Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smeulbrand op hoofdkantoor Dennree

In het hoofdkantoor van de Duitse biologische groothandel Dennree in Töpen heeft dinsdagochtend 21 mei brand gewoed. Zoals de politie desgevraagd aan de Frankenpost meldde, was er een smeulbrand in een serverruimte. Er was geen open vuur.

De oorzaak was een technisch defect in een zogenaamd UPS-systeem. 'UPS' staat voor 'uninterruptible power supply'. Een dergelijk systeem wordt gebruikt om de stroomvoorziening van gevoelige IT-systemen te garanderen in het geval van een stroomstoring of storingen in het netwerk. De schade bedraagt ongeveer 10.000 euro.

De brand werd opgemerkt door hevige rookontwikkeling. Medewerkers liepen geen gevaar. De noodoproep kwam rond 8.45 uur binnen bij de geïntegreerde controlecentrale Hochfranken. De brandweerkorpsen van Töpen, Gefell in Thüringen en Zedtwitz gingen met spoed ter plaatse.

Het eerste blusvoertuig van de brandweer van Töpen had het vuur snel onder controle. De andere eenheden arriveerden omdat de serverruimte alleen met ademhalingsapparatuur kon worden betreden.

Voor meer informatie: www.dennree.de

Publicatiedatum: