Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triodos Bank gaat notering aan Amsterdamse aandelenbeurs Euronext voorbereiden

Triodos Bank wil naar de Euronext, de Amsterdamse aandelenbeurs. Dit maakt de duurzame bank vandaag bekend. "Op basis van de evaluatie van de verhandelbaarheid van Depository Receipts (DR's) op de Multilateral Trading Facility (MTF) heeft Triodos Bank geconcludeerd dat de verhandeling van DR's op de MTF niet de adequaat functionerende handelsoplossing biedt waar DR-houders naar op zoek zijn. Het wordt onwaarschijnlijk geacht dat mogelijke verbeteringen van de MTF de ervaren beperkingen voldoende zullen oplossen. Daarom heeft Triodos Bank besloten de notering van de DR's op Euronext voor te bereiden", zo meldt Triodos Bank.

Op 20 december 2023 kondigde Triodos Bank aan dat zij was begonnen met het MTF-evaluatieproces, dat zich zou richten op verhandelbaarheid, prijsstelling en liquiditeit, en operationele prestaties en toegankelijkheid van de MTF. Triodos Bank heeft drie onafhankelijke derde partijen uitgenodigd, Deloitte Financial Advisory B.V. (Deloitte), Oaklins Equity & ECM Advisory B.V. (Oaklins) en Ipsos B.V. (Ipsos), om analyses te maken en rapporten op te stellen voor de evaluatie. Triodos Bank heeft deze rapporten zorgvuldig bestudeerd.

Jeroen Rijpkema (CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Triodos Bank): "De MTF-notering heeft nog niet de adequaat functionerende handelsoplossing geboden waar DR-houders en Triodos Bank naar op zoek zijn. We hebben onderzocht of verbeteringen in het functioneren van de MTF de geconstateerde problemen effectief zouden kunnen oplossen. Tegelijkertijd hebben we de mogelijkheid overwogen om een notering van de DR's op een ander handelsplatform na te streven. We zijn tot de conclusie gekomen dat een notering aan Euronext een betere toegankelijkheid biedt en daardoor beter aansluit bij nieuwe en huidige beleggers, terwijl onze missie, waarden en ambitie om koploper te zijn in duurzaam bankieren onveranderd blijven."

Volgende stappen
Triodos Bank zal beginnen met de voorbereidingen voor de notering van de DR's aan Euronext. De voorbereidingen omvatten onder meer een Buitengewone Algemene Vergadering om goedkeuring te vragen aan de DR-houders voor het besluit tot notering van de DR's aan Euronext. Daarnaast zal goedkeuring worden gevraagd van de relevante regelgevende instanties. In de tussentijd zullen Triodos Bank en Captin ernaar streven het MTF verder te optimaliseren, aangezien de handel daar zal worden voortgezet totdat de notering aan Euronext is voltooid, en zullen zij samenwerken om de notering en de toekomstige handel op Euronext voor te bereiden.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: