Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BD-museum in beeld gebracht met video

Het BD-museum dat ter ere van het honderdjarige bestaan van de biodynamische landbouw werd gemaakt door twee oud-studenten van Warmonderhof, is in beeld gebracht in een video. Oud-studenten Ditte Charpentier en Juno von Schultz: "Om het te bewaren voor de toekomst", zo meldt Aeres Warmonderhof.

Ditte en Juno vervolgen: "Opdat Nederland en de rest van de wereld beseffen wat een unieke en toekomstgerichte concepten deze vorm van landbouw te bieden heeft. En ook om zichtbaar te maken hoe divers, gemĂȘleerd en veelzijdig de mensen in de biodynamische landbouw zijn."

Tijdens de viering van 100 jaar BD-landbouw bouwden Ditte en Juno een domeinschuur op het erf van Warmonderhof om tot BD-museum'. Samen met andere jongeren vonden zij dat er tijdens de viering van honderd jaar biodynamische landbouw een plek moest zijn voor bezinning, terugblikken, vooruitblikken en verbinding. Ze kregen hierbij ondersteuning van Do Veltman, Annette Harberink en Ellen de Lange.

Het bezoek aan het museum is vastgelegd. De bezoeker wandelt langs een tijdlijn waarin honderd jaar BD in beeld wordt gebracht, en langs de landbouwcursus van Rudolf Steiner, waar de hele biodynamische landbouw mee begonnen is. In de 'BD-bios' worden films vertoond over de bd-landbouw en ook werden foto's en verhalen gedeeld van de eerste biodynamische boerderij Loverendale en de eerste en latere jaren van Warmonderhof, opleiding van bd-boeren.

Na de nostalgie komt de bezoeker terecht bij een reeks interessante publicaties en onderzoeken over biodynamische landbouw en voeding, die in de afgelopen 100 jaar zijn verschenen. Er hangt een grote landkaart, waarop alle biodynamische landbouwgrond weergegeven staat. Bezoekers van het museum konden ook delen wat de landbouwcursus voor hem of haar betekent of betekend heeft of nog zal betekenen in de toekomst. De opbrengst van deze reflecties van de bezoekers zal samen met foto's een plek krijgen in een boek dat zal worden gemaakt ter gelegenheid van het naderende tachtigjarige jubileum van Warmonderhof in 2027.

Voor meer informatie:
Aeres Warmonderhof
[email protected]
www.aereswarmonderhof.nl

Publicatiedatum: