Fotoreportage: Bio-exposanten grijpen hun kans op Free From Expo

Tholen - Free From Functional & Health Ingredients 2021 vond gisteren en eergisteren plaats in RAI Amsterdam. Biojournaal maakte een rondje langs de Nederlandse exposanten die (deels) biologische producten aanbieden. Bij het merendeel van de exposanten troffen de bezoekers nieuwe producten aan. Diverse…

Binnen no time uitverkocht

Vegan chocolademaker iChoc produceert Billie Eilish-editie

Dankzij een oplettende tiener en een aantal toevalligheden, produceerde EcoFinia GmbH in Bochum, dat achter het veganistische biologische chocolademerk iChoc zit, veganistische chocolade als als gelimiteerde albumspecial van Billie Eilish. Het begint allemaal in maart 2019 met een verhaal op Instagram, waarin…

Plantaardige grondstoffen voor vleesvervangers en papier van landbouwafval in KVK Innovatie Top 100

De Kamer van Koophandel heeft de lijst gepresenteerd met 100 concrete Nederlandse innovaties. Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving,…

"Trots op onze verbeterde recepturen"

Hummus Kalamata valt in de prijzen bij 'Meilleur Produit Bio 2022'

De nieuwe Florentin Hummus Kalamata Olijven heeft in Frankrijk een award gewonnen bij de 'Meilleur Produit Bio 2022'. In de categorie 'Traiteur frais' eindigde Florentin met dit product net achter de kant-en-klare lasagnedeeg van Biobleud. De Hummus Kalamata is het nieuwste product in het Florentin…

Uitbreiding TerraSana in volle gang

Tholen – Bij TerraSana in Leimuiden zitten ze midden in een verbouwing. "De vraag naar onze producten neemt in heel Europa toe, en daardoor groeien we uit ons huidige gebouw. Door de verbouwing verdubbelen we onze magazijn- en kantoorruimte. Ook breiden we onze eigen productie uit en komt er ruimte voor…

Green Deal Eiwitrijke Gewassen weer een stap dichterbij

Op 11 november was Food Forum in Almere het toneel voor een bijeenkomst van provincie Flevoland en The Protein Cluster over plantaardige eiwitten. Alleen door samenwerking in de keten is het mogelijk plantaardig eiwit van Nederlandse bodem bij de consument te krijgen. Dat is de uitkomst van de…

Nieuw onderzoek brengt Europese wens tot vleesminderen in kaart

Helft Europeanen vermindert vleesconsumptie, Nederland telt meeste flexitariërs

Een Europees onderzoek door ProVeg International in samenwerking met Innova Market Insights, de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent als onderdeel van het Smart Protein-project, laat over het hele continent een significante verschuiving zien naar plantaardig eten. Voor het onderzoek werden…

De eerste haverdrank gemaakt van Zwitserse biologische haver

Drie Zwitserse bedrijven introduceren haverdrank van biologische haver uit Zwitserland.Biofarm levert de Zwitserse biologische haver, Soyana produceert de biologische haverdrank en Biopartner brengt de noviteit vanaf 1 november in heel Zwitserland in de biologische detailhandel. Biologische haver zorgt…

Free From Amsterdam editie 2021 slaat de vaak nog missende brug tussen techniek en retail/foodservice

Afgelopen jaren zijn er tal van vlees- en visvervangers op de markt gebracht. Veelal op basis van soja, tofu en peulvruchten. Deze eiwitbronnen zijn echter niet oneindig en het zoutgehalte staat regelmatig ter discussie. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, zijn alternatieve eiwitbronnen…

Nieuwe podcast Studio Plantaardig onderzoekt: hoe maken we Plantaardig het nieuwe normaal?

Op de dag van de landelijke klimaatmars is de podcast Studio Plantaardig live gegaan (zaterdag 6 november). Een podcast waarin Esther Molenwijk elke twee weken met een expert…

Britse vegan chocoladerepen bij AH in de schappen

Het Britse merk Raw Halo introduceert hun veganistische chocoladerepen bij Albert Heijn in heel Nederland. Het merk werd in 2015 opgericht door Meg Chapman. Inmiddels liggen de repen in ruim 3.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Geproduceerd in NederlandDe lancering van de repen bij…

Facebook Wild Westland

Veganistische delicatessenzaak geopend in Gent

In Gent heeft Wild Westland een volledig veganistische delicatessenzaak geopend. Annie's Fromancerie opende gisteren haar deuren aan de Brugsepoortstraat in Vegan hoofdstad Gent. Het gaat om een pop-up winkel die de hele maand november open is.  Een romantische oude slagerij is radicaal veganistisch gemaakt…

Greenforce lanceert zuivelvervanger in poedervorm

400 gram poeder maakt 4 liter haverdrink

Eten in poedervorm. Een aantal jaren geleden werd het nog geassocieerd met snel koken uit pakjes en zakjes, de doorgaans niet heel gezond en voedzame tak van voeding. Maar inmiddels is de poedervorm geliefd onder vegans, foodliefhebbers en ieder die begaan is met het milieu. Foodstart-up Greenforce bouwt…

Perro Léon lanceert vegan paté

Inno Food Company brengt een nieuwe lijn vegan paté uit van het merk Perro Léon. Deze 100% plantaardige spreads zijn een aanvulling op het al bestaande assortiment van Perro Léon. Een healthy lifestyle en gezond eten krijgt steeds meer aandacht. Zo zijn vegan producten niet meer weg te denken in de schappen van alle supermarkten,…

Udea introduceert vega(n) merk Biovecci

Udea lanceert haar nieuwe, biologische en vega(n) merk Biovecci. "Met dit merk zet Udea een grote stap binnen de categorie vleesvervangers. Ze zijn namelijk écht lekker, super mals en hebben een uitstekende herkomst. Het assortiment bestaat uit 16 zowel vegetarische als veganistische varianten, variërend…

Biologische plantaardige 'kazen' scoren goed

De Consumentenbond vergeleek onlangs 39 verschillende plantaardige kazen. Waar zijn deze alternatieven voor kaas van gemaakt en zijn ze ook gezond? In de top 10 staan maar liefst 7 biologische varianten (van Charly's all is fair, Cicioni en Fermè). De Consumentenbond concludeert dat de ingrediënten van…

Abinda verwerkt nu Belgische bio-linzen

Tholen - Abinda verwerkt vanaf nu biologische linzen uit eigen land in de Linzenpaté, Smokey Linzen Paprika spread en Linzen-Dadel spread. Dit is het directe gevolg van een samenwerking die het Belgische productiebedrijf aan is gegaan met het in Zulte gevestigde bio-landbouwbedrijf Humus. "Zulte ligt op…

Denemarken trekt 168 miljoen euro uit voor plantaardig voedsel in klimaatakkoord

De Deense regering heeft meer dan 1,25 miljard kronen (168 miljoen euro) aan financiering aangekondigd om plantaardig voedsel te bevorderen, als onderdeel van een nieuw…

Fermentatie kan smaak van plantaardige eiwitten verbeteren

Een nieuw onderzoeksproject, deels gefinancierd door het Topsector Agri & Food initiatief van de Nederlandse overheid, heeft als doel nieuwe fermentatieprocessen te…

Odin

Recall voor real Jumbos vegan knakworst van Viana

Odin meldt dat er een recall wordt uitgevoerd op de Real Jumbos vegan knakworst van Viana. Bij deze worsten is op het etiket niet vermeld dat er amandelen in het product aanwezig zijn. Consumenten die een allergie voor noten hebben wordt dringend gevraagd dit product niet te consumeren, zij kunnen in de…

Ilse Reitsma, FZ Organic Food:

"De zorg om de wereld zien wij terug in de stijgende vraag naar vleesvervangers"

Steeds meer mensen kiezen voor minder of geen vlees. Yakso biedt een aantal alternatieven. "Door de groeiende aandacht vanuit de markt, kunnen we steeds meer consumenten kennis laten maken met onze alternatieven. Vanuit Yakso bieden wij een unieke range producten die op ambachtelijke wijze en volgens…

Dit zijn de 10 bio-producten in de Anuga taste Innovation Show

Anuga is in volle gang (9 tot en met 13 oktober in Keulen). Op de Anuga Taste Innovation Show worden de belangrijkste innovaties van Anuga gepresenteerd aan vakbezoekers en mediavertegenwoordigers. Dit kan gezien worden als een trendbarometer en een bron van inspiratie voor de wereldwijde…

Nieuwe vegan vleesvervangers van Smaakt:

"Echt lekker en écht vlezig"

De Smaakspecialist introduceert een biologisch vegan vers assortiment vleesvervangers onder het merk Smaakt, bestaande uit burgers, worstjes, gehakt en ballen. De vraag naar vegan producten is afgelopen tijd flink toegenomen. Het hanteren van een plantaardig wordt steeds meer een lifestyle in plaats van een trend. Vooral jongvolwassenen…

Albert Heijn roept Bio Vegan spinazieburger en AH Bio Vegan pompoenburger met tijm terug

Albert Heijn waarschuwt voor haar AH Bio Vegan spinazieburger en AH Bio Vegan pompoenburger met tijm. Er bestaat een onbedoelde, mogelijke aanwezigheid van soja in beide producten. Dit allergeen staat niet als ingrediënt op de verpakking en kan mogelijk een allergische reactie veroorzaken. Beeld: Albert…

42 genomineerden dingen naar 7 Vegan Awards

Vanaf vandaag (maandag 4 oktober) kan er gestemd worden op de vegan favorieten van Nederland voor een Vegan Award. Na lang en grondig beraad heeft de vakjury uit honderden…

La vie est belle wint eerste BioVLAM

Op zaterdag 25 september reikte Vlaams minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits de eerste BioVLAM uit aan La vie est belle uit Oostkamp. Deze nieuwe award is een initiatief van de bio-sector in samenwerking met VLAM en zet gepassioneerde bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid in de…

Opinieonderzoek: klanten willen dat voedingssector helpt met vlees minderen

Vier op vijf Nederlanders wil meer plantaardig aanbod

Vier op de vijf Nederlanders willen dat restaurants en supermarkten méér plantaardig eten gaan aanbieden. Ruim de helft van de ondervraagden (58%) is er bovendien akkoord mee als winkels vlees duurder maken. Tweederde vond het een goed idee dat fabrikanten dierlijke ingrediënten in hun producten…

Maatregelen ter bescherming van het bos in Peru en herbossing in Duitsland helpen het klimaat

REWE stapt met REWE Bio + vegan over op klimaatneutraal

Met de start van het nieuwe assortiment REWE Bio + vegan toont REWE dat plantaardige producten in bio-kwaliteit niet alleen goed kunnen zijn voor het dierenwelzijn en de…

Tofu van De Hobbit nu met 100% Europese soja

De tofu van De Hobbit wordt vanaf nu gemaakt met 100% Europese soja. Hierbij gaat het niet alleen om de pakjes tofu, maar ook om de rooktofu, tofu gehakt, licht gekruide tofureepjes, Oosters gekruide tofureepjes, zijden tofu, tofu hazelnoot en tofu curry. De bonen reizen dus niet ver om het bedrijf in…

Nieuw bij online bio groothandel Amanvida:

Algas La Patrona - biologische zeewieren van Europese oorsprong

"Het komt uit de zee, groeit op zonlicht, is geen dier of plant en supergezond... zeewier. Zeewieren zijn macro-algen, die vallen onder de micro-organismen. In Korea en Japan is deze zeegroente niet meer uit de keuken weg te denken. Logisch, want wieren bevatten veel waardevolle nutriënten, zijn rijk aan…

"Biologisch zou de norm moeten zijn"

Rode Biet & Venkel maakt comeback bij Panash

Tholen - De laatste nieuwkomer bij Panash is niet echt een nieuwkomer. De biologische Pannenkoekenmix Rode Biet & Venkel is namelijk terug van weggeweest. "Deze variant liep in de beginperiode het minst. Dus besloten we op een gegeven moment hiermee te stoppen, maar dan wil natuurlijk iedereen opeens…

Opiniestuk Ruud Hendriks

Kan biologisch de wereld voeden?

De EU wil het aandeel biologische landbouw uitbreiden naar 25 procent. Vanuit diverse hoeken wordt dit bekritiseerd omdat het de voedselvoorziening in gevaar zou brengen. "Dat wordt honger!" wordt…

Bio-Planet introduceert drie nieuwe groenteburgers

Bio-Planet lanceert drie nieuwe groenteburgers. De burgers zijn gemaakt van Belgische bio-groenten en zijn er in drie smaken: met champignon, bloemkoolcurry en paprika. Alle burgers worden dagvers bereid in de winkels van Bio-Planet.  Naast de groenten zijn de burgers rijk aan plantaardige eiwitten afkomstig…

"Willen hiermee echt de voedingsindustrie opschudden"

'Game changing' voedingsmerken bundelen krachten in SUPER-markt

Tholen - Meer dan 45 onafhankelijke, Nederlandse (voedings)merken hebben de krachten gebundeld om te laten zien dat er een beter alternatief is voor veel 'ouderwetse' producten in de huidige supermarktschappen. Zij openen morgen (3 september), als onderdeel van een landelijke campagne, de SUPER-markt van…


Rss Twitter Instagram

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven