schap kunt vinden"

Kleinstesoepfabriek introduceert op de Bio-beurs de nieuwe Mexicaanse Bonensoep (stand 344). "Dit is een enorme smaakexplosie met de frisse bite van maïs. De basis van deze verrassende soep is een kruidige Mexicaanse mole. Hij is rijkelijk gevuld met drie verschillende peulvruchten. Deze Mexicaanse…

Zweden: Minder vraag naar biologisch – meer focus op export

In een marktrapport van Ekologiska Lantbrukarna (Zweedse belangenorganisatie voor biologische boeren) wordt vastgesteld dat de vraag naar biologische producten afneemt. De organisatie vindt dat supermarkten de boeren in de steek laten en roept daarom op om meer te focussen op export. De vegetarische…

Komt met vegan variant op camenbert

Charly's All is Fair gaat samenwerking aan met zuivelbedrijf

Een half jaar na de plotse stop van het biologische vegan kaasbedrijf is Charly's All is Fair terug op de markt. Juni 2019 eindigde de samenwerking met de voormalige producent…

Huisgemaakte bio-soep op de beurs

Tholen - De soep van Naturally Tasty is zowel vers als biologisch. Vorig jaar introduceerde het bedrijf uit Nijmegen twee varianten rode linzensoep, een vegetarische/veganistische en eentje met kip. Naturally Tasty presenteert de soep op de Bio-beurs in Zwolle. "We willen maar wat graag de mensen laten…

Derde editie Nationale Week Zonder Vlees: 9-15 maart

Van 9-15 maart vindt de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. De eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees startte in maart 2018 en is…

Loving Foods nieuw bij online groothandel Amanvida

Broer en zus specialiseren zich in gefermenteerde bio-voeding

Het Britse Loving Foods werd in 2006 opgericht door broer en zus, Mendel en Faye en al snel vergezeld door Faye's man, Adam. Mendel is een gediplomeerd voedingstherapeut en Faye verworf haar gezonde interesse in natuurlijke voeding op de harde manier: als lijder aan chronische IBS. Naarmate hun kennis in…

Nieuw van Biobite: Kefiaar Water en plantaardige burgers

"Passen mooi bij een 'happy en healthy' start van dit nieuwe jaar"

Tholen - Biobite presenteert verschillende nieuwe producten op de Bio-beurs: Kefiaar Water en plantaardige burgers. "Spannende tijden dus, we zijn heel benieuwd hoe het publiek op onze nieuwe producten zal reageren. Zowel het Rauwe Water Kefir als de Veggie Burgers passen naar mijn mening mooi bij een…

Veerle Vrindts (ProVeg Nederland): "Een slimme zet"

AH mikt op veganisten met Veganz assortiment en vegan schapkaartjes

Na een succesvolle pilot breidt Albert Heijn het assortiment aan vegan chocoladerepen, koekjes en candybars van het merk Veganz uit naar ruim 300 winkels. De uitbreiding van het vegan assortiment loopt gelijk op met de introductie van vegan schapkaartjes. ProVeg Nederland denkt dat de grootste retailer…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven