De BioFach 2013 werd gehouden van 13 tot en met 16 februari. In deze fotoreportage een overzicht van de Nederlandse inbreng.
René Heusschen (Stichting EKO-keurmerk) en Paulien Veerman (Bionext) in gesprek met Monique Brobbel en Loek Hesemans van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Aan tafel vanaf rechts Rob Zaagman en Ton van Arnhem (beiden voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, actief in Duitsland).
Roland Fleck en Peter Ottmann (directeuren BioFach) voorafgaand aan de openingsceremonie met Ton van Arnhem en Rob Zaagman van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Ariza stond ook dit jaar weer met haar groente- en fruitgrondstoffen op de BioFach. Op de foto Marian Lammerts en Ronald van Marlen.
Ariza-directeur Ari de Kimpe (met groene stropdas) in gesprek.
Herco Hekking en Els Tijs van Hekking Kaas BV.
Hekking Kaas had wederom een zeer prominente plaats bij de ingang van hal 1. Het assortiment wordt steeds verder uitgebreid.
Het team van Trouw BV en Tisco: Laurens van Dijk, Massimo Zenorini, Lars Nenzel, Karin Overgaag, Héléne de Haan en Dirk Kik.
Nieuw zijn de bakmixen in allerlei varianten. Deze worden onder private label geproduceerd.
Dennis Minnaard van Doens Food Ingredients in gesprek.
René Lips (links) en Jan Hermus (rechts) van Hermus Made brachten donderdag een bezoek aan de BioFach. Zij poseerden graag met Walter Doens (directeur Doens Food Ingredients).
"Doens presenteerde dit jaar een nieuwe look. "Ik ben erg blij met onze nieuwe stand. De bezoeker kan hiermee echt 'de wereld van Doens' betreden. Dit komt ook terug in de wereldkaart aan het plafond", aldus Walter."
Een vrij groot team in de stand van de internationaal actieve Control Union Certfications. Links de Nederlandse Conchita Kleveringa en tweede van rechts de Nederlander Johan van den Schootbrugge. Verder staan er collega's uit onder meer Sri Lanka, Bangladesh, Ethiopië en Hongarije op de foto.
Harm Janssens, technisch directuer van TLR international laboratories.
"Ton en Elise Schroer van Tons Mosterd en Heerlijkheden brachten een bezoek aan de BioFach. "Denk je anoniem over de BioFach te kunnen lopen, loop je vrijwel meteen de redacteur van Biojournaal tegen het lijf", aldus Ton."
Walter Suyker in de stand van Rhumveld Winter & Konijn ( distributeur en importeur van biologische noten, gedroogd fruit en zaden).
Arend Zeelenberg nam deel aan de eendaagse excursie naar de BioFach van Phaff Export Marketing.
Elise Kramer en Diana Faay van Horizon Natuurvoeding. Rechts Jan Schrijver en Stella Schouten van bio-textielhandel Bo Weevil aan de thee.
Jeroen Kramer vertelt bezoekers over de nieuwe pompoenpittenpasta.
Men kon de pasta proeven met de matzecrackers van Hollandia Matzes.
Petra van der Linden-Steenvoorden Brussen van Wessanen Benelux bezocht de BioFach met Ellen Folkersma.
Stefan Kubicz van Denlop Natural Arts stond voor het eerst op de BioFach. In Polen worden allerlei verpakkingen geproduceerd van hout. In de stand waren onder meer kaasverpakkingen en broodbakjes te vinden.
Kaasmakerij Henri Willig presenteerde haar Hooidammerkazen ook dit jaar weer in hal 6. Op de foto René Rovers en Femke Buitenga.
Voor het eerst te zien op de BioFach: kaassnippers en voorverpakte plakjes kaas.
Herman Bunte (rechts) van Reudink Biologische Voeders. Links zijn Duitse collega.
Reudink presenteerde deze grote brokken die speciaal bedoeld zijn voor 'buitenzeugen'.
Albert Roozendaal (Commandeur Ekovlees/World Wide Cheese) werd gespot in hal 6.
In hal 4 was Graanhandel P. van Schelven weer van de partij. Op de foto zijn Olaf (stropdas) en Manon Spaargaren druk in gesprek.
"Louis Bolk Instituut gaf ook dit jaar weer diverse Afrikaanse boeren de kans om zich op de BioFach te presenteren. Ingrid van der Maat (vrouw van Boudewijn van Elzakker) maakte chocolade. Ze staat op de foto met de Ghanezen Dennis Opong en Jacob Kornor, handelaar en teler van bio-cacao. "We tonen hier echt het verhaal van boer naar eindproduct."
"Ongeveer 95 procent van de productie van SanoRice gaat naar het buitenland, de BioFach is daarom 'the place to be', geeft Peter Duivenkate aan. "Onze producten gaan de hele wereld over."
Renno van Dijk, Rosita Chang en Bert-Jan Bakker van Berrico FoodCompany.
Foekje van Dijk luistert aandachtig naar een bezoeker in de stand van Berrico FoodCompany.
Annette van der Kooij presenteerde de biologische mosselen van Krijn Verwijs Yerseke op de BioFach. De mosselen groeien in Ierland.
"Dit zijn de eerste bodemcultuur biologische mosselen die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn", vertelt Annette."
Bert Molenboer en Bart Goudriaan van EuroFlex BV. Zij produceren onder meer kaasetiketten voor diverse bio-kaasproducenten.
EuroFlex deelde een stand met Bio4Pack. Van links naar rechts: Paola Gilardi, Heike Koch, Patrick Heyninck, Patrick Gerritsen en Yasar Türkoğlu.
Bio4Pack is producent van de hernieuwbare BTI 43 folie, waarmee onder meer al diverse soorten muesli van Graanpletterij De Halm verpakt worden.
René van der Locht met drie van de mueslimonsters van Graanpletterij De Halm (roze: Crunchy Chris, geel: Poppy Paul, groen: Sammy Speckel).
Rob van den Berg met het vierde mueslimonster Nicky Numbers.
Hilbert Ykema en Bert Leffers van Bio+.
De dames van Rosies: Simone van Lanen en haar schoonzus Juliette Schellekens. Zij presenteerden de nieuwe kinderlijn. Links de biologische gezoete cornflakes.
Aart de With en Oeble Kempenaar lieten bezoekers proeven van de nieuwe chipssmaken die de Organic Flavour Company ontwikkeld heeft.
Anita Botter en Merle Koomans van den Dries brachten namens Estafette Odin een bezoek aan de BioFach.
Ruud van Tol in de stand van Mattisson Healthcare. Daarin werden weer diverse raw- en superfoods gepresenteerd.
"Jan Beekhuis en Emile Vos vertegenwoordigden Bakkerij van Diermen uit Bunschoten voor het eerst op de BioFach. "We krijgen erg leuke reacties op onze slagroomsoesjes", geeft Jan aan."
Bakkerij van Diermen presenteerde zowel biologische slagroomsoesjes als biologische chocoladesoesjes.
René Luyten, Edwin Willemsen en Gautam Jha van vQm Packaging BV. Zij demonstreerden hoe ze producten vacuüm kunnen verpakken.
"Raymond Valk, sales manager van De Groene Weg, is tevreden over het verloop van de beurs. "Ik heb al diverse goede contacten kunnen leggen."
Philip Bouvy kon de bezoekers alles vertellen over de koekjes van Verduijn's Fine Biscuits.
Janny Looijen van Korpershoek Warehousing & Forwarding BV.
"Haico Laeven van EkoPlaza Eindhoven (Kruisstraat 128A) bezocht de BioFach voor het eerst. Hij keek zijn ogen uit. "Ik vond het wel eens tijd worden, aangezien ik inmiddels al tien jaar actief ben in de biologische branche."
"Paula Koelemij maakte 'slow coffee' klaar voor bezoekers in de stand van Simon Lévelt. "Dit is echt de laatste trend op de specialiteitenmarkt. Met 30 gram cacao kan je een halve liter koffie zetten."
Markus Huurman kon bezoekers alles vertellen over de biologische gewasbeschermingsmiddelen van Koppert Biological Systems.
"Het wordt inmiddels een traditie op het Holland Paviljoen: Frank Lagas en zijn zoon Jens lieten de bezoekers de hele dag door proeven van diverse kaassnacks. "We gaan binnenkort met de mozzarellasticks beginnen."
Jetse Schokker geeft toelichting over het productaanbod van IDorganics.
Ook Sandra Kalkman was van de partij.
Maarten Gevers van DO IT vertelde de hele dag door meer over de producten uit hun assortiment (onder de merken Amaizin en La Bio Idea). Hier in gesprek met Stef Sanders (links).
Martha Jeuken achter de balie in de stand van DO IT.
Niels Vogel van SRC in gesprek met Jurrien Roossien en Sandra Wegenaar van DO IT.
Martien Witsenburg en Sirry lieten bezoekers proeven van biologisch kokoswater.
Bram Weijland, coördinator biologische zaken van Bejo Zaden. Hij gaf op woensdag 13 februari een lezing tijdens BioFach Forum. Hierin ging hij in op de vraag wanneer de tijd rijp is voor biologische telers om enkel nog bio-zaad te gaan gebruiken.
Jos van Duinen en Sjoerd de Hoop waren ook van de partij op de BioFach.
Thijs Schuurman in de stand van Bonvita.
Ton de Haan van Bonvita naast wat producten van het nieuwe merk BonCarob (cacao-vrije chocolade).
Matthé Holman, Paul Visser en Barry Otterloo presenteerden de Quinoaproducten van NatureCrops Europe BV in Neurenberg.
"We krijgen erg goede reacties. Mensen zijn verrast over de veelzijdigheid van ons assortiment", geeft Paul aan."
Rody van der Horst en Joost Boone van Nutland BV (twee mannen in het midden). Zij vertelden alles over het brede assortiment aan noten en gedroogde vruchten van Nutland.
Erik Eikhart en Arie Ermstrang van Baltussen Konservenfabriek, één van de licentiehouders van Bio+.
Zij presenteerden deze biologische groentenjams. Deze waren ook te zien in de Novelty Stand.
Een deel van het team van Tradin Organic Agriculture poseerde maar al te graag voor Biojournaal: Joe Barsi, Yvonne Kresinger, Hobbs Wolcott en Barend Reijn.
Tradin presenteerde zich voor het eerst in hal 5 (in tegenstelling tot hal 2). Bij de rebranding van afgelopen jaar hoort ook een nieuwe stand. Deze was op de vakbeurs in Neurenberg voor het eerst te zien.
Max Vos van World Wide Food Trade geniet van een drankje op het Holland Paviljoen.
Diederik van der Wiele en Charles Deacon in de stand van Market Endeavour. Zij presenteerden de graanschelpen van O Mundo.
Ook de graanschelpen waren te vinden in de Novelty Stand.
Jan Fleurkens liet bezoekers proeven van de fairtrade, biologische en glutenvrije pils van Mongozo.
Bareld Kootstra en Sjenette Heidbuurt van Fairtrasa en Global Fruit. Zij handelen in fairtrade en biologisch verwerkt fruit.
Benny Moshel (links) en Aya Mass-Forstner (aan de tafel rechts) van Florentin.
Florentin presenteerde haar nieuwe Hummus Trio.
Robert Elshof van Elshof Fruit in Dronten was van de partij tijdens de borrel op het Holland Paviljoen.
Welkomstwoord bij de ondernemersborrel door Ton van Arnhem, van de Landbouwraad op de Nederlandse Ambassade in Berlijn.
Arthur Hartman (Yarrah) in gesprek met Arno van Gorp (Van Gorp Biologische Voeders).
Kees van Zelderen en Piet Korstanje.
Jolanda Huizing (Yarrah) en Robert Geleijnse van Pfaff Export Marketing.
Drukte tijdens de borrel.
Greenchef Olivier van der Staal was verantwoordelijk voor de hapjes.
Peter van Westen, Sales Manager van Rafti | Sugar Solutions.
Paulien Veerman en Bavo van den Idsert (directeur Bionext) op bezoek in de stand van Tradin Organic Agriculture.
Wim Stoker alleen in de stand van Biofruit/Smilefruit. Bio-fruitteler Harmen Peters was helaas verhinderd in verband met een longontsteking.
Reinoud Metselaar van BioCore (handelsbedrijf in granen, oliehoudende zaden en biologische diepvriesgroenten).
Aalt van de Kraats van Green Food International BV (rechts) in overleg met Jan Idzenga van Peterson Control Union.
Men kon de hele dag door chocolade proeven bij Jeranya van der Sterren en Irene van Herwerden van Chocodelic.
Kees Lever (directeur Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit, Ministerie van Economische Zaken) met Loek Hesemans van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.
Ildiko Gjör, Gerrit van Duijn en Johanna Class van Maas Refinery BV.
Annelies Timmerman zorgde met biologische bloemen voor de opfleuring van het Holland Paviljoen.
De tulpen stonden er erg mooi bij.
Emmy Rood-Zelhorst, Elza Lia Visser, Agata Wolters, Paul Wolters en Aalt Westra vertegenwoordigden de telersvereniging Nautilus.
Danny Schuwer, directeur van Brinkers Food BV, presenteerde op de BioFach Nuscobio. De bio-chocoladepasta is in vijf varianten verkrijgbaar: chocolate, white chocolate, dark chocolate, milk/chocolate duo, hazelnut chocolate with hazelnuts.
"Philip de Baar van Zapaz food toonde net als vorig jaar het assortiment met biologische Mexicaanse producten. "We zijn druk bezig met nieuwe producten."
Ronald de Wild en Jessinia Angulo vertelden bezoekers alles over de duurzame projecten van Natural Habitats in tropische gebieden.
Eddy Jeldens van VacQPack toont het mobiele koffertje waarmee producten vacuüm verpakt kunnen worden.
Hij geeft aan dat VQP steeds meer bulkproducten vacuüm verpakt.
Samir Newa van The Organic Village Europe.
Wederom van de partij in hal 7: Ecomel. Op deze foto Edwin Crombags in gesprek met Stephan Blommendaal van Green&White.
Merel van de Velden snijdt nog wat kaas aan. Links Corine Witkamp in gesprek.
In hal 7 viel vooral de combinatiestand van Green Organics, De Bolster, Rootz en BioBandits op. Op deze foto: Frank Vosselman en Annemarie Kruize van De Bolster, Deborah Post van Rootz, Hans de Boer van BioBandits, Gerard de Pee van Green Organics. En de onderste rij: Robbert Blok en Jan Groen van Green Organics.
Gerard de Pee, Jan Groen en Robbert Blok van Green Organics.
Annemarie Kruize en Frank Vosselman van De Bolster.
Pieter Bas Alferink en Hans de Boer van BioBandits.
De BioBandits presenteerden hun drie nieuwe BioBandits mosterdsoorten.
Deborah Post van Rootz liet geïnteresseerden proeven van haar biologische appeltaart.
Miranda Jacobs ondersteunde Greenchef Olivier van der Staal.
Henk Gerbers van Bio+ op bezoek in de stand van Green Organics/De Bolster/BioBandits en Rootz.
Ook Lou Heijnen van Oerlemans Foods Nederland kwam even langs bij Green Organics.
Links Matthé Hendrikse van OTC Holland.
Marja Bastiaansen met de nieuwste aanwinst in het assortiment van Bastiaansen Bio Kaas: de Bastiaansen Geitenkaas Rozemarijn.
Andere nieuwe kazen zijn de Bastiaansen Caractéristique rouge en de Bastiaansen Tzatziki-kaas.
Thijs van den Munckhof en Erik van Gangelen laten bezoekers proeven van de nieuwe repen van Justnuts.
Verkrijgbaar in drie varianten: Coconut, Cranberry en Apple & Cinnamon.
Christel Slijkerman (rechts) van La Red Food kreeg tijdens de BioFach hulp van Christine. De met rietsuiker gezoete chocoladerepen waren niet aan te slepen.
Bonnie Hof van Machandel in een geanimeerd gesprek.
Machandel is producent van groente, fruit en levensmiddelen in glas.
Jos Alofs van Boogaard International (rechts).
Bart Italie en Astrid Rog van Bio Center Zann.
De broers Jan en Pieter Heesterbeek in de stand van De Katjang.
Zij presenteerden nieuwe smaken cornpops en deze marsepein snoepreep.
Chantal Schaap en Janet Nuyten-Sijtsema tonen de biologische producten van FZ Organic Food.
Dit zijn de nieuwe sauzen van het merk Bionova, geheel passend in de nieuwe uitstraling.
Kirsten van Stein-Callenfels en Nelleke Veenstra van Triodos Bank.
Gert Kögeler (blauw overhemd) van Eosta.
"In de stand van Eosta was ruimte gemaakt voor Peter van Rosmalen van Eco Concepts & Products. Hij maakt papier en karton gemaakt van agrarisch afval. "Het gaat erg goed, ik heb al wat mooie opdrachten binnengehaald."
Arjan Klapwijk van Bio4Life BV. Hij produceert onder meer het composteerbare fruitlabel dat Eosta gebruikt.
Alexis van Erp en Michaël Wilde met de Valentijnsaardappel van Nature&More.
Volkert Engelsman toont het motto van de 'Save Our Soils'-campagne waaraan Nature&More deelneemt. Save Our Soils is een bewustzijnscampagne over bodemverarming.
Claudia en Fred van Tienen met het bio-snoepassortiment van The Organic Factory.
"Arnold Broek (rechts) van The Organic Factory in gesprek met Lennart Olsson. "Dit is een ideaal moment om onze ideeën voor nieuwe producten rechtstreeks met de klanten te bespreken."
Ook Numi thee was weer van de partij.
"André Koudstaal van Treur Kaas liet bezoekers graag proeven van de Jerseyhoeve. "De massa kiest voor geitenkaas, wij bewust niet."
Joa van de Avort liet bezoekers proeven van de kazen van De Mekkerstee.
Laura de Nooijer, de bedenker van Lovechock.
Natuurlijk kon een speciale Valentijnsactie niet uitblijven in de stand van Lovechock. Bezoekers van de stand konden op de foto met dit Lovechockhart. De foto's werden op Facebook geplaatst. Deelnemers konden een weekendje Amsterdam winnen. Viviane, Harald Sorst, Ernesto Kerkhof en Ellen Moons poseren voor Biojournaal.
GertJan Evers (BLEND-IN, rechts) serveerde zijn Lekker Bakkie op de BioFach. Links naast hem Henk Buis. Hij is sinds kort toegetreden tot BLEND-IN, met zijn product PuurPannenkoek. Dit is een serie pannenkoekmixen met zeer bijzondere smaken als spelt/speculaas, cranberry/sinaasappel, blauwe bessen, chocolade/dessert.
Gespot in de stand van BLEND-IN: Pleunie Baarveld en David Reitsema van De Zaai-Ster.
Thea Jansen, Michel Jansen, Yo Kitidate, Willem Versteeg en Louisa poseren in de stand van de KleinsteSoepFabriek.
Nieuw: twee stoofpotjes en voor het goede doel 'This soup is not for sale' (tegen slavernij).
John Maseri, accountmanager bij Daabon Organic (biologische bananen). Hij werk vanuit Nederland.
Ook Soil & More International was te vinden in hal 7.
Vrijdag kwam ook Harry ten Dam (Aurora Kaas) een kijkje nemen op de BioFach.
Op de Vivaness ook diverse Nederlandse exposanten. Op deze foto Alexander Dikkes (rechts) van Esse Organic Skincare. Links Trevor Steyn, de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse biologische huidverzorgingslijn. Tussen hen in de nieuwe range 'Africa Organics'.
Ramon van Huffelen (Natrada) liep ook rond op de Vivaness 2013.
Het glas van Miron Violetglass laat geen zichtbaar licht door.
Dit zorgt ervoor dat het energieniveau en de kwaliteit van de verzorgingsproducten behouden blijft.
Robin Pieters met de nieuwste verzorgingslijn van B4U laboratories.
De verzorgingslijn 'Organic Ocean' is gebaseerd op elementen uit de zee.
Ook Nablus Soap was weer van de partij op de Vivaness. Zij verkopen onder meer traditionele olijfoliezeep.
Francisco Müller van Frenchtop Natural Care Products BV. Zij hebben nu onder meer de Eart-Line-producten in hun assortiment.
Masswax was een Nederlandse nieuwkomer op de Vivaness 2013. Marisca en Marenka konden de bezoekers alles vertellen over de diverse varianten massagewax en balsems.
Adriaan de Keijzer en Mark Verkaaik van Masswax.
Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!
Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.