Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bart de Liefde nieuwe directeur BioNederland

Bart de Liefde is de nieuwe directeur van BioNederland. "Met de aanstelling van een nieuwe directeur gaan we een volgende fase in om de vereniging nog slagvaardiger te maken. Bart heeft ruim 13 jaar gewerkt in de landelijke en Europese politiek", zo meldt BioNederland.

Het bestuur van BioNederland heeft in april Bart de Liefde aangesteld als nieuwe directeur. Voorzitter Jan Groen: "We staan voor een grote opgave de komende jaren om de consumptie van biologisch eten te laten groeien van 4% naar 15% in 2030. Met Bart als nieuwe directeur BioNederland zetten we een volgende stap in de verdere door ontwikkeling van onze vereniging."


Bart de Liefde, directeur BioNederland en Jan Groen, voorzitter BioNederland

Bart de Liefde: "Als directeur van BioNederland ga ik graag aan de slag om de groei van 'biologisch' in onder meer supermarkten en bedrijfsrestaurants te verwezenlijken. Samen met de leden van BioNederland wil ik uiteindelijk van biologisch het nieuwe normaal maken. Dat is gezond, lekker en goed voor onze natuur."

Wie is Bart de Liefde?
Bart is geboren in Londen (1976), heeft gewoond in Engeland, Spanje en Nederland (waarvan de laatste 23 jaar in Den Haag). Hij is getrouwd en heeft twee kinderen, in zijn vrije tijd is hij vrijwilliger op de sportvereniging van zijn kinderen. Bart heeft ruim 13 jaar gewerkt in de politiek; eerst als persoonlijk medewerker van een Kamerlid, toen was hij gemeenteraadslid (in Den Haag) en tot begin 2016 Tweede Kamerlid. "Tijdens het kabinet Rutte II had Bart onder andere Tuinbouw, Biotechnologie, Mededinging en Consumentenbeleid in zijn portefeuille. Na zijn tijd als politicus is Bart voor diverse Amerikaanse bedrijven als hoofd public affairs actief geweest. Sinds 2023 is hij vrijwillig bestuurder van een familielandgoed in Dalfsen, en zodoende op de hoogte van de uitdagingen en kansen in de landbouw en natuurbeheer."

"Bart brengt een breed palet aan kennis en ervaring met zich mee, niet in de laatste plaats over het reilen en zeilen van de landelijke en Europese politiek. Ook heeft hij ervaring in het succesvol werken in een dynamisch (en soms complex) stakeholder-veld."

Voor meer informatie:
BioNederland
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede
030 2339970
[email protected]
www.bionederland.nl

Publicatiedatum: