Vegetarisch

Nieuw van Kleinstesoepfabriek: Mexicaanse Bonensoep

"Soulfoud die je nog nergens anders in het schap kunt vinden"

Kleinstesoepfabriek introduceert op de Bio-beurs de nieuwe Mexicaanse Bonensoep (stand 344). "Dit is een enorme smaakexplosie met de frisse bite van maïs. De basis van deze verrassende soep is een kruidige Mexicaanse mole. Hij is rijkelijk gevuld met drie verschillende peulvruchten. Deze Mexicaanse…

Zweden: Minder vraag naar biologisch – meer focus op export

In een marktrapport van Ekologiska Lantbrukarna (Zweedse belangenorganisatie voor biologische boeren) wordt vastgesteld dat de vraag naar biologische producten afneemt. De organisatie vindt dat supermarkten de boeren in de steek laten en roept daarom op om meer te focussen op export. De vegetarische…

Komt met vegan variant op camenbert

Charly's All is Fair gaat samenwerking aan met zuivelbedrijf

Een half jaar na de plotse stop van het biologische vegan kaasbedrijf is Charly's All is Fair terug op de markt. Juni 2019 eindigde de samenwerking met de voormalige producent…

Huisgemaakte bio-soep op de beurs

Tholen - De soep van Naturally Tasty is zowel vers als biologisch. Vorig jaar introduceerde het bedrijf uit Nijmegen twee varianten rode linzensoep, een vegetarische/veganistische en eentje met kip. Naturally Tasty presenteert de soep op de Bio-beurs in Zwolle. "We willen maar wat graag de mensen laten…

Derde editie Nationale Week Zonder Vlees: 9-15 maart

Van 9-15 maart vindt de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. De eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees startte in maart 2018 en is…

Loving Foods nieuw bij online groothandel Amanvida

Broer en zus specialiseren zich in gefermenteerde bio-voeding

Het Britse Loving Foods werd in 2006 opgericht door broer en zus, Mendel en Faye en al snel vergezeld door Faye's man, Adam. Mendel is een gediplomeerd voedingstherapeut en Faye verworf haar gezonde interesse in natuurlijke voeding op de harde manier: als lijder aan chronische IBS. Naarmate hun kennis in…

Nieuw van Biobite: Kefiaar Water en plantaardige burgers

"Passen mooi bij een 'happy en healthy' start van dit nieuwe jaar"

Tholen - Biobite presenteert verschillende nieuwe producten op de Bio-beurs: Kefiaar Water en plantaardige burgers. "Spannende tijden dus, we zijn heel benieuwd hoe het publiek op onze nieuwe producten zal reageren. Zowel het Rauwe Water Kefir als de Veggie Burgers passen naar mijn mening mooi bij een…

Veerle Vrindts (ProVeg Nederland): "Een slimme zet"

AH mikt op veganisten met Veganz assortiment en vegan schapkaartjes

Na een succesvolle pilot breidt Albert Heijn het assortiment aan vegan chocoladerepen, koekjes en candybars van het merk Veganz uit naar ruim 300 winkels. De uitbreiding van het vegan assortiment loopt gelijk op met de introductie van vegan schapkaartjes. ProVeg Nederland denkt dat de grootste retailer…

Nieuwe vegan spreads en patés

BioToday introduceert verschillende nieuwe vegan producten, namelijk: de vegan patés, de groentespreads en de lijnzaadspreads. Voor bij de borrel, voor op (stok)brood, een cracker of om in te dippen met rauwkost. Om te beginnen is er de nieuwe BioToday vegan paté. Deze is verkrijgbaar in de smaken amandel-wortel, champignon,…

Maria Dawson (Clearspring): "Ze getuigen van de integriteit van elk product"

Videoserie toont verhaal achter Japanse biologische fine foods

Clearspring, gespecialiseerd in Japanse en biologische fine foods, presenteert een serie van zes video's waarin de verhalen achter enkele van de meeste iconische en populaire Japanse producten worden belicht. De eerste video richt zich op het verhaal achter de Organic Japanese Yaemon Tamari Sojasaus van Clearspring.…

De Hobbit maakt recepten met Pieter-Jan Lint

"Plantaardige keuken is de keuken van de toekomst"

De Hobbit laat op de eigen website door middel van allerlei recepten graag zien hoe gemakkelijk en gevarieerd veganistisch koken is. Speciaal voor de aankomende feestdagen maakte De Hobbit in samenwerking met Pieter-Jan Lint enkele feestelijke recepten. Een voorbeeld daarvan is 'bladerdeeggebak gevuld…

Schouten Europe van 'GoodBite' naar 'Schouten' in foodservice en food industrie

Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe B.V. levert vanaf begin 2020 aan haar afnemers in de foodservice en food industrie onder de naam ‘Schouten’. Tot op heden gebeurde dit onder de naam ‘GoodBite'. Familienaam                                                                                   Schouten Europe lanceerde afgelopen zomer haar nieuwe huisstijl en sprak de intentie uit om haar familienaam Schouten prominenter te gebruiken in haar marketingcommunicatie. De omschakeling van GoodBite naar Schouten in de foodservice en food industrie is hierbij een belangrijke stap. Snel veranderende markt                                                                  "Binnen de snel veranderende markt van vleesvervangers is het belangrijk dat wij ons als bedrijf blijven onderscheiden. Wij zijn er van overtuigd dat het sterker uitdragen van onze familienaam hierbij kan helpen", aldus Peter Schouten, algemeen directeur van Schouten…

Delphine Van Goethem van de Paddestoel:

"Wij willen hét veggieburgermerk van België worden"

Het Belgische bedrijf achter de labels 'de Paddestoel' en ‘The Bio Veggie Company' wil bio en veggie toegankelijk maken voor iedereen. Zaakvoerster Delphine Van Goethem heeft…

Willem&Drees introduceert biologische, vegetarische Kerstbox

Willem&Drees heeft in samenwerking met restaurant Circl en ABN AMRO een biologische, vegetarische Kerstbox met 4 gangen ontwikkeld. Het menu hebben ze samen gemaakt met chef-kok Rudolf Brand van Circl. De box wordt bij de klant thuis afgeleverd en bevat seizoensingrediënten en een receptenboek. In het kookboek…

"Wij dachten meteen aan de melkman van vroeger"

Landelijke verpakkingsvrije boodschappendienst in de maak

Tholen – Pieter Pot wil een landelijke verpakkingsvrije boodschappendienst worden. Na een succesvolle uitrol in Rotterdam wil Pieter Pot door het hele land heen consumenten boodschappen laten doen zonder verpakkingen voor dezelfde prijs als in de reguliere supermarkt. Om de landelijke uitrol te kunnen…

Nieuwe Smaakt-lijn: minder koolhydraten en volledig plantaardig

"Een koolhydraatarm alternatief voor elk moment van de dag"

Tholen - Smaakt introduceert een Less carb-lijn. Alle producten in deze lijn bevatten op z'n minst 30% minder koolhydraten dan een vergelijkbaar product. De negen producten zijn vanaf nu beschikbaar bij Albert Heijn. Het gaat om een Pasta, Proteïne Brood, Lijnzaadcrackers Maanzaad, Lijnzaadcracker…

Komt een vegan bij de biologische slager...

Tholen - Marion van Vught en John Kooijman van de Biologische Slagerij Hilversum ontwikkelen samen met Nienke Ross en Tobias Gorter van Van Die Vegans veganistische producten die in de slagerij worden verkocht. Marion van Vught vertelt hoe het idee is ontstaan: "In Hilversum ben ik betrokken geweest bij  de…

"Stapje verder in voorkomen van voedselverspilling"

Reststromen van wisselende kaassoorten in nieuwe bio-quiche

Tholen - Achter de Quiche au fromages van Van de Oorsprong zit een bijzonder verhaal. Op het etiket staat dat de quiche 'met drie wisselende kazen' gemaakt wordt. Hoe zit dat? "Voor deze quiche werken we samen met Bastiaansen Bio Kaas. Wij verwerken hun restpartijen in onze quiche. Door deze reststromen…

Carrefour Bio opent eerste winkel in Polen

Carrefour Bio opent zijn eerste winkel in Polen. Met dit verkooppunt van 150 m² in Warschau komt de teller op 35 winkels te staan. Carrefour blijft groeien tot 5 miljard euro…

So Vegan So Fine vanaf deze week ook te koop bij Albert Heijn

Vanaf deze week zijn de chocoladepasta's van So Vegan So Fine ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De vegan chocoladepasta's komen in 4 verschillende smaken te liggen bij de 100 grootste AH-winkels in Nederland. Yordy Bakker, accountmanager bij Brinkers Food B.V., is erg blij met dit nieuws, zo geeft hij…

Adam Stacina, Bio Planète: "Voor het derde jaar op rij gewonnen"

Olijfolie & Truffel wint goud in Łódź

Tholen - Bio Planète heeft voor de derde keer op rij een 'Golden Medal' in de wacht gesleept tijdens de Poolse bio-beurs Natura Food. Deze beurs werd van 18 tot en met 20 oktober gehouden in Łódź. Dit keer werd de Olijfolie & Truffel uitgeroepen tot het beste buitenlandse bio-product van het jaar. Dit in…

"Ontwikkeld voor no waste-winkels, verpleeghuizen en scholen"

Biologische vegan spreads nu ook in verpakking van 900 gram

Tholen - Vier van de biologische en vegan spreads van De Hobbit zijn nu ook verkrijgbaar in een verpakking van 900 gram. "We hebben vier gekozen voor producten die binnen ons gamma goed verkopen en qua smaak en kleur erg aantrekkelijk zijn. Het gaat om de amandel-prei, erwten-munt, paprika-basilicum en…

Biocyclische-Veganteelt nu ook op grote schaal in Oostenrijk en Hongarije

In september 2019 is een groep akkerbouwbedrijven aan beide zijden van de Oostenrijks-Hongaarse grens, tussen de wijngaarden van de Pannonische vlakte in Burgenland, het…

Bio-Planet richt spotlights op vegetarisch en vegan

Bio-Planet lanceert in november hun gratis Veggie & Vegan krant met heel wat alternatieven voor vlees, vis en dierlijke zuivel. Het veggie- en vegan aanbod is rijk aan smaken,…

Nieuwe vegan bio-koekjes: Maple Pecan en Brownie Almond

Met gepaste trots presenteert Farm Brothers: Vegan Cookies. Twee nieuwe koekjes, die niet alleen 100% biologisch maar ook helemaal vegan zijn. Zonder boter en eieren en vooral ook zonder andere rotzooi die niet in koek hoort. Nu in de winkel: Farm Brothers Maple Pecan en Brownie Almond. Het idee…

Nieuw keurmerk voor vega-aanbod Nederlandse restaurants

Vandaag is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA-Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant en gast, want nog…

Meer dan driekwart van veganisten kiest voor bio-winkel

Veganz, de veganistische supermarktketen van Europa, publiceerde onlangs een onderzoek over veganisme in Europa. Er werden 24.000 mensen in vijftien landen ondervraagd.…

ProVeg:

"Stop discriminatie plantaardige melk via BTW en etikettering in de EU"

ProVeg roept op een einde te maken aan het EU-verbod om plantaardige melk met de term ‘melk’ te etiketteren. Ook hekelt ProVeg de ongelijke btw-tarieven in sommige EU-landen op plantaardige melk in vergelijking met lagere tarieven voor koemelk. ‘Sojamelk’ en ‘amandelyoghurt’ zijn al tientallen jaren een begrip…

Twee varianten verkrijgbaar: Bio Breakfast en Bio Borrel

"Kerstpakketten vol producten waar we trots op zijn"

Tholen - Bij Odin zijn ze al druk bezig met het maken van kerstpakketten. Er zijn dit jaar twee pakketten verkrijgbaar; Bio Breakfast en Bio Borrel (alcoholvrij). De pakketten zijn vanaf nu te bestellen. "In onze kerstpakketten zitten speciaal geselecteerde producten, 100% biologisch en het liefst…


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven