Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rutger van de Pol, Nutland: "Kijkend naar de afgelopen editie, lag dit wel in de lijn der verwachting"

Geen Organic Food Iberia in 2025

Tholen - In 2025 zal geen Organic Food Iberia gehouden worden en de formule wordt volledig herzien. "Na het ontvangen van feedback uit de industrie, informeer ik u dat de medeorganisatoren van Organic Food Iberia, Diversified Communications en IFEMA Madrid, met de steun van Ecovalia, de moeilijke beslissing hebben genomen om de beurs van 2025 in de ijskast te zetten en de formule volledig te herzien", zo melden Carsten Holm, directeur van Diversified Communications en María Jose Sánchez namens IFEMA Madrid. De beurs stond eigenlijk op het programma voor 11 en 12 juni 2025.

"Zoals u weet, heeft de markt de afgelopen jaren te kampen gehad met moeilijke uitdagingen. Daarom hebben we, na zes jaar van aanzienlijke inspanningen en investeringen, besloten dat de ambitieuze omvang van het evenement niet voldoet aan de gestelde doelen. Het is geen gemakkelijke beslissing, maar in situaties als deze moet je stoppen en nadenken. We zijn enorm dankbaar voor de steun die we van jullie hebben gekregen sinds de lancering in 2019", zo schrijven ze in een brief.

"Net als u is de biologische wereld iets waar we gepassioneerd over zijn, dus we zullen bij Diversified deze sector wereldwijd blijven ondersteunen via onze andere evenementen in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Australië en op elke andere manier die we kunnen, in de hoop om in de nabije toekomst terug te keren naar Spanje. Dit omdat Spanje, als leider in de biologische productie, het verdient om een professioneel evenement te hebben dat de Spaanse biologische sector en zijn uitstekende producten onder de aandacht brengt."

Reacties Nederlandse exposanten
Horizon Natuurvoeding nam sinds de eerste editie van 2019 deel aan Organic Food Iberia. Ruben de Wit stond namens Horizon vorige maand op de beurs in Madrid. Hij reageert als volgt op dit besluit: "Ik ben niet heel erg verbaasd over dit besluit. Het leek al wat rustiger dit jaar qua bezoekers. Vooral de eerste dag was wat tam, de tweede dag drukker. De voor ons interessante groothandels en producenten liepen wel allemaal rond. De opzet is volgens mij om winkeliers te trekken, maar die komen niet in groten getale naar deze beurs. Sinds corona lijkt er overall een beetje 'beursangst' te zijn ontstaan. Maar wat ik al zei: het besluit om deze beurs te annuleren komt voor mij niet heel onverwacht. Alimentaria in Barcelona lijkt de positie een beetje over te nemen."

Ruben op Organic Food Iberia 2024

Rutger van de Pol reageert namens Nutland als volgt: "Wij vinden het erg jammer omdat het voor ons een hele nuttige beurs is geweest in de afgelopen jaren. En zoals eerder aangegeven in een interview met Biojournaal op de beurs zelf, was het voor ons persoonlijk ook onze favoriete beurs qua bezoekers, sfeer en locatie. Maar kijkend naar de afgelopen editie, die erg rustig was, lag dit wel in de lijn der verwachting."

Rutger in de Nutland-stand tijdens Organic Food Iberia in 2023

Voor meer informatie:
Organic Food Iberia
[email protected]
www.organicfoodiberia.com