Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgoed Bleijendijk ontvangt college Provincie Noord-Brabant

Tholen - Afgelopen dinsdag heeft het voltallige college van Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant een bezoek gebracht aan Landgoed Bleijendijk in Vught. Herma Winnemuller noemt het een voorrecht om op deze manier beter kennis te mogen maken met de gedeputeerden. "Het was fantastisch, we hadden het hele dagelijks bestuur van provincie Noord-Brabant over de vloer", aldus Herma.

Herma zit in het bestuur van Brabants Particulier Grondbezit. "Op initiatief van Ina Adema, commissaris van de Koning in onze provincie, bezoeken de gedeputeerden elke twee weken een locatie, waardoor ze een goed beeld krijgen van de praktijk. Het bezoek begon bij Landgoed Haanwijk van Brabants Landschap, waar ze momenteel het landschap aanpassen met het oog op bijvoorbeeld extreme regenval. Ze creƫren een soort badkuip waarin de Dommel kan overstromen wanneer de waterstand van de Maas te hoog wordt. Erg leuk om dat proces te zien."

Dit bezoek betekende een uitgelezen mogelijkheid om het gezelschap ook op het zeer nabijgelegen Landgoed Bleijendijk te verwelkomen. Herma: "Het was echt heel leuk. En ze waren voltallig, alle gedeputeerden van alle verschillende departementen waren er, evenals de commissaris van de Koning. Ze vonden ons landgoed een heel inspirerend voorbeeld voor de rol die het buitengebied in de natuurontwikkeling en natuurinclusieve landbouw kan spelen. We werken heel nauw samen met de biologische boeren in de omgeving, dit is echt een win-winsituatie. De bio-melkveehouder op het landgoed is een belangrijke samenwerkingspartner voor ons. Deze activiteiten zijn goed voor ons landgoed, het zorgt voor een breder productaanbod waarmee we diners kunnen houden op het landgoed. En wij helpen hem met de afzet met behulp van de zelfservicewinkel. Een heel goede synergetische samenwerking dus, wat ze graag in de praktijk zien bij de provincie."

In Brabant is heel veel gaande, benadrukt Herma. "Voor mij is het heel speciaal om als particuliere eigenaar aan de natuurtafel te zitten, dat is vergeleken met andere provincies heel bijzonder."

Voor meer informatie:
Herma Winnemuller
Landgoed Bleijendijk
06 16877052
[email protected]
www.bleijendijk.nl