Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boekpresentatie en signeersessie 'Tuinlied' van Alma Huisken in De Groene Winkel

Na de veelgeprezen 'Groentje in de moestuin', 'Met mest en vork', 'Dichterbij de bij' en 'Het groene kippenboek' is er een nieuw boek van Alma Huisken bij uitgeverij Christofoor. De primeur was zaterdag 20 april in De Groene Winkel in Zeist waar Alma haar boek vol tuinier- en kooktips presenteerde en signeerde.

Boekpresentatie over het ontstaan van Tuinlied
Samen met uitgeverij Christofoor organiseerde De Groene Winkel de boekpresentatie. "We zijn erg vereerd dat Alma het verschijnen van haar nieuwe boek bij ons in de winkel wilde vieren. Zoiets hebben we nog nooit eerder gedaan, maar smaakt zeker naar meer", aldus Astrid Weidmann, mede-eigenaar van De Groene Winkel.

Bij de boekpresentatie vertelde Alma over het ontstaan van het boek, wat maar liefst vier jaar duurde. "Steeds kreeg ik de vraag waar mijn nieuwe boek over zou gaan? Maar ik wist het ook nog niet", aldus Alma. Er kwamen continu nieuwe ideeën bij: het moest een boek worden over moestuinieren, over de tuin als drogist, over verwilderen en het omarmen van zogenaamd onkruid, over biodiversiteit in flora en fauna… en dus ook over de donkere wolk van de wereldwijde klimaatcrisis. "Ik voelde dat dat laatste de kapstok moest worden, maar dan wel zonder de lezer tot wanhoop te drijven", aldus Alma. In plaats daarvan zocht Alma naar supersimpele, vernuftige en hoopgevende adviezen uit onder ander de biologische en biodynamische teelt en permacultuur.

Over Tuinlied: een ode aan de globe
Tuinlied is hét klimaatbewuste tuin- en kookboek voor deze tijd. Alma Huisken schreef het uit klimaatzorg, maar met een hoopvol hart. Gloedvol stimuleert ze om iets te doen en de bedoeling is groen; onze aarde hoeden en voeden. Hoe? Door sprankelende voorbeelden en 1001 groene tips per maand te geven. Niet alleen voor in de tuin, maar ook heerlijke recepten voor in de keuken. Zo motiveert ze iedereen om gewoon aan te pakken.

Over Alma Huisken: gespecialiseerd generalist
Na een rijk verleden als muziekpromoter, koksmaatje, docente Engels, marketeer, (eind)redacteur en eko-winkelier is Alma Huisken momenteel vooral (culinair) journalist, groenauteur, ecologisch hovenier én biodynamisch imker. Haar inspiratie komt uit haar eigen Groningse tuin, De Groene Luwte; een biodynamische moestuin met kippen, ganzen, loopeenden en bijen, waarin ze vanuit de groene kringloopgedachte streeft naar zelfvoorziening.

Alma is een echte bezige bij, beperkt zich niet graag tot één beroep en noemt zichzelf een gespecialiseerd generalist. Want als je dacht dat het 'boerenbestaan' en erover schrijven genoeg was, dan heb je het mis. Ze geeft namelijk ook cursussen, lezingen en masterclasses.

Voor meer informatie:
De Groene Winkel
1e Hogeweg 18
3701 HK Zeist
030 6912301
[email protected]
www.degroenewinkel.nl

Publicatiedatum: