Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Overzicht activiteiten demobedrijf De Es in juni en juli

Verbeteren bodemkwaliteit en waterbeheer

Vanuit demonstratiebedrijf tuinderij De Es staan in juni en juli 2024 een aantal interessante activiteiten voor tuin- en akkerbouwers gepland om in de praktijk inzichten op te doen en ervaringen uit te wisselen. Het aanbod is kosteloos, met uitzondering van de studiedagreis waarbij een bijdrage voor de consumpties geldt.

23 juni workshop 'Bodemkwaliteit' en Food Festival

Leen Janmaat, die verbonden was aan het Louis Bolk Instituut, geeft handvaten om zelf de bodem te bekijken en te beoordelen. In een profielkuil is de gelaagdheid, de structuur, de beworteling en het aanwezige bodemleven te zien. Je amg je eigen kluit meenemen om te laten bekijken. Deelname biedt daarna de hele middag en avond gratis toegang tot het Food Festival van Tuin de Es.

6 juli excursie 'Agroforestry tbv bodem- en waterbeheer'

Bij twee bedrijfsbezoeken kunnen deelnemers vernemen wat agroforestry kan betekenen bij een tuin-/akkerbouwbedrijf. Bomen (groot en klein) zorgen voor een veerkrachtig systeem bij felle regens, wind of zon, wat met de klimaatverandering toe neemt. De combinatie van teelt met houtige gewassen is goed voor de bodem en waterhuishouding. Daarnaast zorgt het voor een diversere en stabielere productie. Piet Rombouts, specialist bij Agroforestry Netwerk Brabant, begeleidt het programma.

16 juli studiedagreis 'Zaaien/planten in mulch of groenbemesters'

De bus gaat naar groenteboerderij Dickendorf in Duitsland welke sinds 2009 ervaring heeft met teeltsystemen met niet-kerende grondbewerking. Dit voor een betere bodemkwaliteit, grotere biodiversiteit en minder verdroging. Bij het bezoek is er uitleg bij de velden en de speciaal aangepaste machines. Het geheim zit in de gesloten kringloop. Tijdens de heen- en terugreis is er een interactief programma om onderling kennis uit te wisselen.

20 juni tot 20 juli 'Eendaagse stage-uitwisseling'

Een dag(deel) meedraaien met een collega en vice versa is ontzettend waardevol. Alleen komt het er vaak niet van om dit af te spreken. In deze speciale periode wordt dit in overleg voor je gepland. Je loopt/werkt vervolgens met elkaar mee om kennis uit te wisselen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Publicatiedatum: