Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BIOFACH 2019 - De Nederlanders

Verreweg de meeste bezoekers kwamen via de Mitte Eingang naar binnen.
Verreweg de meeste bezoekers kwamen via de Mitte Eingang naar binnen.
René van der Locht en Rob van den Berg tonen trots de vier maaltijdkits van het gloednieuwe merk GRUT&. In deze cleanlabel maaltijdkit worden Nederlandse havergrutten gebruikt als kookgraan.
René van der Locht en Rob van den Berg tonen trots de vier maaltijdkits van het gloednieuwe merk GRUT&. In deze cleanlabel maaltijdkit worden Nederlandse havergrutten gebruikt als kookgraan.
De kit is geschikt voor twee personen en is er in 4 varianten: Risotto, Curry, Shakshuka en Chili.  
De kit is geschikt voor twee personen en is er in 4 varianten: Risotto, Curry, Shakshuka en Chili.  
Youri van der Heijden vertelt meer over Qrop, het nieuwe internationale granolamerk van De Halm.  
Youri van der Heijden vertelt meer over Qrop, het nieuwe internationale granolamerk van De Halm.  
Bij Bio4Pack stonden onder het mom van 'Partners in Compostable packaging' ook nog 6 andere bedrijven in de stand.
Bij Bio4Pack stonden onder het mom van 'Partners in Compostable packaging' ook nog 6 andere bedrijven in de stand.
Bij Bio4Pack lieten in totaal 9 bedrijven zien wat zij kunnen betekenen op het gebied van duurzame verpakkingen. Van links naar rechts: Yuval Ben-Yehuda (Tipa), Arjan Klapwijk (Bio4Life), Peter van Rosmalen (PaperWise), Patrick Gerritsen, Jeroen van Schendel (beiden Bio4Pack), Anne van Baardewijk (Green4Print), Nick op den Buijsch (PaperWise), Peter Verweij (Green4Paper en PaperWise), Bart Veldkamp (I am Bart's), Yasar Türkoğlu (Bio4Pack), Gerard Benthem (Futurama), Reinder Rijsma, Yolanthe van de Weg en Martina Jüngerink (alledrie Bio4Pack). 
Bij Bio4Pack lieten in totaal 9 bedrijven zien wat zij kunnen betekenen op het gebied van duurzame verpakkingen. Van links naar rechts: Yuval Ben-Yehuda (Tipa), Arjan Klapwijk (Bio4Life), Peter van Rosmalen (PaperWise), Patrick Gerritsen, Jeroen van Schendel (beiden Bio4Pack), Anne van Baardewijk (Green4Print), Nick op den Buijsch (PaperWise), Peter Verweij (Green4Paper en PaperWise), Bart Veldkamp (I am Bart's), Yasar Türkoğlu (Bio4Pack), Gerard Benthem (Futurama), Reinder Rijsma, Yolanthe van de Weg en Martina Jüngerink (alledrie Bio4Pack). 
Een deel van het Udea-team: Remko Hartveldt, Errol Britt, René Oosting, Charlotte van Kessel, Geertje Claassen, Jeroen Blommendaal, Vivian Bakker en Danny Schüttler. 
Een deel van het Udea-team: Remko Hartveldt, Errol Britt, René Oosting, Charlotte van Kessel, Geertje Claassen, Jeroen Blommendaal, Vivian Bakker en Danny Schüttler. 
Jetse Schokker, Sandy Vree, Raiza Schokker en Herco Schoemaker kregen voor de foto gezelschap van Jacqueline Poppe van  Beech Business Promotion (ook dit jaar het contactpersoon van de NürnbergMesse voor de Nederlandse exposanten).
Jetse Schokker, Sandy Vree, Raiza Schokker en Herco Schoemaker kregen voor de foto gezelschap van Jacqueline Poppe van  Beech Business Promotion (ook dit jaar het contactpersoon van de NürnbergMesse voor de Nederlandse exposanten).
Nieuw van IDorganics is Vitafood - Dit is een volledig assortiment smakelijke en voedzame biologische producten voor ontbijt, lunch/diner en snacks in composteerbare portiebekers.
Nieuw van IDorganics is Vitafood - Dit is een volledig assortiment smakelijke en voedzame biologische producten voor ontbijt, lunch/diner en snacks in composteerbare portiebekers.
Pieter Dirven, Hélène Lokhoff, Anneloes Hoorneman en Tom Nuijten van De Smaakspecialist. Zij presenteerden niet alleen een nieuwe groentejus en groentefond, woksauzen en chilisauzen. Ook nieuw is de No cheese fondue.
Pieter Dirven, Hélène Lokhoff, Anneloes Hoorneman en Tom Nuijten van De Smaakspecialist. Zij presenteerden niet alleen een nieuwe groentejus en groentefond, woksauzen en chilisauzen. Ook nieuw is de No cheese fondue.
En op deze foto nog meer nieuwkomers: Drinking Vinegar (in twee varianten: orange en apple cranberry) en Crispy Crackers. 
En op deze foto nog meer nieuwkomers: Drinking Vinegar (in twee varianten: orange en apple cranberry) en Crispy Crackers. 
Marc Bod in gesprek namens Green Coco Europe.
Marc Bod in gesprek namens Green Coco Europe.
Het biologische kokoswater van Green Coco Europe is nu ook Fairtrade gecertificeerd. Dit vieren ze met een vernieuwde en meer opvallende verpakking. 
Het biologische kokoswater van Green Coco Europe is nu ook Fairtrade gecertificeerd. Dit vieren ze met een vernieuwde en meer opvallende verpakking. 
Het team van TerraSana, onder hen zijn diverse landenvertegenwoordigers. "We hebben steeds meer country managers. Het mooie aan deze stand is dat we hierin het hele assortiment kunnen laten zien", vertelt Sarah de Jong.  
Het team van TerraSana, onder hen zijn diverse landenvertegenwoordigers. "We hebben steeds meer country managers. Het mooie aan deze stand is dat we hierin het hele assortiment kunnen laten zien", vertelt Sarah de Jong.  
Katharina Haack toont bij Yellow Chips de nieuwste Go Pure-chips met de smaak Hibiscus en seasalt.    
Katharina Haack toont bij Yellow Chips de nieuwste Go Pure-chips met de smaak Hibiscus en seasalt.    
En de nieuwste Fruits&Veggies-variant is Wortel, sinaasappel en dragon. "Dit is een herontdekking van vergeten kruid."
En de nieuwste Fruits&Veggies-variant is Wortel, sinaasappel en dragon. "Dit is een herontdekking van vergeten kruid."
Danny Schuwer van Brinkers tussen de nieuwste chocoladepasta's. Links op de voorgrond de nieuwe White Coconut- en Almond-varianten van La Vida Vegan. Nieuw voor de Nederlndse markt zijn ook drie Chocolate Rhapsody-varianten: 25% Pistachio, de Crunchy Almond & Matcha en de Gianduja. Danny: "In onze nieuwe stand willen we beleving rond onze merken creëren. Onze huisstijl is op geluksmomenten gericht." Hij vertelde ook dat de slogans en merknamen (Viva la Vida, Chocolate Rhapsody, Love of my life e.d.) bewust verwijzen naar muziek. 
Danny Schuwer van Brinkers tussen de nieuwste chocoladepasta's. Links op de voorgrond de nieuwe White Coconut- en Almond-varianten van La Vida Vegan. Nieuw voor de Nederlndse markt zijn ook drie Chocolate Rhapsody-varianten: 25% Pistachio, de Crunchy Almond & Matcha en de Gianduja. Danny: "In onze nieuwe stand willen we beleving rond onze merken creëren. Onze huisstijl is op geluksmomenten gericht." Hij vertelde ook dat de slogans en merknamen (Viva la Vida, Chocolate Rhapsody, Love of my life e.d.) bewust verwijzen naar muziek. 
De dames in de stand van GreenAge: Wieneke Schröder, Sascha de Lint en Wilma Verschuure. Sacha: "Natuurvoedingswinkels kunnen zich onderscheiden door ruimte te maken voor onze producten in de schappen."
De dames in de stand van GreenAge: Wieneke Schröder, Sascha de Lint en Wilma Verschuure. Sacha: "Natuurvoedingswinkels kunnen zich onderscheiden door ruimte te maken voor onze producten in de schappen."
Kristel van der Steeg en Dennis van Teylingen. Bij Imkerij de Traay lig de focus op Europese honing. De nieuwste honing zijn de Alpenhoning en de Lavendelhoning. Voor Allos maken ze nu ook kaneel- en gemberhoning. En Santusa is het nieuwe merk met de focus op de export.  
Kristel van der Steeg en Dennis van Teylingen. Bij Imkerij de Traay lig de focus op Europese honing. De nieuwste honing zijn de Alpenhoning en de Lavendelhoning. Voor Allos maken ze nu ook kaneel- en gemberhoning. En Santusa is het nieuwe merk met de focus op de export.  
De broers Guido en Sander Bil keerden met Billy's Farm na wat jaren van afwezigheid terug op de BIOFACH. Sander: "We hopen hier wat leuke contacten op te doen."  
De broers Guido en Sander Bil keerden met Billy's Farm na wat jaren van afwezigheid terug op de BIOFACH. Sander: "We hopen hier wat leuke contacten op te doen."  
Paul van Schijndel (rechts) in gesprek namens Rhumveld Winter & Konijn. Rhumveld Winter & Konijn was weer op de vaste plek in Hal 1 te vinden. 
Paul van Schijndel (rechts) in gesprek namens Rhumveld Winter & Konijn. Rhumveld Winter & Konijn was weer op de vaste plek in Hal 1 te vinden. 
Rhumveld vroeg op de beurs aandacht voor de Big Skies Foundation. Big Skies is ontstaan dankzij een samenwerking tussen Roux Pecans en Rhumveld ter ondersteuning van een lokale boerenschool in de Noordkaap. 
Rhumveld vroeg op de beurs aandacht voor de Big Skies Foundation. Big Skies is ontstaan dankzij een samenwerking tussen Roux Pecans en Rhumveld ter ondersteuning van een lokale boerenschool in de Noordkaap. 
Klaas de Lange, Myrthe Bijl, Edwin Combags en Thijs de Lange. Myrthe: "Er komt iets nieuws aan. We staan hier met name voor onze industriële klanten, waaronder bakkers e.d."  
Klaas de Lange, Myrthe Bijl, Edwin Combags en Thijs de Lange. Myrthe: "Er komt iets nieuws aan. We staan hier met name voor onze industriële klanten, waaronder bakkers e.d."  
Stephan Bottger en Angelien Beek bij Organic Flavour Company. Op de achtergrond (midden) Peter van de Steeg en Edwin van Dieren (rechts). Met de nieuwe stand wilde OFC in een oogopslag duidelijk maken dat bij hen grondstoffen voor de industriële markt verkrijgbaar zijn. 
Stephan Bottger en Angelien Beek bij Organic Flavour Company. Op de achtergrond (midden) Peter van de Steeg en Edwin van Dieren (rechts). Met de nieuwe stand wilde OFC in een oogopslag duidelijk maken dat bij hen grondstoffen voor de industriële markt verkrijgbaar zijn. 
Gerard Versteegh bij Tradin Organic Agriculture. Tradin heeft haar project voor volledig traceerbare cacao uit Sierra Leone uitgebreid.   Deze cacaobonen worden na aankomst in Nederland verwerkt in de Crown of Holland, de eigen cacaoverwerkingsfabriek van Tradin. 
Gerard Versteegh bij Tradin Organic Agriculture. Tradin heeft haar project voor volledig traceerbare cacao uit Sierra Leone uitgebreid.   Deze cacaobonen worden na aankomst in Nederland verwerkt in de Crown of Holland, de eigen cacaoverwerkingsfabriek van Tradin. 
Aan de tafel rechts Rafal Taciak, commercieel directeur van Crown of Holland.  
Aan de tafel rechts Rafal Taciak, commercieel directeur van Crown of Holland.  
Marja Bastiaansen toont bij Bastiaansen Bio Kaas de stukjes. De nieuwste kazen (Walnoot, Kurkuma en Matcha) konden uiteraard ook volop geproefd worden.
Marja Bastiaansen toont bij Bastiaansen Bio Kaas de stukjes. De nieuwste kazen (Walnoot, Kurkuma en Matcha) konden uiteraard ook volop geproefd worden.
Bij la BIO IDEA, Amaizin en DO-IT in gesprek: Maarten Gevers met Rutger Bolten (Odin De Nieuwe Band) en derde van links directeur Poppe Braam.
Bij la BIO IDEA, Amaizin en DO-IT in gesprek: Maarten Gevers met Rutger Bolten (Odin De Nieuwe Band) en derde van links directeur Poppe Braam.
Martha Jeuken en Ilse Stronks bij DO-IT.
Martha Jeuken en Ilse Stronks bij DO-IT.
Samantha Joosten en Monique van der Meer-Ruhe bij Florentin.
Samantha Joosten en Monique van der Meer-Ruhe bij Florentin.
Nieuw zijn deze Hummus Jalapeño en Mini Naan.
Nieuw zijn deze Hummus Jalapeño en Mini Naan.
Het team van Lovechock toont trots de repen van de nieuwe selfcare-lijn: een biologische chocoladereep met CBD (mini-tablet met hennepolie en een cacaogehalte van minstens 75%) en de kurkuma tulsi reep waarin onder meer basilicum verwerkt is. 
Het team van Lovechock toont trots de repen van de nieuwe selfcare-lijn: een biologische chocoladereep met CBD (mini-tablet met hennepolie en een cacaogehalte van minstens 75%) en de kurkuma tulsi reep waarin onder meer basilicum verwerkt is. 
Sinds vorig jaar behoort ook Ridiculously Good tot het merkenportfolio van Lovechock. Op de foto is de nieuwe verpakking te zien. Rhea de Bies: "Voor dit nieuwe doosje gebruiken we 30% minder verpakkingsmateriaal. Het bestaat uit 1 stuk en de verpakking is niet gebleekt."
Sinds vorig jaar behoort ook Ridiculously Good tot het merkenportfolio van Lovechock. Op de foto is de nieuwe verpakking te zien. Rhea de Bies: "Voor dit nieuwe doosje gebruiken we 30% minder verpakkingsmateriaal. Het bestaat uit 1 stuk en de verpakking is niet gebleekt."
Manon ten Dam met naast haar de nieuwste kaas: de Old Tendammer. Op de kaas staat haar vader Harry afgebeld. "Deze kaas is 500 dagen oud. We hebben ook een 1000 dagen oude variant, de Very Old Tendammer genaamd."
Manon ten Dam met naast haar de nieuwste kaas: de Old Tendammer. Op de kaas staat haar vader Harry afgebeld. "Deze kaas is 500 dagen oud. We hebben ook een 1000 dagen oude variant, de Very Old Tendammer genaamd."
Arthur Zwart met de 'Für die Sinne'-thee van Yogi Tea. In de stand kon men ook proeven van de nieuwse For the Senses-theeën en de Ice Tea die nu ook in literpakken verkrijgbaar is.
Arthur Zwart met de 'Für die Sinne'-thee van Yogi Tea. In de stand kon men ook proeven van de nieuwse For the Senses-theeën en de Ice Tea die nu ook in literpakken verkrijgbaar is.
Ton Severrien bezocht de beurs namens GreenSprout. 
Ton Severrien bezocht de beurs namens GreenSprout. 
Jurrien Appers, Fund Manager Triodos Organic Growth Fund had tijdens de beurs veel afspraken staan met klanten. 
Jurrien Appers, Fund Manager Triodos Organic Growth Fund had tijdens de beurs veel afspraken staan met klanten. 
Sander Dijkslag en Henk Zoutewelle van Eosta, met tussen hen in de Griekse Nature & More-teler Gerasimos Karantinos. Henk: "Wat ons opvalt is dat er steeds meer vraag is naar Demeter-AGF."
Sander Dijkslag en Henk Zoutewelle van Eosta, met tussen hen in de Griekse Nature & More-teler Gerasimos Karantinos. Henk: "Wat ons opvalt is dat er steeds meer vraag is naar Demeter-AGF."
Janet Nuyten-Sijtsema en Bjorn Andringa laten bij FZ Organic Food de nieuwste Trafo-chips zien, gemaakt van peulvruchten. Bovenop de kar vraagt het bedrijf aandacht voor het feit dat ze voor #NoPlastic gaan, door te investeren in 100% composteerbare verpakkingen. Janet was op Valentijnsdag overigens exact 12 jaar in dienst bij het bedrijf. 
Janet Nuyten-Sijtsema en Bjorn Andringa laten bij FZ Organic Food de nieuwste Trafo-chips zien, gemaakt van peulvruchten. Bovenop de kar vraagt het bedrijf aandacht voor het feit dat ze voor #NoPlastic gaan, door te investeren in 100% composteerbare verpakkingen. Janet was op Valentijnsdag overigens exact 12 jaar in dienst bij het bedrijf. 
FZ Organic Food is ook erg trots op de nieuwe kroepoek van Yakso. Bjorn: "Bijzonder is dat deze kroepoek voor 19% bestaat uit biologisch gekweekte garnalen. Onze mini tuk tuks gaan we binnenkort in de winkels neerzetten als presentatieschap."
FZ Organic Food is ook erg trots op de nieuwe kroepoek van Yakso. Bjorn: "Bijzonder is dat deze kroepoek voor 19% bestaat uit biologisch gekweekte garnalen. Onze mini tuk tuks gaan we binnenkort in de winkels neerzetten als presentatieschap."
You are entering a plastic free zone'. Op deze manier maakte Eosta duidelijk dat bezoekers bij hen in de stand geen plastic meer aantreffen. In de stand waren allerlei duurzame verpakkingsoplossingen voor biologische AGF te zien. 
You are entering a plastic free zone'. Op deze manier maakte Eosta duidelijk dat bezoekers bij hen in de stand geen plastic meer aantreffen. In de stand waren allerlei duurzame verpakkingsoplossingen voor biologische AGF te zien. 
Medewerkers van Spack en Graanhandel P. van Schelven poseren met z'n allen in Hal 2: Colinda en Arie van Schelven, Marieke van Roon, Patrick Voordijk, Jenny van de Graaf, Peter Goedegebuure en Jan Willem Smitshoek.
Medewerkers van Spack en Graanhandel P. van Schelven poseren met z'n allen in Hal 2: Colinda en Arie van Schelven, Marieke van Roon, Patrick Voordijk, Jenny van de Graaf, Peter Goedegebuure en Jan Willem Smitshoek.
Otto van Verschuer, Nathalie van Rooij en Rob Schepens merkten bij Heerlijkheid Mariënwaerdt dat de Nederlandse kazen echt bezoekers aantrekt. Ze verkopen jaar op jaar meer aan Duitse klanten.
Otto van Verschuer, Nathalie van Rooij en Rob Schepens merkten bij Heerlijkheid Mariënwaerdt dat de Nederlandse kazen echt bezoekers aantrekt. Ze verkopen jaar op jaar meer aan Duitse klanten.
Edith Gomes staat namens de Hobbit al jaren op de Bio-beurs in Zwolle en is dus inmiddels al aardig ingeburgerd. 
Edith Gomes staat namens de Hobbit al jaren op de Bio-beurs in Zwolle en is dus inmiddels al aardig ingeburgerd. 
Het is inmiddels een vertrouwd gezicht: de volledige standbemanning van Green Organics, Groen Agro Control en De Groene Weg op een groepsfoto.
Het is inmiddels een vertrouwd gezicht: de volledige standbemanning van Green Organics, Groen Agro Control en De Groene Weg op een groepsfoto.
Michel Witmer en Prechand Jankie stonden wederom namens Groen Agro Control op de BIOFACH. Michel: "Het waren weer mooie dagen!"
Michel Witmer en Prechand Jankie stonden wederom namens Groen Agro Control op de BIOFACH. Michel: "Het waren weer mooie dagen!"
Het volledige team van Green Organics: Peter Strijk (DutchSoy), Geert Peek, Gerard de Pee, Edwin From, Jan Groen en Perry Leemans. Op de voorgrond Robbert Blok. En gastvrouwen/koks: Ellen Walta en Marlot Brouwer.
Het volledige team van Green Organics: Peter Strijk (DutchSoy), Geert Peek, Gerard de Pee, Edwin From, Jan Groen en Perry Leemans. Op de voorgrond Robbert Blok. En gastvrouwen/koks: Ellen Walta en Marlot Brouwer.
Edwin From en Geert Peek met tussen hen in het opvallende ijsblok. Edwin: "Hiermee willen we op een originele manier onze diepvriesproducten promoten. Het presenteert de groenten heel mooi."
Edwin From en Geert Peek met tussen hen in het opvallende ijsblok. Edwin: "Hiermee willen we op een originele manier onze diepvriesproducten promoten. Het presenteert de groenten heel mooi."
De Nieuwe Weg was in Hal 9 te vinden. Van links naar rechts: Robert van der Kuil, Julian Muller en Marcel van den Meerendonk. Robert: "We kijken tot nu toe met een zeer positief gevoel naar de beurs. Er zijn zeker niet alleen Duitse bezoekers, we hebben ook al de nodige mensen uit onder andere Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden en Nederland gesproken." Voor Marcel was het tien jaar geleden dat hij op de BIOFACH was. Marcel: "Het is mooi om te zien dat de sector sindsdien enorme sprongen gemaakt heeft."
De Nieuwe Weg was in Hal 9 te vinden. Van links naar rechts: Robert van der Kuil, Julian Muller en Marcel van den Meerendonk. Robert: "We kijken tot nu toe met een zeer positief gevoel naar de beurs. Er zijn zeker niet alleen Duitse bezoekers, we hebben ook al de nodige mensen uit onder andere Frankrijk, Italië, Denemarken, Zweden en Nederland gesproken." Voor Marcel was het tien jaar geleden dat hij op de BIOFACH was. Marcel: "Het is mooi om te zien dat de sector sindsdien enorme sprongen gemaakt heeft."
 Thijs Schuurman maakt de chocoladefontein bij Bonvita klaar.  
 Thijs Schuurman maakt de chocoladefontein bij Bonvita klaar.  
Nieuw van Bonvita zijn onder meer deze superbar (met diverse soorten superfoods) en de Barry's, dit zijn driehoekige crackers in drie varianten.  
Nieuw van Bonvita zijn onder meer deze superbar (met diverse soorten superfoods) en de Barry's, dit zijn driehoekige crackers in drie varianten.  
Bij Ariza: de zussen Ellen en Fransje de Kimpe tussen hun ouders. Fransje: "Pa vervul inmiddels een ambassadeursfunctie, hij voorziet ons nog graag van advies."  
Bij Ariza: de zussen Ellen en Fransje de Kimpe tussen hun ouders. Fransje: "Pa vervul inmiddels een ambassadeursfunctie, hij voorziet ons nog graag van advies."  
Arno van der Heijden van TLR houdt Conchita Kleveringa van Control Union Certifications gezelschap op deze foto. 
Arno van der Heijden van TLR houdt Conchita Kleveringa van Control Union Certifications gezelschap op deze foto. 
Harm Janssens van TLR Technisch Laboratorium Rotterdam.
Harm Janssens van TLR Technisch Laboratorium Rotterdam.
Een deel van het Doens-team: Oswel Pereira, Nicky van Hee, Valerie de Cock, Evelien Doens, Walter Doense en Chantal Acke-Ruissen. Walter liet zijn dochter Evelien maar wat graag de beurs zien. Walter: "Inmiddels is de groei gelukkig weer een beetje gestabiliseerd."
Een deel van het Doens-team: Oswel Pereira, Nicky van Hee, Valerie de Cock, Evelien Doens, Walter Doense en Chantal Acke-Ruissen. Walter liet zijn dochter Evelien maar wat graag de beurs zien. Walter: "Inmiddels is de groei gelukkig weer een beetje gestabiliseerd."
Rudi Korpershoek vertelde dat ze bij Korpershoek in spanning de besluitvorming over de Brexit afwachten. "Iedereen zit met dezelfde vraagstukken." Inmiddels is 95% van de opslag biologisch."  
Rudi Korpershoek vertelde dat ze bij Korpershoek in spanning de besluitvorming over de Brexit afwachten. "Iedereen zit met dezelfde vraagstukken." Inmiddels is 95% van de opslag biologisch."  
Aalt van de Kraats (rechts) bij Greenfood International (GFI).
Aalt van de Kraats (rechts) bij Greenfood International (GFI).
Erkan Yilmaz en Marcel Keizer van Dipasa Europe.  
Erkan Yilmaz en Marcel Keizer van Dipasa Europe.  
Choconut stond voor het eerst op de BIOFACH.. "We willen graag de Duitse markt op. Alles wat kan draaien, chocolateren wij. Nieuw is gechocolateerd hennepzaad", vertelt Edith Alta. Op de foto: Fleur Groote, Anno Groote, Edith Alta en Marian de Bruijn.  
Choconut stond voor het eerst op de BIOFACH.. "We willen graag de Duitse markt op. Alles wat kan draaien, chocolateren wij. Nieuw is gechocolateerd hennepzaad", vertelt Edith Alta. Op de foto: Fleur Groote, Anno Groote, Edith Alta en Marian de Bruijn.  
Jan van den Berg en Frank van Zutphen debuteerden met Renske Natural Petfood op de beurs. Jan: "We zoeken gespecialiseerde distributeurs die onze producten koesteren. Leuk om te melden is dat we ook lijnzaad importeren." 
Jan van den Berg en Frank van Zutphen debuteerden met Renske Natural Petfood op de beurs. Jan: "We zoeken gespecialiseerde distributeurs die onze producten koesteren. Leuk om te melden is dat we ook lijnzaad importeren." 
Albert de Hollander, Michelle Vroom, Ariane Niehe en Robin den Dekker bij Joannusmolen Michelle: "De falafel wordt volledig vernieuwd. Dit geldt ook voor Biobim."  
Albert de Hollander, Michelle Vroom, Ariane Niehe en Robin den Dekker bij Joannusmolen Michelle: "De falafel wordt volledig vernieuwd. Dit geldt ook voor Biobim."  
Peter Oellers (groen jasje) in gesprek bij Palma Organica.  
Peter Oellers (groen jasje) in gesprek bij Palma Organica.  
Oeble Kempenaar, Wayne van der Wees en Hannah Birke bij High Quality Organics. Ayne vertelde dat er steeds meer vraag naar hennep is voor verwerking in allerlei producten.  
Oeble Kempenaar, Wayne van der Wees en Hannah Birke bij High Quality Organics. Ayne vertelde dat er steeds meer vraag naar hennep is voor verwerking in allerlei producten.  
Ton Geluk en Joren Groot bij Nutland. Joren: "Er worden steeds grotere volumes besteld, de markt is duidelijk verder aan het professionaliseren."  
Ton Geluk en Joren Groot bij Nutland. Joren: "Er worden steeds grotere volumes besteld, de markt is duidelijk verder aan het professionaliseren."  
Jacob Ruben en Djowie van der Meer van Z Company. Djowie: "Jacob runt ons kantoor in Denemarken, die hebben we begin dit jaar geopend. 99% van onze producten gaat naar het buitenland."
Jacob Ruben en Djowie van der Meer van Z Company. Djowie: "Jacob runt ons kantoor in Denemarken, die hebben we begin dit jaar geopend. 99% van onze producten gaat naar het buitenland."
Sascha de Lint en Addy Rouwenhorst (GreenAge) met Patrick Gerritsen van Bio4Pack.  
Sascha de Lint en Addy Rouwenhorst (GreenAge) met Patrick Gerritsen van Bio4Pack.  
Arnoud Francken van Axxent Masters in Tea bracht een bezoek aan de beurs.   
Arnoud Francken van Axxent Masters in Tea bracht een bezoek aan de beurs.   
Peter Verweij en Anne van Baardewijk vertelden over de mogelijkheden met de natuurlijke inkt van Green4Print.  
Peter Verweij en Anne van Baardewijk vertelden over de mogelijkheden met de natuurlijke inkt van Green4Print.  
Eduard Treur van E.M. Treur & ZN presenteerde op de beurs de nieuwe Beppie-lijn.   
Eduard Treur van E.M. Treur & ZN presenteerde op de beurs de nieuwe Beppie-lijn.   
Er zijn vier varianten. Eduard: "Je ziet het niet veel, biologische schapenkaas in Gouds model."  
Er zijn vier varianten. Eduard: "Je ziet het niet veel, biologische schapenkaas in Gouds model."  
Eric Odenwald van brouwerij De Leckere met Joost Leendertse van The Barn. Joost: "We gaan het weer voortzetten."  
Eric Odenwald van brouwerij De Leckere met Joost Leendertse van The Barn. Joost: "We gaan het weer voortzetten."  
Frans Erdmann liet in de stand van Odenwald Organic Bakery proeven van de sterke dranken van BioSpirits.  
Frans Erdmann liet in de stand van Odenwald Organic Bakery proeven van de sterke dranken van BioSpirits.  
Els van Strie presenteerde twee varianten hartige staafjes namens Banketbakkerij van Strien. Ook nieuw zijn de cookies onder de lijn 'Handmade by van Strien'. "Hierin zitten meer vezels en noten, maar ze zijjn vooral nog steeds heel lekker."  
Els van Strie presenteerde twee varianten hartige staafjes namens Banketbakkerij van Strien. Ook nieuw zijn de cookies onder de lijn 'Handmade by van Strien'. "Hierin zitten meer vezels en noten, maar ze zijjn vooral nog steeds heel lekker."  
Veel te proeven bij Odenwald Organic Bakery.  
Veel te proeven bij Odenwald Organic Bakery.  
Rob van den Berg (Meesters van De Halm) met Joep Rooijakkers en Frank Reijnen van Health Ingredients Trading.   
Rob van den Berg (Meesters van De Halm) met Joep Rooijakkers en Frank Reijnen van Health Ingredients Trading.   
Love Beets: Links Hanna Snippe en rechts haar man Gerjan.  
Love Beets: Links Hanna Snippe en rechts haar man Gerjan.  
Simone Schellekens van Rosies vertelt dat over een week of 8 het nieuwe design klaar moet zijn. Op de achterwand van de stand zie je een voorproefje. Ook komen er kleine verpakkingen van de cornflakes aan,   
Simone Schellekens van Rosies vertelt dat over een week of 8 het nieuwe design klaar moet zijn. Op de achterwand van de stand zie je een voorproefje. Ook komen er kleine verpakkingen van de cornflakes aan,   
Johan Troost (Ithaka Organic Trading) en Robbert Blok (Green Organics).  
Johan Troost (Ithaka Organic Trading) en Robbert Blok (Green Organics).  
Rainier van Rey en Michiel Timmerman van Bredabest - achter hen staat een gigantische pot pindakaas. "99,9% van onze productie is pindakaas. We beschikken over twee productielijnen die alleen maar potjes afvullen."  
Rainier van Rey en Michiel Timmerman van Bredabest - achter hen staat een gigantische pot pindakaas. "99,9% van onze productie is pindakaas. We beschikken over twee productielijnen die alleen maar potjes afvullen."  
Arnoud Weehuizen, Branka Fisic, Rene van Zandwijk en Jordi Masberna van BioCore  
Arnoud Weehuizen, Branka Fisic, Rene van Zandwijk en Jordi Masberna van BioCore  
En links Marco Molier met achter hem de 'I Amsterdam-letters' van BioCore.  
En links Marco Molier met achter hem de 'I Amsterdam-letters' van BioCore.  
Jan Fleurkens vertelt dat Mongozo bezig is met nieuwe innovatieve ontwikkelingen. "We zijn vorig jaar met dubbele cijfers gegroeid. Mongozo is inmiddels wereldwijd in ruim 50 landen verkrijgbaar. Ik heb de combinatie van Fairtrade, biologisch en glutenvrij nog nergens anders in een pilsener gezin."  
Jan Fleurkens vertelt dat Mongozo bezig is met nieuwe innovatieve ontwikkelingen. "We zijn vorig jaar met dubbele cijfers gegroeid. Mongozo is inmiddels wereldwijd in ruim 50 landen verkrijgbaar. Ik heb de combinatie van Fairtrade, biologisch en glutenvrij nog nergens anders in een pilsener gezin."  
Bareld Kootstra van Fairtrasa. "We hebben een nieuwe huisstijl ontwikkeld en de website komt binnenkort online."  
Bareld Kootstra van Fairtrasa. "We hebben een nieuwe huisstijl ontwikkeld en de website komt binnenkort online."  
Sina Akdemir en Veronique Stoddart van Verbruggen Juice Trading Sustainable Products/Verobio.  
Sina Akdemir en Veronique Stoddart van Verbruggen Juice Trading Sustainable Products/Verobio.  
Naturz Organics Europe: Roy van Diemen, Sylvie van Rijt, Esmee Smits, Maxime de Bruijn, Jade de Jong-Couwenberg en Eline van der Laak. Roy: "Het is gelukkig heel erg druk. Wij hebben een heel breed portfolio aan ingrediënten voor de industrie."  
Naturz Organics Europe: Roy van Diemen, Sylvie van Rijt, Esmee Smits, Maxime de Bruijn, Jade de Jong-Couwenberg en Eline van der Laak. Roy: "Het is gelukkig heel erg druk. Wij hebben een heel breed portfolio aan ingrediënten voor de industrie."  
Jade de Jong-Couwenberg (Naturz Organics Europe) en Lenneke Pors-Schot van Biojournaal.  
Jade de Jong-Couwenberg (Naturz Organics Europe) en Lenneke Pors-Schot van Biojournaal.  
Ard van Gaalen met de kazen van Biostee.  
Ard van Gaalen met de kazen van Biostee.  
Ed Daniels van EDorganics.  
Ed Daniels van EDorganics.  
Agnes en Jeroen van den Elsen stonden namens Nesco voor het eerst op de BIOFACH. Agnes: "De eerste indruk is goed. We zijn in het verleden wel als bezoeker naar de beurs geweest. We hebben na de overname van Schouten Europe de beschikking over 7 kwekerijen."  
Agnes en Jeroen van den Elsen stonden namens Nesco voor het eerst op de BIOFACH. Agnes: "De eerste indruk is goed. We zijn in het verleden wel als bezoeker naar de beurs geweest. We hebben na de overname van Schouten Europe de beschikking over 7 kwekerijen."  
Jelle Poppe van debutant Grozette. Achter hem is zijn collega Patrick Beems in gesprek met een geïnteresseerde. "Onze biologische strooikaas hebben we nu ook in een 750 gram-variant. Alles wat we in een reguliere variant hebben, kunnen we ook in biologische aanbieden."  
Jelle Poppe van debutant Grozette. Achter hem is zijn collega Patrick Beems in gesprek met een geïnteresseerde. "Onze biologische strooikaas hebben we nu ook in een 750 gram-variant. Alles wat we in een reguliere variant hebben, kunnen we ook in biologische aanbieden."  
Paula Nijdam van Bionext.  
Paula Nijdam van Bionext.  
Jurrien Roossien (DO-IT) en Kees van Zelderen (o.a. CopaCogeca) praten bij.  
Jurrien Roossien (DO-IT) en Kees van Zelderen (o.a. CopaCogeca) praten bij.  
Wim en Ciska Stoker van Stoker Vogelaar.  
Wim en Ciska Stoker van Stoker Vogelaar.  
Kees Broers en Annelies Timmerman van Ecobulbs.
Kees Broers en Annelies Timmerman van Ecobulbs.
Willem de Kanter en Jos de Moor van The Impulse Factory presenteerden de chipslijn Let's be Onest. Met de varianten, linzen, kikkerwerten en quinoa.  
Willem de Kanter en Jos de Moor van The Impulse Factory presenteerden de chipslijn Let's be Onest. Met de varianten, linzen, kikkerwerten en quinoa.  
Edith Goossens debuteerde met Lisa's Choice op de BIOFACH. "Er komen vegan maaltijden aan, gemaakt met gluten-, lactose- en eivrije pasta."  
Edith Goossens debuteerde met Lisa's Choice op de BIOFACH. "Er komen vegan maaltijden aan, gemaakt met gluten-, lactose- en eivrije pasta."  
Floor van der Steen en haar vader Pieter presenteerden dre nieuwe smaken van Max's Organic Mints: spearmint, ginger en liquorice.  
Floor van der Steen en haar vader Pieter presenteerden dre nieuwe smaken van Max's Organic Mints: spearmint, ginger en liquorice.  
Ook zijn drie varianten nu ook in een kleiner blikje beschikbaar die voorzien is van een schuifdeksel.  
Ook zijn drie varianten nu ook in een kleiner blikje beschikbaar die voorzien is van een schuifdeksel.  
De KleinsteSoepfabriek keerde terug op de beurs. Met in de stand: Thea Jansen, Edith Huizenga, Emma Vroegop en Michel Jansen. Michel: "Het is zo leuk om weer met het merk hier te staan."  
De KleinsteSoepfabriek keerde terug op de beurs. Met in de stand: Thea Jansen, Edith Huizenga, Emma Vroegop en Michel Jansen. Michel: "Het is zo leuk om weer met het merk hier te staan."  
Melanie Stoel, Melvin Loggies en Jasper Gabriels. Melanie: "De deelname vorig jaar is zo goed bevallen, dat we graag nog een keer hier wilden staan. We zijn zo blij met de 'look and feel' van onze producten. Binnenkort gaan we verhuizen naar Noordeinde en ons afwasmiddel ligt nu bij Marqt."  
Melanie Stoel, Melvin Loggies en Jasper Gabriels. Melanie: "De deelname vorig jaar is zo goed bevallen, dat we graag nog een keer hier wilden staan. We zijn zo blij met de 'look and feel' van onze producten. Binnenkort gaan we verhuizen naar Noordeinde en ons afwasmiddel ligt nu bij Marqt."  
Nieuw van Yogi&Yousef zijn verschillende dadelspreads (op de voorgrond). Op de foto: Arez Hama en Jasper van den Berg.
Nieuw van Yogi&Yousef zijn verschillende dadelspreads (op de voorgrond). Op de foto: Arez Hama en Jasper van den Berg.
Ook heeft Yogi & Yousef haar dadels nu verpakt in een plasticvrije verpakking, voorzien van een quote 'Hi there, I am your date'.
Ook heeft Yogi & Yousef haar dadels nu verpakt in een plasticvrije verpakking, voorzien van een quote 'Hi there, I am your date'.
Kris Hoffmann (international sales manager Bee's Wrap), Ellen Visser (Eco warehouse) en Carrie Herzog vertelden de bezoekers onder meer over de Food Huggers, dit is 1 van de duurzame verpakkingsoplossingen die Eco warehouse biedt.  
Kris Hoffmann (international sales manager Bee's Wrap), Ellen Visser (Eco warehouse) en Carrie Herzog vertelden de bezoekers onder meer over de Food Huggers, dit is 1 van de duurzame verpakkingsoplossingen die Eco warehouse biedt.  
Nina Dijkstra, Nina Weerman en Kim Hiddink van NICE Fruit Pops. Nieuw is een ijsje met sinaasappel, anijs en chocodip.  
Nina Dijkstra, Nina Weerman en Kim Hiddink van NICE Fruit Pops. Nieuw is een ijsje met sinaasappel, anijs en chocodip.  
Jan Craens en Mark van Hunnik met de kazen van Kaaslust. Mark: "We proberen iets bijzonders aan te bieden, zo hebben we een bierkaas en een kaas die gerijpt is in een turfschuur. Vandaag hebben we de eerste levering aan de VS gedaan."  
Jan Craens en Mark van Hunnik met de kazen van Kaaslust. Mark: "We proberen iets bijzonders aan te bieden, zo hebben we een bierkaas en een kaas die gerijpt is in een turfschuur. Vandaag hebben we de eerste levering aan de VS gedaan."  
Mariah Mansvelt-Beck, Ellen Kirkoryan en Susanne Houg. Mariah: "We hebben nu incontinentie inlegkruisjes en tampons met inbrenghuls."
Mariah Mansvelt-Beck, Ellen Kirkoryan en Susanne Houg. Mariah: "We hebben nu incontinentie inlegkruisjes en tampons met inbrenghuls."
BioBandits Hans de Boer en Pieterbas Alferink gaan nog meer van hun producten suiker- en zoetstofvrij maken. 
BioBandits Hans de Boer en Pieterbas Alferink gaan nog meer van hun producten suiker- en zoetstofvrij maken. 
Onno Stienen samen met de producent van de biologische rijstnoedels die hij verwerkt in het nieuwste product: Thaise Instant Noodle Soup. Deze soep is verpakt in een verpakking die gemaakt is van bamboe.
Onno Stienen samen met de producent van de biologische rijstnoedels die hij verwerkt in het nieuwste product: Thaise Instant Noodle Soup. Deze soep is verpakt in een verpakking die gemaakt is van bamboe.
Borreltijd bij het Holland Paviljoen aan het eind van de eerste beursdag (woensdag).
Borreltijd bij het Holland Paviljoen aan het eind van de eerste beursdag (woensdag).
Veel van de deelnemers aan de borrel waren met de dagvlucht vanuit Rotterdam naar Neurenberg gevlogen.
Veel van de deelnemers aan de borrel waren met de dagvlucht vanuit Rotterdam naar Neurenberg gevlogen.
De drie Farm Brothers: Teyler Padberg, Herman Insinger en Tjebbe van Meeteren. Ze werken onder meer aan een koekjes speciaal voor kinderen. 
De drie Farm Brothers: Teyler Padberg, Herman Insinger en Tjebbe van Meeteren. Ze werken onder meer aan een koekjes speciaal voor kinderen. 
En net als op de Bio-beurs vragen de Farm Brothers aandacht voor de bodem - #Soilmatters. Tjebbe: "Het bodemverhaal slaat ook internationaal aan."
En net als op de Bio-beurs vragen de Farm Brothers aandacht voor de bodem - #Soilmatters. Tjebbe: "Het bodemverhaal slaat ook internationaal aan."
Proost! Annemiek Flantua (DO-IT) en Merle Koomans van den Dries (Odin De Nieuwe Band).
Proost! Annemiek Flantua (DO-IT) en Merle Koomans van den Dries (Odin De Nieuwe Band).
Voor de borrel kwamen ook diverse Hollanders uit andere hallen naar Hal 5.
Voor de borrel kwamen ook diverse Hollanders uit andere hallen naar Hal 5.
Na de borrel vertrokken de deelnemers aan de dagvlucht weer naar het vliegveld.
Na de borrel vertrokken de deelnemers aan de dagvlucht weer naar het vliegveld.
Aanvang van beursdag 2.
Aanvang van beursdag 2.
Bij Berrico/Fruit d'Or/Berryceuticals: Anne Létourneau, Bert-Jan Bakker, Fieke van Dijk en Roy Oostweegel.
Bij Berrico/Fruit d'Or/Berryceuticals: Anne Létourneau, Bert-Jan Bakker, Fieke van Dijk en Roy Oostweegel.
Bert-Jan: "Nieuw zijn deze zogenaamde 'cranflakes'. Hier is jaren aan research voorafgegaan. Ze zijn gedroogd en ongezoet, ideaal voor in de muesli of om bijvoorbeeld te omhullen met chocolade."
Bert-Jan: "Nieuw zijn deze zogenaamde 'cranflakes'. Hier is jaren aan research voorafgegaan. Ze zijn gedroogd en ongezoet, ideaal voor in de muesli of om bijvoorbeeld te omhullen met chocolade."
Charlotte Krijger en Tom Vollebregt lieten bezoekers proeven van de verschillende varianten Yaya Kombucha. Charlotte: "De Citra Hop is als limited edition gebracht, maar is nu een vaste waarde in ons assortiment. We willen in de toekomst vaker limited editions uit gaan brengen. Vanaf april ligt de Citra Hop bij Ekoplaza."
Charlotte Krijger en Tom Vollebregt lieten bezoekers proeven van de verschillende varianten Yaya Kombucha. Charlotte: "De Citra Hop is als limited edition gebracht, maar is nu een vaste waarde in ons assortiment. We willen in de toekomst vaker limited editions uit gaan brengen. Vanaf april ligt de Citra Hop bij Ekoplaza."
Anna stond namens Fairtrade Original op de beurs, haar Nederlandse collega's waren even niet in de buurt. Nieuw zijn de rijstnoedels. "Deze zijn nu ook biologisch. Steeds meer van onze bestaande leveranciers en producenten schakelen met onze hulp om naar de biologische werkwijze."
Anna stond namens Fairtrade Original op de beurs, haar Nederlandse collega's waren even niet in de buurt. Nieuw zijn de rijstnoedels. "Deze zijn nu ook biologisch. Steeds meer van onze bestaande leveranciers en producenten schakelen met onze hulp om naar de biologische werkwijze."
Jasmijn Bleijerveld van Jasmine Bee kreeg in het Organic Africa Pavillion de kans om bezoekers meer te vertellen over de bijzondere honing uit Tanzania. De honing is nu officieel biologische gecertificeerd. Voor haar zie je een bijenkast die gebruikt wordt in het project 'Beehive Fencing', bedoeld om de schade door olifanten op akkers te beperken. 
Jasmijn Bleijerveld van Jasmine Bee kreeg in het Organic Africa Pavillion de kans om bezoekers meer te vertellen over de bijzondere honing uit Tanzania. De honing is nu officieel biologische gecertificeerd. Voor haar zie je een bijenkast die gebruikt wordt in het project 'Beehive Fencing', bedoeld om de schade door olifanten op akkers te beperken. 
Links Jolanda van Hal. Zij werkt voor ProFound, initiatiefnemer van het Organic Africa Pavillion.
Links Jolanda van Hal. Zij werkt voor ProFound, initiatiefnemer van het Organic Africa Pavillion.
Gert-Jan de Groot vertelde in de stand van Euro Company alles over Fermentino. Naast hem kok Thomas Marsella die allerlei gerechtjes maakte met Fermentino. Fermentino is een plantaardige vervanger van kaas. “Wij maken een alternatief op basis van biologische cashewnoten, water en zout.”
Gert-Jan de Groot vertelde in de stand van Euro Company alles over Fermentino. Naast hem kok Thomas Marsella die allerlei gerechtjes maakte met Fermentino. Fermentino is een plantaardige vervanger van kaas. “Wij maken een alternatief op basis van biologische cashewnoten, water en zout.”
René van der Locht en Rob van den Berg (Meesters van De Halm) kregen het echtpaar Annemiek Flantua (DO-IT) en Wilco Schets (imkerij De Traay) op bezoek. 
René van der Locht en Rob van den Berg (Meesters van De Halm) kregen het echtpaar Annemiek Flantua (DO-IT) en Wilco Schets (imkerij De Traay) op bezoek. 
De zussen Lisa en Claire de Bruijn presenteerden hun theemerk Hug the Tea op de BIOFACH. Claire: "Hug the Tea is een 'ceremonial Matcha drink'. Na een bezoek aan Japanse theeboeren besloten we dat we thee meer op de kaart willen zetten door een nieuw biologisch theeconcept te ontwikkelen."
De zussen Lisa en Claire de Bruijn presenteerden hun theemerk Hug the Tea op de BIOFACH. Claire: "Hug the Tea is een 'ceremonial Matcha drink'. Na een bezoek aan Japanse theeboeren besloten we dat we thee meer op de kaart willen zetten door een nieuw biologisch theeconcept te ontwikkelen."
Andy van Ham vertelt in de stand van Riverside International over de nieuwste producten van MadeGood: Organic Soft Baked Mini Cookies.
Andy van Ham vertelt in de stand van Riverside International over de nieuwste producten van MadeGood: Organic Soft Baked Mini Cookies.
Er zijn vier varianten: Chocolate Chip, Double Chocolate, Apple Cinnamon en Chocolate Banana.
Er zijn vier varianten: Chocolate Chip, Double Chocolate, Apple Cinnamon en Chocolate Banana.
Ongeveer de helft van de Nederlandse exposanten was in Hal 5 te vinden. 
Ongeveer de helft van de Nederlandse exposanten was in Hal 5 te vinden. 
Emile Vos vertelt in de stand van Numi Europe over de nieuwste Holistic Herbal Teasans.
Emile Vos vertelt in de stand van Numi Europe over de nieuwste Holistic Herbal Teasans.
Hans Ruys toont de twee nieuwe Lifebars van Lifefood in de smaken Wild Berry en Nuts & Vanilla.
Hans Ruys toont de twee nieuwe Lifebars van Lifefood in de smaken Wild Berry en Nuts & Vanilla.
Marije ten Berge, Miriam Stutz en Joke Heerema staan achter de nieuwste creatie van Hooidammer in de stand van Kaasmakerij Henri Willig. Deze kaas is het eerste product in de nieuwe Hooidammer Supreme-lijn. 
Marije ten Berge, Miriam Stutz en Joke Heerema staan achter de nieuwste creatie van Hooidammer in de stand van Kaasmakerij Henri Willig. Deze kaas is het eerste product in de nieuwe Hooidammer Supreme-lijn. 
De biologische kaas is voorzien van een coating waarin het Friese landschap gelaserd is. Marije: "We krijgen erg goede reacties, zoiets bestond immers nog niet."
De biologische kaas is voorzien van een coating waarin het Friese landschap gelaserd is. Marije: "We krijgen erg goede reacties, zoiets bestond immers nog niet."
Frank Vosselman (De Bolster) met Fons Verbeek (biologische teler). 
Frank Vosselman (De Bolster) met Fons Verbeek (biologische teler). 
In de vernieuwde stand van Machandel: Bonnie Hof, Petra Derkzen (Ekoboerderij De Lingehof, Jasja Glasbeek, Piet Glasbeek en Frans de Ruyter.
In de vernieuwde stand van Machandel: Bonnie Hof, Petra Derkzen (Ekoboerderij De Lingehof, Jasja Glasbeek, Piet Glasbeek en Frans de Ruyter.
Meeke Janssens, Aart Broek en Fred van Tienen zijn bij The Organic Factory zichtbaar trots op de nieuwste EcoSweets: Bio Chocolade Confetti. 
Meeke Janssens, Aart Broek en Fred van Tienen zijn bij The Organic Factory zichtbaar trots op de nieuwste EcoSweets: Bio Chocolade Confetti. 
De Bio Chocolade Confetti is gevuld met pure chocolade.
De Bio Chocolade Confetti is gevuld met pure chocolade.
Bente Abna en Alexander Diakonov vertelden dat er vooral vanuit Duitsland, Engeland en Frankrijk veel vraag is naar de producten van Maya Gold. Bente: "We gaan nu ook leveren aan Holland&Barrett."
Bente Abna en Alexander Diakonov vertelden dat er vooral vanuit Duitsland, Engeland en Frankrijk veel vraag is naar de producten van Maya Gold. Bente: "We gaan nu ook leveren aan Holland&Barrett."
Bij Maya Gold Trading kon men ook kennis maken met het merk Nenavex (pea and rice protein). 
Bij Maya Gold Trading kon men ook kennis maken met het merk Nenavex (pea and rice protein). 
Astrid Rog en Geoffrey Harreman bij Bio-Center ZANN. Geoffrey: "We hebben al veel nieuwe contacten opgedaan en veel leveranciers gesproken. We verwachten dat onze verhuizing halverwege maart een feit zal zijn."
Astrid Rog en Geoffrey Harreman bij Bio-Center ZANN. Geoffrey: "We hebben al veel nieuwe contacten opgedaan en veel leveranciers gesproken. We verwachten dat onze verhuizing halverwege maart een feit zal zijn."
Op de actiefoto bij Ghee Easy: David Klingen, Guus Thijssen en Reint de Koning. 
Op de actiefoto bij Ghee Easy: David Klingen, Guus Thijssen en Reint de Koning. 
Nieuw van Ghee Easy is de 1,25 liter pot. David: "Onze biologische ghee is inmiddels in 25 landen verkrijgbaar."
Nieuw van Ghee Easy is de 1,25 liter pot. David: "Onze biologische ghee is inmiddels in 25 landen verkrijgbaar."
Pepijn Pest geeft uitleg over Chikko Not Coffee.
Pepijn Pest geeft uitleg over Chikko Not Coffee.
BIOFACH-debutant Brandt&Levie. Op de foto Geert van Wesch, Jasper Kooijmans en Wouter Leeuwenburg. Jasper: "De bezoekers zijn onder de indruk dat deze typisch Italiaanse worst uit Nederland komt. Men is erg enthousiast over de smaak. We willen het hele varken gebruiken, van het vet maken we daarom ook zeep."
BIOFACH-debutant Brandt&Levie. Op de foto Geert van Wesch, Jasper Kooijmans en Wouter Leeuwenburg. Jasper: "De bezoekers zijn onder de indruk dat deze typisch Italiaanse worst uit Nederland komt. Men is erg enthousiast over de smaak. We willen het hele varken gebruiken, van het vet maken we daarom ook zeep."
Remko Vogelenzang met achter hem diverse bio-vleesvervangers van Vegafit. 
Remko Vogelenzang met achter hem diverse bio-vleesvervangers van Vegafit. 
Remko: "We hebben samen met Bio4Pack een biologisch afbreekbare verpakking voor onze producten ontwikkeld. Het karton is gemaakt van gras. Ons assortiment bestaat uit zowel vegetarische als veganistische producten."
Remko: "We hebben samen met Bio4Pack een biologisch afbreekbare verpakking voor onze producten ontwikkeld. Het karton is gemaakt van gras. Ons assortiment bestaat uit zowel vegetarische als veganistische producten."
Gijs van Maasakkers en Joost Esser bij Abbot Kinney's. Nieuw zijn de Almond en Oat drink in een literpak. Abbot Kinney's verhuisde van Hal 5 naar Hal 8. Gijs daarover: "Deze hal bevalt ons heel goed, er is een goede doorloop, mede dankzij het feit dat de Novelty Stand in deze hal te vinden is. Ook geeft het ons de gelegenheid om veel contacten met Duitse bezoekers te leggen."
Gijs van Maasakkers en Joost Esser bij Abbot Kinney's. Nieuw zijn de Almond en Oat drink in een literpak. Abbot Kinney's verhuisde van Hal 5 naar Hal 8. Gijs daarover: "Deze hal bevalt ons heel goed, er is een goede doorloop, mede dankzij het feit dat de Novelty Stand in deze hal te vinden is. Ook geeft het ons de gelegenheid om veel contacten met Duitse bezoekers te leggen."
Gkazas Olijfolie debuteerde ook op de beurs in Neurenberg. Op de foto: Tom Reurts, Patric Boogaars en Melle Lindeijer.
Gkazas Olijfolie debuteerde ook op de beurs in Neurenberg. Op de foto: Tom Reurts, Patric Boogaars en Melle Lindeijer.
De Griekse bio-olijfolie is zowel in glazen flessen als in blikken verkrijgbaar.
De Griekse bio-olijfolie is zowel in glazen flessen als in blikken verkrijgbaar.
Aart de With bracht namens SoFine Foods een bezoek aan de beurs. 
Aart de With bracht namens SoFine Foods een bezoek aan de beurs. 
Ad Lievense en Koen Smedts liepen namens Laarakker BIO over de beursvloer.
Ad Lievense en Koen Smedts liepen namens Laarakker BIO over de beursvloer.
Jaap Stockmann en Gijs van Elst debuteerden met Meelunie op de beurs in Neurenberg. Gijs: "We groeien met onze grote klanten mee in biologisch en zijn tot nu toe positief verrast over het niveau van deze beurs."
Jaap Stockmann en Gijs van Elst debuteerden met Meelunie op de beurs in Neurenberg. Gijs: "We groeien met onze grote klanten mee in biologisch en zijn tot nu toe positief verrast over het niveau van deze beurs."
Robert Reindsen en Dik Goorhuis in de vernieuwde stand van Bio Trading Company. Nieuw zijn de Veggie spread beetroot & apple en de Veggie spread kale & chili.
Robert Reindsen en Dik Goorhuis in de vernieuwde stand van Bio Trading Company. Nieuw zijn de Veggie spread beetroot & apple en de Veggie spread kale & chili.
Arie Ermstrang van Baltussen Konservenfabriek met achter hem heel veel nog niet gevulde conservenpotjes.
Arie Ermstrang van Baltussen Konservenfabriek met achter hem heel veel nog niet gevulde conservenpotjes.
Van links naar rechts: Erik Knottnerus, Lars Nenzel, Bart Wullems, Koen Bouwman, Marieke vd Ploeg, Gino Snoodijk, Hélène de Haan, Richard Westdorp, Judith Waterreus, Marcel Kleijwegt, Dirk Kik.
Van links naar rechts: Erik Knottnerus, Lars Nenzel, Bart Wullems, Koen Bouwman, Marieke vd Ploeg, Gino Snoodijk, Hélène de Haan, Richard Westdorp, Judith Waterreus, Marcel Kleijwegt, Dirk Kik.
Bart Wullems met achter hem de nodige producten van de verschillende merken van Trouw, Tisco en De Molukken. "In deze nieuwe stand willen we duidelijk laten zien hoe breed onze activiteiten zijn."
Bart Wullems met achter hem de nodige producten van de verschillende merken van Trouw, Tisco en De Molukken. "In deze nieuwe stand willen we duidelijk laten zien hoe breed onze activiteiten zijn."
Onder de Molukken BV is het merk Palm Brand - organic herbs gecreëerd. "We malen en verpakken zelf."
Onder de Molukken BV is het merk Palm Brand - organic herbs gecreëerd. "We malen en verpakken zelf."
Nieuw onder het merk Peak's: Bean Bread Mix, Vegan (N)omelette Mix, Vegan Burger Mix Indian Style, Vegan Burger Mix Moroccan Style, Protein Pancake Mix en Organic Red Lentil Pasta. 
Nieuw onder het merk Peak's: Bean Bread Mix, Vegan (N)omelette Mix, Vegan Burger Mix Indian Style, Vegan Burger Mix Moroccan Style, Protein Pancake Mix en Organic Red Lentil Pasta. 
Henk van Oers (Deli Harmony) met Jeanine de Rouw van Udea.
Henk van Oers (Deli Harmony) met Jeanine de Rouw van Udea.
Bio-teler Niels Buijsrogge (Magdalenahoeve) heeft nog tonnen aan peren over. Rechts Dave de Bakker van Nautilus Organic.
Bio-teler Niels Buijsrogge (Magdalenahoeve) heeft nog tonnen aan peren over. Rechts Dave de Bakker van Nautilus Organic.
Diverse borrels op donderdagavond, waaronder bij Tradin Organic Agriculture in Hal 5.
Diverse borrels op donderdagavond, waaronder bij Tradin Organic Agriculture in Hal 5.
Markus Reetz (executive director NurnbergMesse) en Jacqueline Poppe.
Markus Reetz (executive director NurnbergMesse) en Jacqueline Poppe.
En bij Doens Food Ingredients in Hal 1. 
En bij Doens Food Ingredients in Hal 1. 
Ook de vrijdag was zonovergoten.
Ook de vrijdag was zonovergoten.
Jan Leenmaat woonde ook diverse lezingen bij.
Jan Leenmaat woonde ook diverse lezingen bij.
Nog meer Hollanders (in een officieel Duitse stand): Sander Lenselink en Wouter Moekotte van Bio Futura. Wouter vertelde dat er vanwege de extreem warme zomer vorig jaar een tekort aan rietjes ontstond. Nieuw zijn de cups die gemaakt zijn van bamboevezel (op de pilaar naast Wouter). 
Nog meer Hollanders (in een officieel Duitse stand): Sander Lenselink en Wouter Moekotte van Bio Futura. Wouter vertelde dat er vanwege de extreem warme zomer vorig jaar een tekort aan rietjes ontstond. Nieuw zijn de cups die gemaakt zijn van bamboevezel (op de pilaar naast Wouter). 
De medewerkers van Wessanen Benelux konden op deze stand terecht om klanten en andere relaties te ontvangen.
De medewerkers van Wessanen Benelux konden op deze stand terecht om klanten en andere relaties te ontvangen.
De Biojournaal-redacteur liep Ellen Steenks en Ramon van Huffelen (Natrada) wederom tegen het lijf. 
De Biojournaal-redacteur liep Ellen Steenks en Ramon van Huffelen (Natrada) wederom tegen het lijf. 
Bij Horizon: Alise Kramer, Diane Faay en Margereth Bos. Links achterin aan tafel is directeur Gaston Smit in gesprek.
Bij Horizon: Alise Kramer, Diane Faay en Margereth Bos. Links achterin aan tafel is directeur Gaston Smit in gesprek.
Tijdens deze editie van de BIOFACH waren net als in 2018 deze hallen in gebruik: 1, 2, 4, 4A, 5, 6, 7, 8, 9. De Vivaness was te vinden in Hal 7A.
Tijdens deze editie van de BIOFACH waren net als in 2018 deze hallen in gebruik: 1, 2, 4, 4A, 5, 6, 7, 8, 9. De Vivaness was te vinden in Hal 7A.
Jan Velema vertelde net na de 'Mitte' ingang van het beursgebouw alles over de activiteiten van de Stichting Zaadvast.
Jan Velema vertelde net na de 'Mitte' ingang van het beursgebouw alles over de activiteiten van de Stichting Zaadvast.
Herba Ingredients was ook debutant op de BIOFACH 2019. Op de foto: Steffen Schmidt, Katja Riedl, Arjan Geerlings en Ricky van Beers.
Herba Ingredients was ook debutant op de BIOFACH 2019. Op de foto: Steffen Schmidt, Katja Riedl, Arjan Geerlings en Ricky van Beers.
Bata Food heeft niet alleen een vestiging in Istanbul en Bahrein, maar ook in Rotterdam. Het bedrijf handel in gedroogd fruit en noten uit Turkije, zo vertelden Can Kücükbayram en Pelin Sengezer. 
Bata Food heeft niet alleen een vestiging in Istanbul en Bahrein, maar ook in Rotterdam. Het bedrijf handel in gedroogd fruit en noten uit Turkije, zo vertelden Can Kücükbayram en Pelin Sengezer. 
Op het Belgische Paviljoen een stand met een erg Nederlands tintje: Tons Mosterd en Heerlijkheden was terug te vinden bij Natura. Ton Schroer, oprichter van Tons Mosterd en Heerlijkheden in Zierikzee vond inmiddels bijna een jaar geleden in Arthus de Bousies (oprichter Natura) zijn opvolger. De productie vindt nog altijd plaats in Zierikzee. Op de foto: Geoffrey Lamarche. 
Op het Belgische Paviljoen een stand met een erg Nederlands tintje: Tons Mosterd en Heerlijkheden was terug te vinden bij Natura. Ton Schroer, oprichter van Tons Mosterd en Heerlijkheden in Zierikzee vond inmiddels bijna een jaar geleden in Arthus de Bousies (oprichter Natura) zijn opvolger. De productie vindt nog altijd plaats in Zierikzee. Op de foto: Geoffrey Lamarche. 
Roy Jongens van Frenchtop presenteerde voor het eerst de Royal Green theelijn. Deze productlijn wordt momenteel in circa 15 landen geleverd.
Roy Jongens van Frenchtop presenteerde voor het eerst de Royal Green theelijn. Deze productlijn wordt momenteel in circa 15 landen geleverd.
De nieuwe Royal Green theelijn.
De nieuwe Royal Green theelijn.
Melodie Zöllner en Ate Gerritsen van We Love the Planet. Het bedrijf was naar Neurenberg afgereisd om de So Sensitive-deodorant te presenteren. Dit product is zowel in stick- en sprayvorm beschikbaar, onder meer in Duitsland.
Melodie Zöllner en Ate Gerritsen van We Love the Planet. Het bedrijf was naar Neurenberg afgereisd om de So Sensitive-deodorant te presenteren. Dit product is zowel in stick- en sprayvorm beschikbaar, onder meer in Duitsland.
Het team van Numi BV.
Het team van Numi BV.
Bij Miron Violetglass: Mark Cremer en Steffen Raven.
Bij Miron Violetglass: Mark Cremer en Steffen Raven.
Paul Whitman namens Global Organics Europe.
Paul Whitman namens Global Organics Europe.
Marcel Mulder op de stand van VacQpak.
Marcel Mulder op de stand van VacQpak.
Brechje Houben van Amaranta presenteert de Colour Well-zonnecrēme. Deze zonnecrème laat geen sporen na op de huid. Ook nieuw in het assortiment is de Colour-Well professional lijn, speciaal bedoeld voor onder meer kapperszaken.
Brechje Houben van Amaranta presenteert de Colour Well-zonnecrēme. Deze zonnecrème laat geen sporen na op de huid. Ook nieuw in het assortiment is de Colour-Well professional lijn, speciaal bedoeld voor onder meer kapperszaken.
Op de stand van SanoRice heerste vrijwel aan een stuk door bedrijvigheid. Het bedrijf behoort tot de grotere spelers op het gebied van biologische rijst-, maïs- en meergranenwafels. 
Op de stand van SanoRice heerste vrijwel aan een stuk door bedrijvigheid. Het bedrijf behoort tot de grotere spelers op het gebied van biologische rijst-, maïs- en meergranenwafels. 
Esther Keddeman showt de producten van Petit en Jolie. Het nieuwste stokpaardje van het bedrijf is de productlijn Kaerel.
Esther Keddeman showt de producten van Petit en Jolie. Het nieuwste stokpaardje van het bedrijf is de productlijn Kaerel.