Vegetarisch

101 vegetarische soepen in een kalender

Soep is altijd een goed idee. Vraag dat maar aan styliste en soepfan Anya van de Wetering. Ze vroeg vrienden en familie hun favoriete vegetarische soeprecepten aan te leveren en bundelde de 101 lekkerste vegetarische recepten in Soep, Soeper, Soepst. Dit boek verschijnt 7 oktober bij Uitgeverij Snor.…

© Milkos | Dreamstime.com

Klimaatwinst uitsluitend veganistisch eten: 9 tot 16 jaar kolen, olie en gas

Als de hele wereldbevolking overstapt op een dieet met uitsluitend plantaardige eiwitbronnen, is er minder landbouwgrond nodig en kunnen bossen en andere ecosystemen herstellen. Dat is goed voor biodiversiteit en ook voor het klimaat. Maar hoe goed eigenlijk?Momenteel groeit wereldwijd de vraag naar…

Duitsland: Verkopen veganistische producten +37 in eerste kwartaal

De verkopen van veganistische producten is in Duitsland met 37% gestegen in het eerste kwartaal, met specifiek meer vraag naar plantaardige vlees- en zuivelproducten. Het Duitse Federal Statistical Office (FSO) publiceerde deze gegevens vorige week. Daaruit bleek ook dat het welzijn van dieren, hygiëne…

Nieuw: zeewier borrelcrackers

'Sociale' bio-crackers uit Heino

Kari's Crackers is opgericht in 2017 door Kari en Patrick Roozemond. Kari kreeg in haar thuisland Noorwegen knäckebröd met de paplepel ingegoten. Ze bakt al jarenlang haar eigen knäckebröd volgens authentiek recept. "Iedereen die haar knäckebröd proeft is enthousiast", vertelt Nina Roozemond namens Kari Crackers. Een…

"Voedingsindustrie moet in actie komen om gevolgen van 'vegaburgerverbod' te vermijden"

Het Europees Parlement stemt in oktober over een wettelijk verbod op populaire productnamen zoals 'veggieburger' en 'vegan worst'. Bij de stemming, voorlopig gepland in de week van 19 oktober, zouden 'vegetarische hamburgers' en 'vegan worstjes' worden omgedoopt tot 'vegaschijven' en 'vegan buizen' met…

"Aanbiedingen van vleesvervangers meer dan verdubbeld"

Het aandeel aanbiedingen voor vleesvervangers in relatie tot prijsacties voor vlees is in de afgelopen vijf jaar meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit de reclamefoldermonitor…

Amsterdam Food Pitch 2020

Amsterdam Food Pitch 2020: drie bio-finalisten

Vandaag heeft de vakjury de 12 finalisten bekendgemaakt van de Amsterdam Food Pitch. Voor deze derde editie hebben ruim 65 innovatieve en enthousiaste deelnemers zich aangemeld voor de strijd om de titel 'Lekkerste product van 2020'. Via deze pagina kan er vanaf vandaag gestemd worden op het favoriete…

Quattro bakjes nieuwe optie bij IDorganics

"Men kan naar hartenlust combineren"

Tholen - IDorganics heeft quattro bakjes ontwikkeld, waarin 4 verschillende producten gepresenteerd kunnen worden. De bakjes zijn 100% recyclebaar. Directeur Jetse Schokker geeft aan dat ze bij grote volumes volgend jaar hopelijk ook composteerbaar te leveren zullen zijn. "Op de foto zie je onze…

© Pnwnature | Dreamstime.com

Eerste resultaten lupineproject: 40% meer eiwitopbrengst

Een aantal Nederlandse producenten experimenteert met het gebruik van lokaal geproduceerde lupine als basis voor de productie van vleesvervangers. Het gebruik van lupine in…

"Vetreductie van 40% gerealiseerd"

Meer kikkererwten in klassieke bio-hummus

Tholen - Zo op het eerste oog is er niks veranderd, maar binnen in het bakje Hummus Classic van Florentin zit een hummus in een nieuwe samenstelling. De Hummus Classic bestaat vanaf nu voor maar liefst 63% uit gekookte biologische kikkererwten. Ook is er een aanzienlijke vetreductie gerealiseerd. Monique…

"Zeven nieuwe vegan soepen met lagere impact op het milieu"

Tholen - BioToday introduceert 7 soepen. "Het gaat om geconcentreerde soepen die perfect passen in een drukke, maar ook gezonde levensstijl. De soep hoeft alleen verwarmd te worden met wat extra water. Elke pot bevat 400 milliliter geconcentreerde soep, waaraan men nog 200 milliliter water moet…

Vegan camembert in Amsterdam

In het programma Binnenstebuiten ontmoet culinair expert Alain Caron in zijn hometown Amsterdam kaasmakers Steven Rifkin en Tina da Rosa. Ze maken geen gewone kaas, maar hebben zich gewaagd aan het maken van plantaardige camembert. Steven: 'We weten allemaal de effecten van zuivel op het klimaat. Ik ben niet lactose-intolerant…

Maria Dawson (Clearspring) "Na talloze consumentenverzoeken"

Nieuwe Japanse bio-Miso's

Clearspring, gespecialiseerd in Japanse en biologische Fine Foods, heeft twee authentieke nieuwe biologische Japanse Miso's toegevoegd aan het assortiment: een zoutarme variant (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised Reduced Salt Miso) en een witte Miso (Clearspring Organic Japanese Unpasteurised White Miso). De Unpasteurised…

Wessanen neemt Danival over van Hain Celestial

Wessanen en Hain Celestial hebben een overeenkomst getekend en gesloten voor de aankoop van Danival. Danival, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een toonaangevend…

Dirk Schnellen:

"De meeste producten die een rol spelen zijn nog te duur om impact te hebben"

Ondernemers bouwen de toekomst, maar hoe ziet die toekomst er uit? En wat moet er gebeuren om die toekomst te creëren? Dirk Schnellen ontwikkelt voedingsproducten met impact…

Haal Italië naar de winkel

Het assortiment van Alce Nero is flink uitgebreid bij Sanastore. "Toch genieten van die heerlijke pasta bolognese, pesto genovese of typische Italiaanse snacks als tarallini's? Of de dag beginnen op z'n Italiaans met koffie en frollini? Met de biologische producten van Alce Nero haal je een stukje Italië naar Nederland", aldus…

Vernieuwde Tartin'O gepresenteerd

Tholen - La vie est belle heeft recent de vernieuwde Tartin'O gepresenteerd. "Het gaat hierbij om de verbeterde versie van onze populaire Tartin'O spread. In het kort verbeterden we de voedingswaarden, verhoogden we de inhoud in een nu rond potje en kozen we voor een recycleerbare verpakking", vertelt…

Tofina: eerste zelfontwikkelde bio-sojaras van Taifun

"Uitbreiding van de teelt van tofu-sojabonen in Duitsland mogelijk"

Na tien jaar veredelingswerk in samenwerking met de universiteit Hohenheim heeft Taifun-Tofu GmbH de toelating voor haar eerste zelf ontwikkelde sojaras gekregen. 'Tofina'…

Variatie voor de barbecue: La Mamma, Mumbai Magic en Pusta Pleaser

abinda heeft drie nieuwe biologische veggie burgers ontwikkeld. “Deze zijn momenteel enkel nog in België te verkrijgen. Het zijn producten 'like no others'. Ze zijn lekker van smaak. En helemaal tof aan deze burgers is dat je ze ook op de barbecue kunt bakken, daarvoor zijn ze stevig genoeg", vertelt…

Consumentenbond

De bal ligt nu bij Blokhuis volgens Consumentenbond

"Consumenten willen minder suiker en zout in voedingsmiddelen"

Consumenten willen dat fabrikanten minder suiker en zout aan producten toevoegen. Dit blijkt uit panelonderzoek van de Consumentenbond onder 782 respondenten. De Consumentenbond roept staatssecretaris Blokhuis (VWS) daarom op om ambitieuzere plannen op te stellen voor productverbetering.91% van de…

Nieuw: Twee zomerse fruitspreads met kruiden

Deze zomer voegt Fiordifrutta twee fruitspreads aan het assortiment toe: Aardbeien en wilde aardbeien met munt en Abrikozen en perziken met basilicum. In totaal zijn er nu 23 verschillende smaken Fiordifrutta in Nederland verkrijgbaar. Aardbeien en wilde aardbeien met muntDe zoetheid van aardbei en de…

Na oesterzwambitterbal nu ook kroketten

Tholen - Na de biologische oesterzwambitterbal is bij Royal Spelt nu ook de biologische oesterzwamkroket verkrijgbaar. De snacks zijn gemaakt met plukverse biologische oesterzwammen, afkomstig van De Middelwaard. "Dit is een mooi en duurzaam bedrijf. Aan de grondstofstromen gaat niets verloren. Daarom…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven