Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierse bio-boeren ontvangen 6,8 miljoen euro aan compensatiebetalingen

De Ierse staatssecretaris senator Pippa Hackett, heeft op 30 mei de start aangekondigd van de compensatiebetalingen voor 2023 in het kader van de regeling voor biologische landbouw, ofwel het Organic Farming Scheme (OFS).

De minister zei: "Meer dan 85% van de boeren in het Organic Farming Scheme ontvangen deze week hun compensatiebetalingen. De tijdige verwerking van de betalingen is een belangrijke prioriteit voor mijn ministerie. Ik weet hoe belangrijk betalingen zijn, vooral na de moeilijke winter die we achter de rug hebben. De betalingen zullen de komende dagen op de bankrekeningen van de boeren staan en mijn ministerie zal alle resterende betalingsgevallen met spoed blijven verwerken, aangezien ze aan de criteria van de regeling voldoen."

Een Iers biologisch melkveebedrijf. © Oleksii Kononenko | Dreamstime.com

De minister merkte verder op: "Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen eraan te herinneren dat het Organic Processing Investment Grant scheme momenteel open is, met een subsidiepercentage van 60% om te investeren in verwerkingsfaciliteiten. Door via deze subsidieregeling te investeren in biologische verwerkingscapaciteit, investeren we in de waarde van het product van de primaire producenten."

Ze gaf verder aan dat het biologische landbouwareaal de afgelopen drie jaar verdrievoudigd is. "Nu steeds meer boeren omschakelen naar biologische landbouw, zijn de economische voordelen van biologische landbouw duidelijk zichtbaar. Deze OFS-betalingen zijn een belangrijke steunmaatregel en ik zou alle boeren willen aanmoedigen om open te staan voor hun landbouwbedrijf, de cijfers door te rekenen en te overwegen of het ook voor hen zinvol is om biologisch te gaan boeren."

Publicatiedatum: