Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Food Challenge en Stichting Special Heroes Nederland bundelen krachten voor praktijk- en speciaal voortgezet onderwijs

Sinds 1 mei slaan Food Challenge en Stichting Special Heroes Nederland de handen ineen om een verdiepend lespakket te bieden voor praktijkonderwijs (PrO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Het doel is om de gezondheid en het bewustzijn hierover van leerlingen te bevorderen en hen te betrekken bij duurzame voedselproductie, zo melden ze.

In de Food Challenge komen gezond eten, duurzaamheid en bewegen samen
Het lespakket van de Food Challenge bestaat uit drie onderdelen: lessen op school, gastlessen van studenten en een excursie naar een boerderij. "Als rode draad in de lessen ontwerpen leerlingen zelf een gezonde pokébowl met duurzame producten en ontwerpen ze een leuke en sportieve bootcamp die ze tijdens de excursie bij de boer ook zelf gaan doen.

Wanneer alle scholen hun pokébowls af hebben, zal een vakjury 'de beste pokébowl van Noord-midden Nederland' kiezen. De winnaar mag de hele school op de winnende pokébowl trakteren en krijgt een workshop van een top chef of een wedstrijd van een profclub cadeau."

Lespakket voor speciaal voortgezet en praktijkonderwijs getest
Het aangepaste lespakket voor het speciaal onderwijs wordt momenteel getest door acht PrO en VSO scholen. Zo wordt gezorgd dat de lessen goed aansluiten bij de behoeften van de doelgroep.

Samenwerking en ondersteuning
De Food Challenge wordt georganiseerd door LekkerBoer in samenwerking met mbo's en wordt ondersteund door Jong Leren Eten, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven. Stichting Special Heroes Nederland ondersteunt organisaties in het speciaal (voortgezet) en praktijkonderwijs met de leerlijn Healthy Heroes en met de uitvoering van activiteiten die als doel hebben een gezonde en actieve leefstijl voor mensen met een beperking bereikbaar te maken.

Inschrijven kan hier

Voor meer informatie:
Food Challenge
www.svo.nl/foodchallenge

Publicatiedatum: